Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γιατί ο Κωνσταντέλιας ξεχώρισε τόσο θεαματικά μέσα στο 2023;

Δημοφιλή

Κατά παράδοση, το «Πρόσωπο της Χρονιάς» πρέπει να απαντά στη θεωρία του «Μεγάλου Ανθρώπου της ιστορίας», όπως ακριβώς δείχνει να είναι για την «ασπρόμαυρη» κοινωνία ο 20χρονος ταλαντούχος άσος από τον Βόλο.

Πέρσι τέτοια εποχή, ελάχιστοι ήταν όσοι μπορούσαν να φανταστούν, πως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας θα έκανε ένα τόσο εντυπωσιακό ξεπέταγμα και θα έστρεφε «όλα τα φώτα» πάνω του! Ωστόσο, ο 20χρονος ταλαντούχος διεθνής μεσοεπιθετικός, όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά ήταν με διαφορά το πρόσωπο της χρονιάς, το πιο καυτό και πλέον πολυσυζητημένο όνομα μέσα στο 2023.

Για τον Γιάννη Κωνσταντέλια στον ΠΑΟΚ μπορούν να υπερηφανεύονται ότι πέτυχαν το απόλυτο. Γιατί και καλός ποδοσφαιριστής (δείχνει να) είναι και καλός άνθρωπος πάνω απ’ όλα είναι.

Ο 20χρονος Βολιώτης είναι το εύλογο talk-of-the-town της εποχής μας, πρέπει να νιώθουμε ευλογημένοι και τυχεροί που τον απολαμβάνουμε στα πρώτα απ’ τα πολλά βήματά του στη μεγάλη σκηνή του ποδοσφαίρου.

Γιατί, ο «Ντέλιας» ξεχώρισε τόσο θεαματικά; Γιατί, απλούστατα, εκτός από ποδοσφαιριστής, εκτός από πολύ καλός ποδοσφαιριστής, συμβαίνει να διαθέτει την προσωπικότητα του μεγάλου ποδοσφαιριστή. Ακόμη και πριν καν κλείσει τα 20 του. Μπορεί η φύση να μην τον προίκισε με την εκρηκτική ταχύτητα του Μπαπέ, φρόντισε, όμως, τον έχει προικίσει με τη γρηγοράδα του νου. Τη γρηγοράδα της σκέψης της εκτέλεσης (της επιλογής) και της απόφασης.

Από πέρυσι ο Κωνσταντέλιας με την απόδοσή του άρχισε να καθορίζει τους αγώνες του ΠΑΟΚ, υπήρξαν πολλές περίοδοι που όταν ήταν καλά, ήταν και ομάδα. Και το αντίθετο. Δεν ήταν καλά ο «Γιαννάκης», δεν ήταν και η ομάδα.

Στους τελευταίους μήνες βλέπουμε έναν άλλον «Ντέλια», όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά στην Τούμπα, πιο ώριμο από ποτέ, φροντίζει να κάνει μια εντυπωσιακή σεζόν, βελτιώνοντας σημαντικά πολλές από τις αδυναμίες του, όπως τα τελειώματα  και βάζοντας έντονα το γκολ (έφτασε τα 7 από τον Αύγουστο μέχρι τώρα) στο ρεπερτόριο του.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που δεν έλειψε σε κανένα από τα 28 επίσημα ματς του ΠΑΟΚ, στα 18 έπαιξε ως βασικός, αποδεικνύοντας ότι είναι βασικό γρανάζι στη μηχανή του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η μεγάλη διαφορά φέτος είναι πως ο 20χρονος ταλαντούχος μεσοεπιθετικός -με highlight την ντρίπλα πάνω στον Πασχαλάκη και την ασίστ στον Οζντόεφ για το 0-4 επί του Ολυμπιακού μέσα στον Πειραιά- παρουσιάζεται ακόμη πιο ώριμος. Πέρα από το ντεφορμάρισμα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, όταν και αναστατώθηκε με τη μη κλήση στην Εθνική, αφήνοντας στην άκρη τις τραβηγμένες προσωπικές ενέργειες ο μικρός μάγος του ΠΑΟΚ αποφεύγει τα λάθη, έχει βελτιωθεί στα τελειώματά του και γενικώς μπορεί και βάζει στο δικό του τέμπο όλη την ομάδα.

Το αν θα μείνει ή θα φύγει το ερχόμενο καλοκαίρι είναι μια άλλη συζήτηση, άλλωστε από το χειμώνα του 2022 ο Ιβάν Σαββίδης φρόντισε να εξασφαλίσει στο «χρυσό» παιδί του Συλλόγου ένα νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο έως το 2027 (με συνολικές απολαβές άνω των 2.000.000 ευρώ) και ο «ασπρόμαυρος» οργανισμός δεν ανησυχεί καθόλου για τη διαφαινόμενη «μάχη» που θα γίνει στην πόρτα του.

Το τίμημα για όποιον ενδιαφερθεί να πλειοδοτήσει θα είναι υψηλό, πολύ μεγαλύτερα από τα 10 εκατομμύρια που αποτιμάται στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και σίγουρα θα ξεπεράσει τις πωλήσεις – ρεκόρ  των Δημήτρη Γιαννούλη (7.5 εκατομμύρια στη Νόριτς τον Ιούλιο του 2021 – η αξία του τη στιγμή της μεταγραφής του βρισκόταν στα 7 εκατομμύρια) και Χρήστου Τζόλη (11 περίπου εκατομμύρια στη Νόριτς τον Αύγουστο του 2021 – η δική του αξία αποτιμώνταν στα 12 εκατομμύρια ευρώ).


Τελευταία νέα

Το ελληνικό παρατσούκλι του Μπάμπα

Ο Ράχμαν Μπάμπα έχει βγει λίρα 100 στον ΠΑΟΚ, με τον Γκανέζο να αποτελεί μια από τις σταθερές του...

Στην ίδια κατηγορία