Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Φέτος βλέπουμε καλύτερο ΠΑΟΚ κι από την ομάδα του νταμπλ

Δημοφιλή

Καθώς το 2023 φεύγει, ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι στους 16 του Κόνφερενς Λιγκ και στους 16 του Κυπέλλου, με την προοπτική να βρεθεί χωρίς ιδιαίτερο κόπο στους 8.

Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία από τις αγωνιστικές επιτυχίες, είναι το γεγονός ότι έγινε συνείδηση στην ελληνική αθλητική κοινωνία, ότι ο ΠΑΟΚ είναι σήμερα η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα στην Ελλάδα, η ομάδα, που παίζει το πιο αποτελεσματικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και είναι το πρώτο φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι μόλις έναν πόντο πίσω του, αλλά όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να τα ισχυριστεί για τον Παναθηναϊκό.

Σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει ένα εντυπωσιακό ρόστερ, έχει ουσιαστικά 20 παίκτες υψηλής ποιότητας, που όλοι τους είναι παίκτες ενδεκάδας.

Ο προπονητής έχει κάνει εκπληκτική δουλειά, αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο είναι ξεκάθαρα δικό του έργο. Έχει καταφέρει να φτιάξει ένα πολύ δυνατό γκρουπ, που παίζει εκπληκτικά, που ώρες – ώρες κρύβει τη μπάλα, που σκορπάει τον τρόμο και είναι τόσο… καλλιτέχνης, που έχει καταφέρει να έχει αυτούς τους 20+ παίκτες υψηλής ποιότητας ευχαριστημένους, χωρίς να νιώθει κανείς ριγμένος. Διαχειρίζεται τόσο καλά το ρόστερ, που όλοι είναι χαρούμενοι. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πάει ως το τέλος της σεζόν, χωρίς να ρίξει πολύ την ταχύτητά του. Κάποια στιγμή η ταχύτητα θα πέσει, καμιά ομάδα δεν μπορεί να παίζει σ΄ αυτές τις εντάσεις σε όλη τη σεζόν, αλλά ο προπονητής έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να μην κάνει ο ΠΑΟΚ φέτος αυτή την “κοιλιά”, που έκανε πέρσι και πρόπερσι, και του στοίχισε, καθώς τον οδήγησε σε κακό φινάλε.

Σήμερα οι προοπτικές είναι πολύ καλές.

Ο ΠΑΟΚ παίζει καλά και κυρίως έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να πάει ως το τέλος, χωρίς “εκπτώσεις” στην αποτελεσματικότητά του.

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ “οργιάζει” μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, υπάρχει μια ιδιοκτησία που έχει στηρίξει αυτή την προσπάθεια και είναι έτοιμη να την στηρίξει περαιτέρω, ενώ υπάρχει και μια πολύ αποτελεσματική διοίκηση, που έχει διαχειριστεί με επιτυχία φλέγοντα και μη ζητήματα,

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να υπάρχει μια τρομερή ομάδα, να υπάρχει ένας δυνατός οργανισμός και να έχει ο ΠΑΟΚ το απόλυτο ηθικό πλεονέκτημα.

Σε μια εποχή που όλοι λίγο – πολύ επενδύουν στην τοξικότητα, ο ΠΑΟΚ είναι συνειδητά έξω απ΄ όλα αυτά, ουδείς έχει το δικαίωμα να του προσάψει το οτιδήποτε.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα κορυφής που δεν έχει προκαλέσει κανέναν και μάλιστα είναι ο πιο “χτυπημένος” και από τη διαιτησία. Αν τα βάλει κανείς κάτω, και δει τα ματς που πληγώθηκε ο ΠΑΟΚ (με ΟΦΗ, με Άρη, ίσως και στη Λεωφόρο…), και δει τα ματς που οι αντίπαλοί του σπρώχτηκαν αισχρά από τους διαιτητές, που συμπεριφέρονται σα μικρά ανθρωπάκια, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι με κανονικές διαιτησίες, ο ΠΑΟΚ θα ήταν σήμερα στο +7 και στο +8.

Τολμώ να πω ότι σήμερα βλέπουμε τον καλύτερο ΠΑΟΚ όλων των εποχών, καλύτερο κι από τον ΠΑΟΚ του νταμπλ. Στο τέλος, μπορεί να μην κερδίσει τίποτα, αυτό το ταξίδι, όμως, αυτή η αίσθηση ότι μιλάμε για την καλύτερη ομάδα, για το πρώτο φαβορί, φτάνει για να γεμίσει το κοινό του, που ποτέ δε μεγάλωσε από τους τίτλους…


Τελευταία νέα

Ο Φιλίπε ακόμη ψάχνει τα πατήματα του

ΠΑΟΚ και Φαμαλικάο επήλθαν σε συμφωνία αναφορικά με τον εξάμηνο δανεισμό του Φιλίπε Σοάρες από τη στιγμή που βρέθηκε...

Στην ίδια κατηγορία