Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έχουμε καταλάβει άραγε τι βλέπουμε;

Δημοφιλή

Το σημαντικό στην ζωή είναι να αντιλαμβάνεσαι το ακριβές μέγεθος όσων συμβαίνουν γύρω σου, την στιγμή που συμβαίνουν. Όχι κατόπιν εορτής. Όχι, όταν θα έχουν μείνει στην ιστορία και  θα τα αναπολείς ως μία μακρινή ανάμνηση…

Πότε άλλοτε στην ιστορία ξεκινούσε ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ και το μοναδικό ερώτημα δεν ήταν αν θα κερδίσει, αλλά στα πόσα θα σταματήσει;

Πότε άλλοτε στην ιστορία, οι παίκτες του ήταν αρνητές… πανηγυρισμών και αντιδρούσαν στα  γκολ τους, μόνο με ένα μειδίαμα σαν να έχουν μπει σε προπονητικό διπλό;

Πότε άλλοτε, ο ΠΑΟΚ ήταν τέτοια εποχή πρωτοπόρος στην βαθμολογία, μία ανάσα από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και συνάμα τρεις προκρίσεις νοκ-άουτ μακριά από έναν ευρωπαϊκό τελικό;

Η απάντηση έχει μόνο μία λέξη: Ποτέ.

Το αν ο Δικέφαλος καταφέρει να κατακτήσει στο τέλος της σεζόν έναν, δύο, τρεις τίτλους ή αν θα μείνει με τα χέρια αδειανά,  είναι κάτι πολυπαραγοντικό -δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Είναι σαν να αυτό που λένε στα μικρά γράμματα των συμβολαίων, πως  οι προηγούμενες αποδόσεις, δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

Αυτό  που είναι σίγουρο, δεδομένο είναι τα ήδη πεπραγμένα. Πράγματα μετρήσιμα, στα οποία ποτέ άλλοτε ο ΠΑΟΚ δεν βρισκόταν εκεί.

Μετά από 34 επίσημα παιχνίδια μέσα στην σεζόν, οι παίκτες του Λουτσέσκου έχουν σκοράρει 89 φορές, που θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερες αν ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι στα πέναλτι.

Εξωπραγματικό είναι κι αυτό που συμβαίνει σε σχέση με τον εγχώριο ανταγωνισμό. Την ώρα που οι βασικοί αντίπαλοι έχουν να αντιμετωπίσουν την ακραία αγωνιστική επιβάρυνση, την κόπωση, την φθορά, τους αλλεπάλληλους μυϊκούς τραυματισμούς, ο ΠΑΟΚ έχει σχεδόν λευκό απουσιολόγιο.

Πως το πέτυχε αυτό; Με το υποδειγματικό rotation, έχοντας ενεργές δύο ενδεκάδες, κάτι που φαίνεται κι από τους αριθμούς. Ο Δικέφαλος έχει 20 παίκτες με πάνω από 1000 αγωνιστικά λεπτά και άλλους τόσους διαφορετικούς σκόρερ!

Έχει καταφέρει να  κάνει σημαντικό κάθε μέλος του ρόστερ του, όλοι έχουν ενεργό ρόλο, όλοι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, με πρακτικούς όρους, όχι στα λόγια.

Αυτός ο καταμερισμός ρόλων, χρόνου, δυνάμεων έχει επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στις τρεις διοργανώσεις, αλλά και να έχει ήρεμα και υγιή αποδυτήρια μακριά από γκρίνιες, παράπονα, εγωισμούς.

Αν το σκαλίσει κανείς κι άλλο, θα βρει κι άλλα νούμερα που παραπέμπουν σε όρους του Total Football, του απόλυτου ποδοσφαίρου, όπου στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν καθαρές θέσεις, ρόλοι και αρμοδιότητες. Εκεί, όπου όλοι είναι σε θέση να κάνουν τα πάντα.

Ο φετινός ΠΑΟΚ, που σκοράρει σαν πολυβόλο έχει πάρει μόλις 14 γκολ από τους σέντερ-φορ του (Μπράντον 8, Σαμάτα 3, Τζίμας 3), αλλά την ίδια στιγμή έχει πάρει 8 γκολ (Μπάμπα 3, Σάστρε 2, Ράφα 2, Βιεϊρίνια 1) και άλλες 6 ασίστ από την θέση που σκοράρει πιο σπάνια από ποτέ: τους πλάγιους μπακ.

Μία πραγματική Λερναία Ύδρα, που της κόβεις ένα κεφάλι και εμφανίζονται δύο. Τώρα, πείτε ότι εσείς τα έχετε ξαναδεί αυτά κάπου αλλού και εγώ υπόσχομαι να σας αδειάσω την γωνιά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η μεγάλη επιστροφή της Ίπσουιτς στην Premier League

Η Ίπσουιτς έδωσε τέλος στην 22χρονη… εξορία της από την Premier League. Ο σύλλογος, που εφέτος αγωνιζόταν στην Championship, εξασφάλισε...

Στην ίδια κατηγορία