Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η κακή συγκυρία και τα “πρέπει” για το Σπλιτ

Δημοφιλή

Ξεκινώντας από τα θετικά, θα πρέπει πάντα να γνωρίζουμε ότι κάθε νίκη, κάθε επιτυχία γενικότερα, βοηθάει να προχωρήσει μια ομάδα, που αντιμετωπίζει καταστάσεις, οι οποίες δεν είναι θετικές, να έχει περισσότερο χρόνο για να τις διορθώσει κλπ.

Η πρόκριση επί της Μπεϊτάρ θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πάρει λίγο ψυχολογία ως οργανισμός, να αυξήσει τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης, να κερδίσει χρόνο και να προχωρήσει με σκοπό να γίνεται καλύτερη και καλύτερη.

Βέβαια, όποιος μείνει πολύ σ΄ αυτό το 1-4 της Πέμπτης και προσπαθήσει να βγάλει συμπεράσματα πάνω σ΄ αυτό το σκορ, μάλλον είναι σε καλό δρόμο για να κάνει λάθος!

Το αποτέλεσμα ως έκταση του σκορ, είναι ένα ψέμα, γιατί βλέποντας το παιχνίδι, καταλαβαίνεις ότι το τελικό σκορ δεν έχει καμιά σχέση με το παιχνίδι που είδαμε. Ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε αξιοπρεπώς όταν έμεινε με 10, απέναντι σε μια ομάδα που στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα είχε καλύτερη τύχη από τη Λαμία και άνοιξε το σκορ στο τέλος χάρη στην ατομική ποιότητα, που έχει.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αυτή την εποχή μεγάλη σχέση με τον ΠΑΟΚ που έχουμε συνηθίσει και βέβαια με τον ΠΑΟΚ που όλοι περίμεναν τέτοια εποχή για να μειώσει τα επίπεδα του ρίσκου και να φτάσει στους ομίλους του Κόνφερενς, κάτι που είναι ουσιαστικά “προαπαιτούμενο” για να κυλήσει καλά η σεζόν.

Και στην Ιερουσαλήμ είδαμε μια ομάδα, η οποία έχει χτυπητές ελλείψεις, δεν είναι ακόμη συμπαγής, δεν έχει ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό, κυρίως σε ό,τι αφορά το πως θα απειλήσει τον αντίπαλο. Είναι μια ομάδα που ακόμη δεν είναι όσο έτοιμη θα έπρεπε, και σε επίπεδο ρόστερ, αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά το ρόστερ, είναι ξεκάθαρο ότι στα χαφ το πρόβλημα είναι τεράστιο και μ΄ αυτά τα δεδομένα ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να φτάσει μακριά. Στις υπόλοιπες θέσεις, οι αδυναμίες μπαλώνονται, στα χαφ το πρόβλημα είναι μεγάλο και φωνάζει. Όποιος το υποτιμά, στρουθοκαμηλίζει.

Για τον ΠΑΟΚ είναι κακή συγκυρία που η κλήρωση τον αναγκάζει να πάει να παίξει την Πέμπτη στο Σπλιτ και να διεκδικήσει την πρόκριση από την Χάιντουκ. Μια ομάδα, που πολλοί την υποτιμούν, γιατί είναι λιγότερο διάσημη από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά ειδικά φέτος, είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με πολλή ποιότητα, ειδικά στις θέσεις που ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα, μια ομάδα με ενέργεια, πολύ διψασμένη και με ένα γήπεδο που γεμίζει με ένα πολύ πορωμένο κοινό.

Δεν είναι καμιά υπερομάδα, δεν θα την υπερτιμήσουμε, έχει τις αδυναμίες της, αλλά σήμερα είναι μια ομάδα που δείχνει ότι απέναντί της ο ΠΑΟΚ δεν είναι φαβορί.

Στο Σπλιτ ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του αυτής της εποχής για να πάρει ένα σκορ που θα του δώσει το πάνω χέρι στη ρεβάνς.

Θα πρέπει να είναι πιο συμπαγής κι ο προπονητής του να βρει τρόπο να “μπαλώσει” αυτά τα κενά που ξεκάθαρα υπάρχουν και να βελτιώσει το επίπεδο συνεργασίας της ομάδας του.

Και βεβαίως, να έχει ο ΠΑΟΚ αυτό που δεν είχε στα δύο παιχνίδια με τους Ισραηλινούς, περισσότερη προσωπικότητα στο χορτάρι. Όταν τα πράγματα σκουραίνουν, πάντα αυτοί που το λέει η καρδιά τους βγαίνουν μπροστά.

Ας ελπίσουμε το επόμενο Σάββατο να συζητάμε σε μια διαφορετική, καλύτερη βάση…

 


Τελευταία νέα

Τα ποσοστά που πρέπει να αυξήσει ο ΠΑΟΚ

Αναμφίβολα ο ΠΑΟΚ τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει επιδείξει εξαιρετικά δείγματα «γραφής», παράγοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο σε μία σεζόν που...

Στην ίδια κατηγορία