Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το σύνθετο πρόβλημα του σημερινού ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Σε μία πολύ μυστήρια εποχή για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, δημιουργούνται ερωτηματικά για το αύριο του. Ερωτηματικά που θα μπορούσαν εύκολα να απαντηθούν και να μην αιωρείται τίποτα στον αέρα. Όσο όμως δεν κρίνει κανείς αναγκαίο να δοθούν απαντήσεις, τόσο η ανασφάλεια καλύπτει ολοένα και περισσότερο την αύρα του συλλόγου.

Ο τρόπος που ο καθένας αντιμετωπίζει την ανασφάλεια είναι διαφορετικός. Μία ισχυρή προσωπικότητα θα κάνει υπομονή ζυγίζοντας την κατάσταση απ΄ όλες τις παραμέτρους. Μία λιγότερο ισχυρή θα βγάλει έναν ελεγχόμενο εκνευρισμό, η αδύναμη θα σπείρει το χάος. Και το θέμα της εποχής είναι πως αυτή εκφράζεται με δεκάδες τρόπους.

Προφανώς και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να υπάρχει εκνευρισμός, ανεξάρτητα από το πως τον εκφράζει κανείς. Όμως το αδιέξοδο που υπάρχει είναι σαφές. Το σενάριο της αδυναμίας Ιβάν να μεταφέρει κεφάλαια, είναι παραπάνω από αληθοφανές. Φαίνεται και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του άλλωστε, δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα.

Πως μπορεί ένας τόσο ισχυρός επιχειρηματίας να αποδεχτεί με κάποιας μορφής δημόσια τοποθέτηση αυτή τη συγκυρία; Προφανώς και θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο, προφανώς και θα προσπαθήσει να μην επιβεβαιώσει όσα αρνητικά λέγονται για αυτόν στην αγορά.

Για τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του, θα ήταν πιο εύκολη η διαχείριση αν γνώριζαν πως υπάρχει αυτή η συγκυρία. Τώρα απλά εικάζουν και παράλληλα βλέπουν τους υπόλοιπους να ενισχύονται. Και παράλληλα, βλέπουν όλες τις εσωτερικές παθογένειες που υπάρχουν στη λειτουργία της ομάδας τους, το λεγόμενο δομικό πρόβλημα που έχει εντοπιστεί και έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές.

Το δομικό πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Απλά στις «καλές εποχές» αυτό καλυπτόταν με αλόγιστη επένδυση. Η οποία μετά την κατάκτηση του νταμπλ έγινε προσπάθεια να συμμαζευτεί. Το λάθος ήταν πως η προσπάθεια αυτή έγινε χωρίς να στηθεί ένας μηχανισμός που μπορεί να υποστηρίξει την περιβόητη μετάβαση στην αυτάρκεια.

Και φτάσαμε στο σήμερα. Το οποίο είναι γεμάτο ερωτηματικά, με έναν ΠΑΟΚ χωρίς συνοχή στον οργανισμό του, με ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου.

Το πρόβλημα σήμερα είναι σύνθετο. Μία ΠΑΕ που έχει τον ηγέτη της μακριά, άρα είναι υπό αμφισβήτηση το πως αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Διοικητικά στελέχη που έχουν αδειάσει ψυχικά και ψάχνουν το τι θα κάνουν στην καριέρα τους. Χωρίς στελέχωση στον διοικητικό κομμάτι που αφορά το αγωνιστικό τμήμα. Με προπονητή να δουλεύει χωρίς τα όπλα που τους υποσχέθηκαν και παίκτες που έχουν τάσεις φυγής.

Και με κόσμο που καθημερινά τρέφεται με ανασφάλεια.


Τελευταία νέα

Παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία ο Φόντεν!

Ο Φιλ Φόντεν αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς από την ένωση αθλητικών συντακτών της Αγγλίας (FWA). Ο 23χρονος Άγγλος διεθνής, ο...

Στην ίδια κατηγορία