Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά… ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Οι ελληνικές ομάδες στηρίζουν μεγάλο μέρος του μπάτζετ στα ευρωπαϊκά τους έσοδα από τα μπόνους της UEFA, που τους δίνουν ρευστότητα και άνεση για το… κάτι παραπάνω στο ρόστερ τους.

Με την είσοδο του στους ομίλους του Conference League, ο ΠΑΟΚ έβαλε στα ταμεία του 2.940.000 ευρώ, όμως το ποσό αυτό θα αυξηθεί πάρα πολύ. Κάθε νίκη στους ομίλους δίνει 500.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία 166.000 ευρώ. Ο νικητής του ομίλου πριμοδοτείται με 650.000 ευρώ και ο δεύτερος με 325.000, ενώ για κάθε γύρο από τα νοκ-άουτ και μετά υπάρχουν και ξεχωριστά μπόνους. Είναι 300.000 για συμμετοχή στα νοκ-άουτ, 600.000 για τους «16», 1 εκατομμύριο για τα προημιτελικά, 2 για τα ημιτελικά, ο φιναλίστ θα πάρει 3 εκατομμύρια και ο νικητής 5.

Ο ΠΑΟΚ ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στους ομίλους του Conference League θα πάρει όλο το market pool που αναλογεί στην χώρα μας από την διοργάνωση, ενώ με την πολύ υψηλή δεκαετή του βαθμολογία θα πάρει κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ από το Coefficient Ranking που δίνεται στις 32 ομάδες των ομίλων.

Αν προσθέσει κανείς εισιτήρια, εμπορικές συμφωνίες, χορηγίες και λοιπά έσοδα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξεπεράσει σε έσοδα τα 10 εκατομμύρια ευρώ και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την οικονομική του θέση που δέχθηκε πέρσι ένα ισχυρό πλήγμα.


Τελευταία νέα

«Ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση για Μουλέκα»

Φερόμενη πρόταση από πλευράς ΠΑΟΚ στον επιθετικό της Μπεσίκτας, Τζάκσον Μουλέκα, όπως μεταδίδει την τελευταία ώρα ο Τύπος της...

Στην ίδια κατηγορία