Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδεχτεί πως ο Ολυμπιακός είναι το πρόβλημα

Δημοφιλή

Γεια σας φίλοι μου, γειά σας σύντροφοι. Πραγματικά αισθάνομαι πολύ άσχημα που δεν θα σας συναντήσω στο γήπεδο στους επόμενους μήνες, όμως όταν έχεις μία κυβέρνηση που αποφασίζει κάπως πιο σύνθετα απ’ όσο θα έπρεπε, αυτά συμβαίνουν.

Βλέπετε, είναι οι ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν, οι οποίες βέβαια διαχρονικά ουδέποτε κρατήθηκαν. Αντιθέτως. Η φράση του γνωστού λόγιου Γιάννη Σπάθα «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε», πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας κοντά είκοσι χρόνια τώρα.

Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδεχτεί πως ο Ολυμπιακός είναι το πρόβλημα. Δεν θα το παραδεχτεί ανοιχτά, γιατί επί της ουσίας ξέρει. Είναι ο σύλλογος που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την αλαζονεία. «Κράτος είναι ο Ολυμπιακός» λένε και το πιστεύουνε πραγματικά. Και κυβερνήσεις με τη στάση τους απλά το αποδέχονται.

Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, στη περίπτωση του Μητσοτάκη τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, αφού βέβαια έδωσε πολλά δικαιώματα με την διατήρηση του Λευτέρη Αυγενάκη στο ρόλο που είχε την προηγούμενη τετραετία. Η αλήθεια είναι πως ο Μητσοτάκης δεν γουστάρει τον Μαρινάκη. Για την ακρίβεια, θεωρεί πως η σχέση μαζί του τσαλακώνει την εικόνα του για αυτό και παίρνει τις αποστάσεις του. Πέρυσι μάλιστα όταν επιτέθηκε ο Μαρινάκης στη κυβέρνηση, η απάντηση Μητσοτάκη αιφνιδίασε πολλούς. Ο πρώτος μαζεύτηκε απευθείας.

Και ήρθε η στιγμή που ο μηχανισμός του Ολυμπιακού υπό την ηγεσία Μαρινάκη, έκανε την χοντράδα. Βλέπετε η αλαζονεία είναι κακός οδηγός. Όμως όταν δεν σου έχουν κοστίσει ακραίες συμπεριφορές στο παρελθόν, έρχεται η στιγμή που θα κάνεις το μεγάλο λάθος. Ο τραυματισμός του αστυνομικού, ελπίζοντας ακόμη και σήμερα να αποφύγει τα χειρότερα, ο τρόπος που συνέβη, το τι είχε προηγηθεί, αναγκάζουν τον Μητσοτάκη να πάρει μέτρα. Και τα προφανή, αυτά που ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης, είναι η βιτρίνα. Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε ο Μητσοτάκης να πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε Σαββίδη, Αλαφούζο, Μελισσανίδη και – το σημαντικό – αστυνομία ή τον Μαρινάκη.

Οτιδήποτε κάνει που θα είναι ημίμετρο, θα τον φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Γιατί ο μόνος λόγος που η κοινή γνώμη αποδέχεται τα άδικα μέτρα, είναι η αναμονή της αποκαθήλωσης ενός ανθρώπου που αν μη τι άλλο, κούρασε.

Από αυτά που πληροφορούμαι, εκτιμώ σήμερα – αν και δεν εμπιστεύομαι κανέναν – πως ο Μητσοτάκης θα το τραβήξει. Όχι μόνο επειδή είναι σαφές πιο μέτωπο πρέπει να υπερασπιστεί, αλλά γιατί του δίνεται η ευκαιρία να ξεφορτωθεί ένα κακό σπυρί.

 


Τελευταία νέα

Χαμός στο Τρουά – Βαλενσιέν: Παίκτες πέταξαν φωτοβολίδες στην εξέδρα (video)

Ο κακός χάμος έγινε στην εντός έδρας αναμέτρηση της Τρουά με αντίπαλο τη Βαλενσιέν για την 36η αγωνιστική της...

Στην ίδια κατηγορία