Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ελσίνκι: Ένα σκληρό καρύδι για τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Το ρολόι σημάδευε το 69ο λεπτό, όταν σε μία καλά οργανωμένη αντεπίθεση, ο μόνιμος σκόρερ της Ελσίνκι, Μπόγιαν Ραντούλοβιτς -ο μοναδικός μη Φινλανδός της ενδεκάδας- έκανε το 2-0 απέναντι στην πρωταθλήτρια Ρουμανίας, την Φαρούλ στον επαναληπτικό αγώνα για τα πλέι-οφ του Conference League, ανατρέποντας το 1-2 του πρώτου αγώνα.

Αυτό ήταν! Η σεζόν μπορούσε πλέον να θεωρηθεί πετυχημένη, οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα. Η Ελσίνκι σε μία καλοκαιρινή περιπέτεια που έμοιαζε με Οδύσσεια, έπαιξε στα προκριματικά και των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μα έφτασε στην Ιθάκη της.

Η πρωταθλήτρια Φινλανδίας θα βρεθεί σε φάση ομίλων για τρίτη συνεχόμενη σεζόν και από εδώ και πέρα θα παίξει δίχως το παραμικρό άγχος απέναντι στον ΠΑΟΚ, την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και την Αμπερντίν στους ομίλους του Conference League.

Το άγχος είναι πλέον αλλού. Στο πρωτάθλημα! Για μία ομάδα που έχει καλομάθει τος οπαδούς της, με 12 κατακτήσεις πρωταθλημάτων τα 15 τελευταία χρόνια, η κούπα αποτελεί αναμφισβήτητη προτεραιότητα.

Από άποψη δυνάμεων, η Ελσίνκι είναι μία ομάδα που έχει καταναλώσει ήδη άπειρη ενέργεια. Η σεζόν στην Φινλανδία ολοκληρώνεται περίπου σε ένα μήνα (21 Οκτωβρίου), κάτι που σημαίνει ότι από την 3η αγωνιστική των ομίλων του Conference League, οι Φινλανδοί θα παίζουν μόνο στην Ευρώπη, δίχως εγχώριες διοργανώσεις!

Αυτή η ιδιόμορφη συνθήκη είναι και ένας από τους παράγοντας, που δεν επέτρεψε ποτέ στην ομάδα να προχωρήσει ποτέ, πιο πέρα από την φάση των ομίλων στις άλλες τέσσερις φορές που βρέθηκε σε ανάλογη φάση.

ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ

Κι αν κάποιοι νομίζουν ότι πρόκειται για μία ομάδα από ερασιτέχνες «ψαράδες», πέφτουν πολύ έξω. Εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ, η Ελσίνκι έχει αγωνιστεί σε ομίλους του Champions League (την σεζόν 1998-99), πετώντας έξω την γαλλική Μετς. Μάλιστα είχε πολύ αξιοπρεπή πορεία, μένοντας αήττητη απέναντι στην Μπενφίκα (μία νίκη και μία ισοπαλία) και συνολικά πέντε βαθμούς σε όμιλο με Αϊντχόφεν και Καϊζερσλάουτερν.

Κάθε φορά, που βρίσκεται σε ομίλους είναι πολύ αξιοπρεπής. Συγκέντρωσε 6 βαθμούς την σεζόν 2014-15 σε όμιλο του Europa League με Μπριζ, Κοπεγχάγη και Ραπίντ Βιέννης, ακριβώς την ίδια συγκομιδή είχε και 7 χρόνια αργότερα σε όμιλο του Conference League παρέα με Μακάμπι Τελ-Αβίβ, Ρίγα και Άλασκερτ.

Μόνο πέρσι, είχε φτωχή παρουσία (ένας βαθμός), αλλά σε όμιλος με Ρόμα, Μπέτις και Λουντογκόρετς κανείς δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερα.

Οι Φινλανδοί είναι σκληροί, πεισματάρηδες, δεν το βάζουν εύκολα κάτω και θυμίζουν την βρετανική σχολή ποδοσφαίρου, θα καταθέσουν στο γήπεδο κάθε βράδυ ό,τι έχουν και δεν έχουν. Για τον ΠΑΟΚ η πρεμιέρα, μπορεί να αποδειχθεί το ήμισυ του παντός. Αν καταφέρει να αποδράσει αβρόχοις ποσί από την χώρα των χιλίων λιμνών, τότε ο δρόμος για την πρόκριση στην επόμενη φάση θα είναι μετά στεγνός και ορθάνοιχτος.


Τελευταία νέα

Όταν ο Γεωργιάδης… τελείωσε την ΑΕΚ (video)

Σαν σήμερα (2/5) πριν από 12 χρόνια ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει στο γήπεδο της Τούμπας επί της ΑΕΚ...

Στην ίδια κατηγορία