Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Από Μάρτιο γνωστές οι ανάγκες, αλλά ακόμη στο ψάξιμο…

Δημοφιλή

Η κλήρωση του 2ου προκριματικού του Κόνφερενς Λιγκ, ήταν ένα δυνατό καμπανάκι για τον ΠΑΟΚ. Η Μπεϊτάρ δεν είναι υπερδύναμη, αλλά δεν είναι ούτε Ανδόρα, ούτε Σαν Μαρίνο, ούτε Μολδαβία. Αν δεν είσαι έτοιμος όταν πρέπει, μπορεί να έχει πάλι δράματα…

Και το ποδόσφαιρο είναι μυστήριο τρένο. Αν δει ότι δεν του φέρεσαι όπως πρέπει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην στο… θυμίσει.

Δεν είμαι απ΄ αυτούς που τρελαίνονται με τον χρόνο και την αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά, έχω ξαναγράψει σ΄ αυτή τη γωνία ότι το μείζον δεν είναι το “γρήγορα”, το μείζον είναι το “όχι πρόχειρα”. Να γίνουν οι σωστές επιλογές, να δομηθεί σωστά το ρόστερ, με τις σωστές προϋποθέσεις, για να δούμε έναν καλό ΠΑΟΚ στα καλοκαιρινά προκριματικά κι έναν δυνατό ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν.

Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη χρόνο. Έχει κάποιες μέρες μπροστά του μέχρι να φύγει στην Ολλανδία, ο προπονητής θα έχει τρεις γεμάτες εβδομάδες να μετατρέψει το γκρουπ των παικτών που θα έχει, σε μια καλή ομάδα.

Το πρόβλημα, λοιπόν, ΣΗΜΕΡΑ, δεν είναι ο χρόνος. Το πρόβλημα ΣΗΜΕΡΑ είναι πως φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ξεκάθαρη στόχευση, φαίνεται να μην ήταν προετοιμασμένος όπως έπρεπε για να δουλέψει σ΄ αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Προσωπικά, δεν βλέπω κανένα ξεκάθαρο μεταγραφικό πλάνο.

Βλέπω ότι φτάνουμε στο τέλος Ιουνίου και μια ομάδα που ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ τις ανάγκες που θα έχει το καλοκαίρι, είναι ακόμη στο ψάξιμο και σε ατέρμονες συζητήσεις με παίκτες, για τους οποίους ΔΕΝ ΕΧΕΙ το πάνω χέρι.

Είτε πρόκειται για ελεύθερους παίκτες, που δεν έχουν κανένα ζόρι να υπογράψουν κάπου σήμερα και για να το κάνουν, θέλουν να πληρωθούν πολύ πιο πάνω από την αξία τους, είτε πρόκειται για παίκτες, που ανήκουν σε ομάδες, δεν είναι ελεύθεροι, έχουν μεγάλα συμβόλαια και ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να τα βρει και μ΄ αυτούς, αλλά και με τις ομάδες τους, που δεν τους χαρίζουν.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας που μπορεί να οδηγήσει όλο αυτό…

Στο τέλος μου φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πληρώσει πολύ ακριβά για να αποκτήσει παίκτες, τους οποίους δεν θα επέλεγε αν δεν τον πίεζε ο χρόνος.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε το ζόρι να μπει στους ομίλους του Κόνφερενς, μη έχοντας την πολυτέλεια να μείνει εκτός για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, και προετοιμάζονταν απλά για το πρωτάθλημα ή θα έπαιζε στην Ευρώπη για παράδειγμα στις 10 Αυγούστου, δε νομίζω ότι θα ξόδευε το χρόνο του με τους παίκτες που τον ξοδεύει σήμερα.

Το πραγματικό πρόβλημα για μένα, είναι πως καθώς θα αρχίσει ο χρόνος να τον πιέζει ασφυκτικά, ο ΠΑΟΚ προφανώς θα “υποχρεωθεί” να πάει σε επιλογές παικτών, που ίσως και να μην τις πιστεύει τόσο, όσο θα μαρτυρά το κόστος τους.

Όλα αυτά, ισχύουν για ΣΗΜΕΡΑ, για τον πρώτο κύκλο των μεταγραφών. Είμαι σχεδόν βέβαιος, ότι αν πάνε όλα καλά κι ο ΠΑΟΚ προχωρά στην Ευρώπη, τον Αύγουστο, που τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά, θα έχει αρκετά “χτυπήματα”.

Το θέμα είναι, πως φτάνεις αναίμακτα μέχρι εκεί…


Τελευταία νέα

«Έσβησε» στα 76 της χρόνια η Άννα Παναγιωτοπούλου

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Σταμάτης Κραουνάκης γνωστοποίησε πως πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου, σε...

Στην ίδια κατηγορία