Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Aργησε κιόλας ο Γκαρσία

Δημοφιλή

Μετά από δεκαπέντε χρόνια -με ελάχιστα διαλείμματα-συνεχούς παρουσίας στον ΠΑΟΚ, πρώτα ως παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής, είτε της πρώτης, είτε της δεύτερης, είτε της ομάδας νέων, ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να κρατήσει τον Πανσερραϊκό στη μεγάλη κατηγορία. Κλείνει, έτσι, ένα τεράστιο κεφάλαιο στη σχέση του με τον ΠΑΟΚ, για το οποίο, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θ’ ανοίξει ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον, κοντινό ή πιο μακρινό.

Θα έλεγε κανείς, πάντως, ότι ο Γκαρσία άργησε να αναλάβει καθήκοντα προπονητή μακριά από τον ΠΑΟΚ. Με τον Βλάνταν Ιβιτς είναι συνομήλικοι, ο τελευταίος, όμως, έχει ήδη καθίσει στον πάγκο τόσο της Μακάμπι Τελ Αβίβ (από δύο φορές), όσο και της Γουότφορντ και πλέον βρίσκεται στο τιμόνι της Κράσνονταρ. Για τον Ουρουγουανό τεχνικό, πάντως, δεν μετράει πλέον το τι έκανε στο παρελθόν, αλλά τι θα μπορέσει να κάνει από εδώ και πέρα. Και ειδικά η πρώτη του σεζόν στον Πανσερραϊκό θα έχει επιπλέον δυσκολίες, μια και θα εργαστεί σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον και σε ομάδα, που απουσίαζε για αρκετά χρόνια από τη μεγάλη κατηγορία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τουλάχιστον θα έχει κοντά του τόσο τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, όσο και άλλους τρεις (Βασίλης Πετρόπουλος, Χάρης Κομσής και Γιάννης Αμπατζίδης) συνεργάτες, με τους οποίους συμπορεύτηκε τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ και θα τον κάνουν να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια στο νέο του ξεκίνημα.

Προφανώς και στο μυαλό του Γκαρσία θα βρίσκεται η επιστροφή του στην Τούμπα. Πριν από δύο χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης προτίμησε τη «σιγουριά» του Ραζβάν Λουτσέσκου, μην αφήνοντας τον Ουρουγουανό να παραμείνει στον πάγκο, έστω κι αν ήταν νωπή η επιτυχία της κατάκτησης του κυπέλλου (αλλά και της μέτριας-αν όχι κακής-πορείας στο πρωτάθλημα, όπου ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 26 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τον 3ο Αρη). Ισως και να πιστεύει ότι δικαιούται μιας δεύτερης ευκαιρίας ως προπονητής στο Δικέφαλο, κάτι για το οποίο θα πρέπει να πείσει και μέσω της δουλειάς του σε άλλες ομάδες, τώρα με τον Πανσερραϊκό, αύριο-μεθαύριο ίσως σε κάποια άλλη ομάδα μεγαλύτερου βεληνεκούς. Όπως και να’ χει, το παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Πανσερραϊκού στο νέο πρωτάθλημα θα έχει έξτρα ενδιαφέρον, πολύ δε περισσότερο αν η επικείμενη κλήρωση της Σούπερ Λιγκ βγάλει το συγκεκριμένο ζευγάρι στον πρώτο γύρο να παίξει στο γήπεδο της Τούμπας, όπου ο Γκαρσία θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ.


Τελευταία νέα

«Χωρίζουν» Γκαρσία-Πανσερραϊκός;

Αυξάνονται οι πιθανότητες έτσι ώστε ο Πάμπλο Γκαρσία να αποχωρήσει από τον Πανσερραϊκό, καθώς αναζητά μία νέα πρόκληση για...

Στην ίδια κατηγορία