Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τα διαρκείας του ΠΑΟΚ κι η σύγκριση τιμών με τους άλλους τέσσερις «Ευρωπαίους»

Δημοφιλή

Η αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας -υποτίθεται ότι-συμφέρει οικονομικά ένα φίλαθλο, που υπολογίζει να παρακολουθήσει τα περισσότερα από τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του στη διάρκεια της σεζόν. Μια σύγκριση, πάντως, της τιμολογιακής πολιτικής, που ακολουθούν στο συγκεκριμένο κομμάτι οι πέντε «Ευρωπαίοι» οδηγεί σε… ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Το ζήτημα για τα εισιτήρια διαρκείας δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τις τιμές τους, αλλά και με τα παιχνίδια, που αυτά συμπεριλαμβάνουν.

Ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός έχουν συμπεριλάβει στα διαρκείας τους όλα τα παιχνίδια, όχι μόνο του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, αλλά και τα ευρωπαϊκά. Η ΑΕΚ έχει ορίσει εξτρά ποσό για τα ματς εκτός συνόρων, ο Παναθηναϊκός έχει συμπεριλάβει στα εισιτήρια διαρκείας μόνο τους αγώνες των προκριματικών, ενώ τα διαρκείας του Αρη δεν έχουν ισχύ ούτε στα προκριματικά.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΑΕΚ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

Τα πιο ακριβά διαρκείας (κυκλοφόρησαν ήδη από τις 12 Ιουνίου) τα έχει η ΑΕΚ. Αυτό δικαιολογείται-ως ένα βαθμό-από την απόλυτα πετυχημένη περσινή πορεία της Ενωσης, όπως, φυσικά, και από το ολοκαίνουριο γήπεδο της. Ακόμη κι έτσι, πάντως, οι οπαδοί της πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πολύ περισσότερο αν θέλουν το διαρκείας τους να ισχύει και για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Χαρακτηριστικά, τα εισιτήρια για τις κεντρικές θύρες (απέναντι από τα επίσημα) αρχίζουν από 650 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 1200 ευρώ! Προκειμένου, μάλιστα, να συμπεριλαμβάνουν και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, οι τιμές προσαυξάνονται από 250 μέχρι 500 ευρώ!. Οι αντίστοιχες τιμές για τις θύρες 5 και 6 της Τούμπας είναι 325 (ανανέωση) και 345 ευρώ (κανονικό).

Οι τιμές στα πέταλα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ κυμαίνονται από 300 μέχρι 400 ευρώ (επιπλέον 120 και 150 ευρώ αντίστοιχα για τα ευρωπαϊκά), ενώ το πράγμα… ξεφεύγει εντελώς στις κεντρικές θύρες, που γειτνιάζουν στις θέσεις των VIP, καθώς τα διαρκείας (στο κάτω διάζωμα) αξίζουν 3500 ευρώ συν 900 για την Ευρώπη! Οι θέσεις στα VIP κοστίζουν επτά χιλιάδες ευρώ και ισχύουν και για την Ευρώπη…

Ας σημειωθεί ότι μόνο εκείνοι, που θα αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας για τις εγχώριες διοργανώσεις έχουν δικαίωμα να προμηθευτούν το αντίστοιχο διαρκείας για τα ματς στην Ευρώπη.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ

Στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τις τιμές των διαρκείας του (μόνο για τις ανανεώσεις), που είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι. Η… πρωτοτυπία των «πράσινων», μάλιστα, είναι ότι οι τιμές δεν περιλαμβάνουν το ΦΠΑ 24 % για να μη φαίνεται η αύξηση σε σύγκριση με την περσινή σεζόν…

Ακόμη κι έτσι, τα πιο φθηνά διαρκείας είναι των 265 ευρώ για τις θέσεις, που βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες των κόρνερ (στην παρούσα φάση δεν διατίθενται διαρκείας για τα πέταλα του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας). Τα πιο ακριβά εισιτήρια είναι των 900 ευρώ, που αντιστοιχούν στην κεντρική θύρα απέναντι από τους επίσημους. Αν υπάρχει, πάντως, μια δικαιολογία για τα ακριβά διαρκείας, αυτή έχει να κάνει με την περιορισμένη χωρητικότητα της παραδοσιακής έδρας των «πράσινων».

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΡΗ

Σε δύο κατηγορίες (ανανεώσεις-νέοι κάτοχοι) χωρίζονται τα διαρκείας του Ολυμπιακού. Τα εισιτήρια για τις θέσεις απέναντι από τα επίσημα κυμαίνονται από 350 μέχρι 650 ευρώ (αφορούν σε ανανεώσεις), στα πέταλα του «Γ. Καραϊσκάκης» αρχίζουν από 100 μέχρι 200 ευρώ, ενώ στις κεντρικές θύρες (οι αντίστοιχες 2 και 3 της Τούμπας) αξίζουν 950 ευρώ.

Αλλά και τα διαρκείας του Αρη είναι «τσουχτερά», αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν συμπεριλαμβάνουν ούτε καν το ευρωπαϊκό παιχνίδι για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι νέοι κάτοχοι καλούνται να πληρώσουν 220 ευρώ για τα πέταλα στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», 320 ευρώ για τις κεντρικές θύρες απέναντι από τα επίσημα και 550 ευρώ για την κεντρική θύρα (στα 1500 ευρώ η τιμή για τους VIP).

ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ποιες είναι οι τιμές στα εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΟΚ, που περιλαμβάνουν όλους τους αγώνες πρωταθλήματος (κανονική διάρκεια και πλέι οφ), κυπέλλου και Κόνφερενς Λιγκ (προκριματικά και φάση ομίλων), όπως, φυσικά, και τα φιλικά παιχνίδια; Αναλυτικά:

Θύρα 1: 680 ευρώ (ανανέωση), 765 ευρώ (κανονικό)

Θύρες 2-3: 470 ευρώ (ανανέωση), 525 ευρώ (κανονικό)

Θύρα 4: 120 ευρώ (ανανέωση), 140 ευρώ (κανονικό)

Θύρες 5-6: 325 ευρώ (ανανέωση), 345 ευρώ (κανονικό)

Θύρα 7: 155 ευρώ (ανανέωση), 170 ευρώ (κανονικό)

VIP: 2.200 ευρώ (ανανέωση), 2.500 ευρώ (κανονικό)

 


Τελευταία νέα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ολοένα σφίγγει ο κλοιός-νέοι διάλογοι στη δημοσιότητα

Σε ακόμη μια σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο Ρέντη και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Όπως...

Στην ίδια κατηγορία