Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο κόσμος ξαναθυμήθηκε ότι υπάρχει μια ομάδα, που μπορεί να ισοπεδώσει τον καθένα

Δημοφιλή

Στο ποδόσφαιρο (και όχι μόνο, για να είμαστε ειλικρινείς), πολλά πράγματα κρέμονται από μια κλωστή, από μια συγκυρία. Ένα κλικ μπορεί να σε οδηγήσει στην καταστροφή, ένα κλικ μπορεί να σε οδηγήσει στην ευημερία.

Σκέφτομαι τις δύο σωτήριες επεμβάσεις του Κοτάρσκι με το σκορ στο 3-1 με τη Ντιναμό και αναρωτιέμαι πως θα ήταν τώρα αυτές οι μέρες, αν δεν είχε ολοκληρωθεί αυτή η επική ανατροπή και δεν είχε προκριθεί ο ΠΑΟΚ

Αυτό είναι βέβαια και ένα ηθικό δίδαγμα, για να ελέγχουμε μερικές φορές τις αντιδράσεις μας. Δεν γίνεται από μια στιγμή μέσα σ΄ ένα παιχνίδι, αν η μπάλα θα πάει μέσα ή όχι, να κρίνουμε μια ολόκληρη προσπάθεια.

Δεν πρέπει να αφήνουμε το συναίσθημα και την παρόρμηση να μας παρασύρουν και να μην κρίνουμε με ψυχραιμία μια προσπάθεια σε βάθος χρόνου.

Δεν θα ήταν όλοι άχρηστοι αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε περάσει τη Ντιναμό, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και κακές βραδιές, δεν είναι όλοι ήρωες και ακαταμάχητοι, τώρα που ο ΠΑΟΚ πέρασε και είναι στους “οχτώ”.

Αυτό που μετράει για την ώρα είναι πως ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά του, δεδομένης της δυσκολίας της αποστολής του, οι συνέπειες είναι ακόμη καλύτερες και προχωρά.

Η διακοπή μιας επιπλέον εβδομάδας ήταν πραγματικά ό,τι χρειάζονταν ο ΠΑΟΚ και πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Μιλούσαμε για μια ομάδα “μπουκωμένη”, εξαντλημένη κυρίως πνευματικά, αλλά και σωματικά, μια ομάδα που είχε αρχίσει να αμφιβάλει ακόμη και για τον εαυτό της, με το κοινό της να αμφιβάλει κι αυτό σχετικά με το αν πρέπει να περιμένει μεγάλα πράγματα ή όχι.

Δύο εβδομάδες μετά την επική πρόκριση επί της Ντιναμό, που αποσυμπίεσε την κατάσταση, όλα είναι διαφορετικά.

Ο τρόπος που γύρισε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, του έδωσε επιπλέον αυτοπεποίθηση και ηθικό. Η ομάδα άρχισε να πιστεύει ξανά ότι είναι δυνατή κι ότι μπορεί να πετύχει πράγματα, ο κόσμος ξαναθυμήθηκε ότι υπάρχει μια ομάδα, που μπορεί να ισοπεδώσει τον καθένα.

Σ΄ αυτό το διάστημα βρήκαν όλοι την ευκαιρία να πάρουν μερικές ανάσες, χωρίς την πίεση των προηγούμενων ημερών. Κάποιοι τραυματίες επανέρχονται, η κατάσταση είναι πια καλύτερη σε όλα τα επίπεδα.

Ο ΠΑΟΚ είναι πια σε μια καλύτερη αφετηρία, τώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία, όπου θα κριθούν τα πάντα.

Πλέον ο κλήρος πέφτει στον γενναίο, στον προπονητή, που κι αυτός είχε την ευκαιρία να αδειάσει το μυαλό του αυτές τις μέρες.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του 9+2 (+2, ίσως και +1) αγώνες, που στην πλειοψηφία του είναι αγώνες δίχως αύριο και οι προϋποθέσεις είναι καλές.

Αρκεί να σκεφτούμε ότι παρότι προηγήθηκαν όσα προηγήθηκαν, ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι στην κορυφή την Κυριακή, αν νικήσει στη Λεωφόρο, κάτι που έχει ξανακάνει κάμποσες φορές, και δεν κερδίσει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η παραδοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το άδοξο φινάλε της σεζόν των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά και για τον τραυματισμό που...

Στην ίδια κατηγορία