Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η πρεμιέρα μπορεί να τους… εκτοξεύσει

Δημοφιλή

Το αν ένα πρόγραμμα αγώνων για μια ομάδα σε μια διοργάνωση-είτε πρωτάθλημα, είτε φάση ομίλων, όπως είναι κι αυτή στο Κόνφερενς Λιγκ-είναι ευνοϊκό ή μη, κρίνεται ουσιαστικά εκ των αποτελεσμάτων.

Τέσσερις ημέρες μετά το ντέρμπι της Τούμπας με τον Αρη, ο ΠΑΟΚ αρχίζει τη φετινή περιπέτειά του στο Κόνφερενς Λιγκ από τη Φινλανδία. Με μια νίκη επί της Ελσίνκι κάνει αυτομάτως άλμα πρόκρισης-η φινλανδική ομάδα θεωρείται ο πιο υπολογίσιμος αντίπαλος του Δικεφάλου για τη δεύτερη θέση-αν δεν τα καταφέρει, όμως, τότε η κατάσταση περιπλέκεται, με δεδομένο ότι τη δεύτερη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο.

Όπως είναι γνωστό, η πρώτη θέση στους ομίλους παρέχει στις ομάδες, που θα την κατακτήσουν, το μπόνους της απευθείας πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, οφείλει, πρώτα να διασφαλίσει τη 2η θέση (οδηγεί στην ενδιάμεση φάση των «32»), για αυτό και είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι της Πέμπτης στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας.

Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα έχει μόλις αρχίσει, στη σκανδιναβική χώρα, όμως, έχει μπει στην τελική ευθεία με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ και την Ελσίνκι -πρώτη στην κανονική διάρκεια-να διεκδικεί την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό, βέβαια, δεν… απαγορεύει την αντίπαλο του ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τη διάκρισή της και μέσω της Ευρώπης (πέρσι ήταν παρούσα στη φάση ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, έστω κι αν τερμάτισε τελευταία σε όμιλο με Ρόμα, Λουντογκόρετς και Ρεάλ Μπέτις και πρόπερσι είχε βρεθεί στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, αν και δεν μπόρεσε να συνεχίσει παραπέρα, έχοντας αντιπάλους τη Λασκ, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Αλασκέρτ). Με άλλα λόγια, η Ελσίνκι είναι μαθημένη να παίζει στην Ευρώπη τους φθινοπωρινούς μήνες, χρονικό διάστημα, δηλαδή, στο οποίο κρίνεται ο τίτλος της πρωταθλήτριας ομάδας στη χώρα της.

Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, είναι καλύτερη ομάδα από την Ελσίνκι. Τουλάχιστον στη θεωρία, και απομένει να το δείξει και στην πράξη. Η έδρα των Φινλανδών δεν… τρομάζει κι η ομάδα του Λουτσέσκου οφείλει να το εκμεταλλευτεί και να βάλει γερές βάσεις-με το «καλημέρα» στον όμιλο-για την πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ αγώνων του Κόνφερενς Λιγκ. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και στην προκειμένη περίπτωση αυτό ταιριάζει γάντι για την ευρωπαϊκή προοπτική του Δικεφάλου.


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία