Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο Λίνο ήταν η εξαίρεση…

Δημοφιλή

Το Μάιο του 2012 ο Λίνο κόντευε να συμπληρώσει τα 35 του χρόνια. Ο Βραζιλιάνος μπακ μετρούσε ήδη 3,5 χρόνια παρουσίας στην Τούμπα, το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνονταν, αλλά στο Δικέφαλο δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό για το μέλλον της μεταξύ τους συνεργασίας. Είχαν περάσει μόλις πέντε ημέρες από τη λήξη του πρωταθλήματος κι ο Λίνο έβαζε την υπογραφή του σε νέο (μονοετές) συμβόλαιο.

Ένα χρόνο μετά -για την ακρίβεια στις 2 Ιουλίου 2013-ο λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής, με τα 36 χρόνια στη πλάτη του, ανανέωνε για ένα ακόμη χρόνο τη συνεργασία του με το Δικέφαλο, αναχωρώντας την αμέσως επόμενη ημέρα με την υπόλοιπη αποστολή για το Λέομπεν της Αυστρίας, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η καλοκαιρινή προετοιμασία. Στο τέλος εκείνης της σεζόν, ο 37χρονος πλέον Λίνο μετρούσε 42 (!) συμμετοχές (οι 32 ως βασικός) και δεκαπέντε ασίστ!. Όχι, δεν είχε κάνει άλλη ανανέωση συμβολαίου, αποχωρώντας από τη Θεσσαλονίκη μετά από πεντέμισι χρόνια θητείας με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Θ΄ αναρωτηθείτε πού θυμηθήκαμε τον συμπαθέστατο (και ως άνθρωπο, και ως αθλητή) Λίνο. Αφορμή πήραμε από την κουβέντα, που κρατά σχεδόν τον έναν τελευταίο μήνα, σχετικά με τον Βιεϊρίνια και το ενδεχόμενο παραμονής του στο ρόστερ του ΠΑΟΚ για ακόμη ένα χρόνο. Κι η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση του Λίνο συνιστά την εξαίρεση στον κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο οι ποδοσφαιριστές κάποια (ή πολύ…) προχωρημένης ποδοσφαιρικής ηλικίας, που ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους, δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό (ίσα-ίσα, μάλλον κινδυνεύουν να χάσουν κάτι από την υστεροφημία τους, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Μπίσεσβαρ).

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά προηγούμενων χρόνων του Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ; Μόνο, που τα συμβόλαια γίνονται με βάση τις εκτιμήσεις για το τι μπορεί να δώσει ο κάθε παίκτης τη σεζόν, που αμέσως μετά ακολουθεί κι όχι για το τι έχει προσφέρει στο παρελθόν και για να τιμηθεί η πρότερη-μικρή ή μεγάλη-ιστορία του…

Προφανώς και τώρα δεν θα γίνονταν κουβέντα περί ανανέωσης συνεργασίας με έναν παίκτη, που βαδίζει στα 38 του χρόνια κι ο οποίος, τη σεζόν που πέρασε, είχε μόλις επτά συμμετοχές ως βασικός σε αγώνες πρωταθλήματος (συνυπολογίζοντας κανείς και τη γενικότερη «φτωχή» παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους). Από την άλλη, ο Βιεϊρίνια -κι ο κάθε Βεϊρίνια-έχει το δικαίωμα να θέλει να ορίσει ο ίδιος το πότε θα κρεμάσει τα παπούτσια του (πάντα ήταν δύσκολη για έναν παίκτη η δήλωση οριστικής απόσυρσης). Και, σε τελική ανάλυση, η τελική απόφαση ανήκει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που αν του δώσει ένα ακόμη συμβόλαιο, δεν θα «φταίει» κανένας Βιεϊρίνια…


Τελευταία νέα

Tesla Model 3 Performance με 460 ίππους

Η Tesla διευρύνει τη γκάμα του ανανεωμένου Model 3 με την προσθήκη της έκδοσης Performance. Αυτό είναι το ταχύτερο...

Στην ίδια κατηγορία