Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δοκιμασμένη λύση για τον πάγκο του ΠΑΟΚ Β΄

Δημοφιλή

Υπό τις οδηγίες του Αλέξανδρου Αλεξιάδη, που διαδέχτηκε τον Πάμπλο Γκαρσία, θα πορευτεί ο ΠΑΟΚ Β΄ στην ερχόμενη Σούπερ Λιγκ 2.

Γεννημένος το 1984 και κάτοχος UEFA Pro, ο Αλεξιάδης επέλεξε να αφιερωθεί στην προπονητική πολύ νωρίς και σε ηλικία 25 ετών ήταν μέλος της τεχνικής ομάδας του ΠΑΟΝΕ.

Συνέχισε στα τμήματα υποδομής του Ερμή Καλαμαριάς (πρωταθλητής στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας) και του Ηρακλή, μέχρι που το 2014 εντάχθηκε στην ακαδημία του ΠΑΟΚ. Αρχικά (σεζόν 2014-15) κάθισε στον πάγκο της Κ-14 (κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Μ. στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία), ενώ την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο ήταν προπονητής στην Κ-15, όντας παράλληλα και αναλυτής και στην πρώτη ομάδα.

Στη συνέχεια μετακόμισε στα Τρίκαλα ως συνεργάτης του Γιώργου Γεωργιάδη, αργότερα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ιαλυσού (Γ΄ κατηγορία), μέχρι που τον Ιανουάριο του 2018 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, όπου διαδέχτηκε τον Αγγελο Ζαζόπουλο στην τεχνική ηγεσία της Κ-17. Τη σεζόν 2019-20 κάθισε στον πάγκο της Κ-15 (φιναλίστ), την αμέσως επόμενη περίοδο άρχισε ως προπονητής της Κ-16, αλλά πολύ γρήγορα ανέβηκε στην Κ-17 (με συνεργάτες τους Έμπε Χάγκαν, Έμρετ Ισμπιλίρ και Μιχάλη Ψωμιάδη) στο πλαίσιο των γενικότερων ανακατατάξεων, που είχαν προκληθεί από τον… προβιβασμό του Πάμπλο Γκαρσία (τότε προπονητή στην Κ-19) στην πρώτη ομάδα, προς κάλυψη του κενού του Αμπέλ Φερέιρα.

*Σε παλαιότερη συνέντευξή του στη FORZA ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης είχε αναφερθεί στη χρησιμότητα των δεύτερων ομάδων: «Οποιος δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί ότι το συγκεκριμένο θα πρέπει ν’ αποτελέσει το επόμενο βήμα στη χώρα μας, πιστεύω ότι κάτι δεν θέλει να πάει καλά. Μιλάμε για μια πολύ σημαντική κατάσταση, που πρέπει να δημιουργηθεί προς την κατεύθυνση της ανάδειξης παικτών. Δεν θεωρώ ότι αυτή η διαδικασία θα γίνει για να αναδείξουμε παίκτες Β΄ και Γ΄ κατηγορίας, χωρίς να θέλω ν’ απαξιώσω αυτές τις κατηγορίες. Σίγουρα κάποιοι παίκτες θα αγωνιστούν και θα βρουν το δρόμο τους από εκεί. Αλλά υπάρχουν και παίκτες, τους οποίους θα πρέπει να εμπιστευτούμε σε υψηλότερες κατηγορίες, γιατί έχει αποδειχτεί ότι αυτοί οι παίκτες, στη μετέπειτα καριέρα τους, καταφέρνουν να διακρίνονται».


Τελευταία νέα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ολοένα σφίγγει ο κλοιός-νέοι διάλογοι στη δημοσιότητα

Σε ακόμη μια σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο Ρέντη και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Όπως...

Στην ίδια κατηγορία