Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η μεγάλη εικόνα στο μπάσκετ

Δημοφιλή

Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του Θανάση Χατζόπουλου (και των συνεργατών του) να κρατήσει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, εξοφλώντας παράλληλα (και σταδιακά) χρέη του παρελθόντος (που δεν είναι και λίγα). Αν, μάλιστα, αυτά τα χρέη εξαφανίζονταν με ένα…μαγικό τρόπο, τότε το μπάτζετ θα ήταν διπλάσιο (και κάτι παραπάνω), με ό,τι αυτό θα συνεπάγονταν για τις προοπτικές υψηλότερων διακρίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το πρόβλημα, βέβαια, στο μπάσκετ είναι οι προοπτικές, που (δεν) ανοίγονται μπροστά για τον ΠΑΟΚ (όπως και για άλλες ομάδες), από τη στιγμή που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να έχουν διέξοδο προς την Ευρωλίγκα. Οσο η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στο πρωτάθλημα παραμένει αποσυνδεδεμένη από τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόσο θα παρατείνεται το αδιέξοδο. Κι όσο η ψαλίδα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και όλων των υπόλοιπων ομάδων παραμένει… τεράστια, τότε το (πραγματικό) ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα μπάσκετ θα αρχίζει και θα τελειώνει στους τελικούς των πλέι οφ μεταξύ των δύο «αιώνιων» αντιπάλων. Ετσι κι αλλιώς, κάτω από τις συνθήκες που έχουν παγιωθεί τα τελευταία χρόνια η, έστω, διεκδίκηση του πρωταθλήματος θα παραμένει ένας άπιαστος στόχος για όλους τους υπόλοιπους. Ακόμη, όμως, κι αν γίνει το «θαύμα» και κάποια ομάδα, πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, κόψει πρώτη το νήμα, θα βρει κλειστή την πόρτα της Ευρωλίγκας. Ο τέλειος παραλογισμός…

Τα παραπάνω, φυσικά, δεν σημαίνουν ότι ο Χατζόπουλος δεν θα πρέπει να τύχει της (ακόμη μεγαλύτερης σε σχέση με τώρα) συμπαράστασης-οικονομικής και ηθικής-από το φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ. Ολοι, βέβαια, γνωρίζουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο ταβάνι φιλοδοξιών για τη συγκεκριμένη ομάδα. Από την άλλη, όμως, επίσης όλοι γνωρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ ακολουθεί ένα συγκεκριμένο δρόμο, αυτόν της οικονομικής εξυγίανσης, και ότι είναι υποχρεωμένος να τον βαδίσει (αν μπορεί να τον… τρέξει, για να κερδίσει χρόνο, ακόμη καλύτερα) μέχρι το τελευταίο μέτρο, έτσι ώστε να κοιτάξει μετά την επόμενη ημέρα απαλλαγμένος από το βάρος των οικονομικών χρεών.

Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος θέλει να βλέπει και καλό θέαμα και επιτυχίες, προκειμένου να πυκνώσει με την παρουσία του τις εξέδρες στο Παλατάκι. Η ομάδα, που θα προετοιμάσει ο Φώτης Τακιανός, θα χρειαστεί το χρόνο της, μια και τα νέα πρόσωπα είναι περισσότερα σε σχέση με τους… παραμένοντες. Σε τελική ανάλυση, πολλά θα κριθούν από το ποσοστό… ευστοχίας στις επιλογές, που έγιναν ως προς τους ξένους παίκτες.


Τελευταία νέα

Ο Λουτσέσκου δεν ασχολήθηκε, αλλά έμαθε

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου άκουσε για την ένταση μετά τη λήξη του ματς με την ΑΕΚ, είδε τα βίντεο, αλλά...

Στην ίδια κατηγορία