Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πώς ο Σαββίδης έπεισε τον Λουτσέσκου για την ανανέωση

Δημοφιλή

Μέχρι ο Σαββίδης να κάνει την πρόταση και να πάρει τη θετική απάντηση του Λουτσέσκου πέρασε ένα δύσκολο διάστημα όπου έπρεπε ο ένας να καταλάβει τι ακριβώς ήθελε ο άλλος. Πώς τελικά από την αρνητικότητα του καλοκαιριού, φθάσαμε στην τελειότητα και το νέο συμβόλαιο.

Ο ΠΑΟΚ και προσωπικά ο Ιβάν Σαββίδης παραδίδουν μαθήματα ποδοσφαιρικής λογικής και προγραμματισμού στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πολύ νωρίς και ενώ πολλοί άλλοι ψάχνονται για το… αύριο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε και συμφώνησε με τον προπονητή που θα έχει μέχρι το 2027! Δεν ήταν απλό, εύκολο και αυτονόητο βέβαια…

ΚΑΙ για τον ΠΑΟΚ το πιο σοβαρό και μεγάλο θέμα αναφορικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα, έχει να κάνει με τον προπονητή. Εκεί στηρίζεται όλο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, αφού η προσωπικότητα του Λουτσέσκου καθορίζει τα πάντα και είναι αυτή που χτίζει ομάδα με βάση τις δικές της απαιτήσεις.

Η συνεργασία ΠΑΟΚ-Λουτσέσκου συνεχίζεται και αξίζει να θυμηθούμε πώς κύλησε το τελευταίο διάστημα που πέρασε από διάφορες διακυμάνσεις μέχρι το τελικό οκ του προπονητή στον ιδιοκτήτη.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δεν ήταν απλά τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου το καλοκαίρι που πέρασε. Η ομάδα έπρεπε να πάρει κρίσιμες ευρωπαϊκές προκρίσεις, χωρίς να υπολογίζει σε άμεση ενίσχυση κι ενώ έπρεπε να παραχωρηθούν σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Ήταν εκείνο το διάστημα όπου αρχές της προετοιμασίας και σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις στη Ρουμανία είχε υποστηρίξει ότι… «ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να καταστήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας όπως το έκανε το 2019». Η άποψή αυτή όπως και να διατυπώθηκε, έδειχνε απλά και τον δικό του προβληματισμό για τη δυναμική του ρόστερ. Κι όταν ο Λουτσέσκου δεν έχει σύνολο στα χέρια του που είναι ικανό με πολλή δουλειά να διεκδικήσει την κορυφή… απογοητεύεται. Προβληματίζεται, χαλιέται και δεν εμπνέεται.  Αυτό, μέσα στο μυαλό του, επηρέαζε το παρόν αλλά και το μέλλον του

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ μίλησε για ώρες μαζί του, κατάλαβε τι ήθελε, του ζήτησε όμως να αφήσει τις τοποθετήσεις και να αφοσιωθεί στη δουλειά του. Το μήνυμα το έλαβαν και οι δύο πλευρές. Ένα μήνυμα για το τι έπρεπε να κάνει ο καθένας, για να συνεχίσουν επιτυχημένα. Ένα δίδυμο το οποίο στα καλύτερά του, λειτουργεί σε άριστο επίπεδο για το συμφέρον του ΠΑΟΚ.

«Δεν είμαι ηλίθιος. Ήταν λάθος από την πλευρά μου να πω ότι δεν έχουμε καμία πιθανότητα να κερδίσουμε τον τίτλο στην Ελλάδα»  είπε λίγο μετά τις επαφές με τον Σαββίδη και όλα ομαλοποιήθηκαν αφού και ο ιδιοκτήτης άρχισε την ενίσχυση στο επίπεδο και στην ποιότητα που ήθελε ο προπονητής. Για φέτος, αλλά και για να μπουν οι βάσεις του μέλλοντος.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

Από τότε (Ιούλιο είχαμε ακόμη) ο ΠΑΟΚ ενισχύονταν, έπαιρνε προκρίσεις, το ρόστερ όλο και δυνάμωνε, η σχέση Σαββίδη-Λουτσέσκου γινόταν όλο και πιο δυνατή μαζί και η ανάγκη τους να τα βρουν και για τα επόμενα χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ ρόλαρε ως ομάδα και έβαζε βάσεις για κάτι μεγάλο. Για φέτος και το μέλλον. Κάπως έτσι στις 25/10 στη Ρουμανία, ο Λουτσέσκου έλεγε: «Δεν ξέρω τι θα είναι και δεν έχει νόημα να μιλάμε τώρα, ιδανικά θα μιλούσαμε μετά το τέλος της σεζόν, αλλά μάλλον δεν θα είναι εφικτό τότε, οπότε θα το κάνουμε κάποια στιγμή τον Απρίλιο, τότε θα πάρουμε την απόφαση».

Ήταν βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ ήθελε τον Λουτσέσκου, όλοι κρέμονταν από τα δικά του χείλη και στις 30/11 μετά το μεγάλο διπλό στη Γερμανία, ο προπονητής φαινόνταν να έχει αποφασίσει: «Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για αυτό αλλά έχω περάσει πολλά με αυτή την ομάδα. Για το μέλλον μου, κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί, αν όλοι με θέλουν, θα συνεχίσουμε μαζί». Αφού λοιπόν έφτιαχνε και πάλι την ομάδα όπως ακριβώς εκείνος ήθελε, ήταν βέβαιο ότι έβρισκε το όραμα που έψαχνε.

Το Δεκέμβριο και στη Ρουμανία, το ξεκαθάριζε σε όλους τους τόνους: «Ο ΠΑΟΚ είναι η ψυχή μου και θα παραμείνει γιατί είναι απίστευτη εμπειρία που ζω εδώ. Δεν το έζησα, εξακολουθώ να το ζω».

Όταν πια παραμονές εορτών στο φινάλε του σπουδαίου Χριστουγεννιάτικου βίντεο ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρουσιάζονταν να λέει το περιβόητο… «Συνεχίζουμε» όλος ο ΠΑΟΚ ήξερε!

Το τηλεφώνημα Σαββίδη για τις ευχές και την πρόταση, ήταν βέβαιο τι θα έφερνε για τον ΠΑΟΚ. Η πιο μεγάλη είδηση ήταν γεγονός.


Τελευταία νέα

Παιχνίδια κυκλοφορίας και οδηγίες από Λουτσέσκου (video)

Την προετοιμασία της για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν συνεχίζει η ομάδα του ΠΑΟΚ, με τους ποδοσφαιριστές και το...

Στην ίδια κατηγορία