Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Αουγκούστο: Η επένδυση Σαββίδη, η νέα πρόταση της Ναντ κι η Φλουμινένσε

Δημοφιλή

Η υπόθεση του Ντόουγκλας Αουγκούστο είναι ψηλά στην «ασπρόμαυρη» ατζέντα και πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά και το δεύτερο παιχνίδι με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Εξάλλου, όπως παραδέχθηκε δημοσίως ο Ραζβάν Λουτσέσκου, «ο Αύγουστος είναι ο μήνας των μεταγραφών και των αλλαγών…».

Το καλοκαίρι ξεκίνησε με τον Βραζιλιάνο μέσο να ντύνεται γαμπρός και να  παντρεύεται στην πατρίδα του με θρησκευτικό γάμο την εκλεκτή της καρδιάς του και μητέρα των παιδιών του. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι σε ποιο λιμάνι θα τον βρει το τέλος του καλοκαιριού. Θα είναι σ’ αυτό της Θεσσαλονίκης ή μήπως αυτό της Νάντης, εκεί όπου, ενδεχομένως, να μην έχουν στεγνώσει τα δάκρυα των ΠΑΟΚτσήδων για το χαμένο ευρωπαϊκό κύπελλο της ομάδας μπάσκετ.

Η Ναντ, ομάδα – σύμβολο στην ευρύτερη περιοχή του Λίγηρα στη δυτική Γαλλία, έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της απόκτησης του 26χρονου μέσου, αλλά προς το παρόν έχει εισπράξει ισάριθμα «όχι» στις δύο προτάσεις που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η δεύτερη πρόταση ήταν βελτιωμένη κατά δύο εκατομμύρια ευρώ, η προσφορά των Γάλλων έφτασε, πλέον, τα 5.000.000 ευρώ, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» είναι αρνητικοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βάζουν τέλος στις διαπραγματεύσεις και τις επαφές με τους Γάλλους.

Το θέμα παραμένει ανοικτό και σίγουρα θα απασχολήσει τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή να μπαίνει κι αυτός στην εξίσωση, καθώς όπως αποκάλυψε η «Equipe» υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Ναντ και Αουγκούστο, όμως γνωρίζει και ο ίδιος ότι για να προχωρήσει η μεταγραφή θα πρέπει ο Ιβάν Σαββίδης να πει το «ναι».

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Πριν από πέντε χρόνια το αφεντικό του ΠΑΟΚ έχει δώσει κοντά στα 10.000.000 ευρώ (9.650.000 για την ακρίβεια) για την αγορά των δικαιωμάτων πέντε (Ζαμπά, Αουγκούστο, Μουργκ, Νινούα) ποδοσφαιριστών. Το αν είναι «πεταμένα λεφτά» το γνωρίζουν ο Σαββίδης και οι στενοί συνεργάτες του προέδρου, το σίγουρο είναι ότι μόλις από έναν (Αουγκούστο) περιμένει να πάρει πίσω ένα μέρος της επένδυσης του. Κι αυτό χάρη στην ανανέωση του συμβολαίου, πέρσι τέτοια εποχή, όταν όλοι είχαν πέσει πάνω στον Βραζιλιάνο, χρεώνοντάς του ένα σημαντικό μερίδιο του αποκλεισμού από την Ευρώπη, λόγω της απόδοσης και της αποβολής στα παιχνίδια με τη Λέφσκι.

Όλο εκείνο το σκηνικό τον είχε επηρεάσει, τον είχε μπερδέψει, αλλά προς τιμήν του στις ελάχιστες φορές που μίλησε δημοσίως είχε ομολογήσει ότι «επηρεάστηκα από το αν θα γινόταν ή όχι η ανανέωση του συμβολαίου μου». Τελικά, υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του μέχρι τον Ιούνιο του 2026, χωρίς να υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Για νέα πρόταση της Ναντ προς τον ΠΑΟΚ με στόχο το «ναι» της ελληνικής ομάδας για την απόκτηση του Ντάγκλας Αουγκούστο, κάνουν λόγο οι Γάλλοι, που γνωρίζουν ότι ένα ποσό κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να τους φέρει πιο κοντά στον Βραζιλιάνο.

Τα «καναρίνια» ψάχνουν απεγνωσμένα να κάνουν την πρώτη μεγάλη συμφωνία, καθώς από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου, ο απολογισμός είναι πενιχρός και μόνο ο πρώην τερματοφύλακας της Γκινγκάμπ, Ούγκο Μπαρμπέ, έχει ενταχθεί στην ομάδα. Κι όπως χαρακτηριστικά λένε «σίγουρα, μια μαύρη γάτα φαίνεται να περπατάει γύρω από το Μπουζουάρ»!

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ

Πέρσι το καλοκαίρι εμφανίστηκε μια πρόταση από την Μπαΐα ύψους 5.000.000 ευρώ, η οποία απορρίφθηκε από τον ΠΑΟΚ, ενώ φέτος υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν την Κράσνονταρ να ενδιαφέρεται για τον Αουγκούστο, με τον «Δικέφαλο» να αξιώνει το ποσό των 7.000.000 ευρώ.

Από το καλοκαίρι του 2019 ο Βραζιλιάνος χαφ έφτασε μέσα σε μια τετραετία να μετράει 125 συμμετοχές, δώδεκα γκολ κι εννιά ασίστ, να έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2020-21 και να έχει πάει τη χρηματιστηριακή αξία του στα  4.500.000 ευρώ.

Η ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥ ΧΑΦ

Η πρώτη πρόταση των Γάλλων απορρίφθηκε δίχως να συζητηθεί, η δεύτερη μοιάζει να είναι πιο κοντά στα «θέλω» του ΠΑΟΚ, που γνωρίζει ότι υπάρχει στη μέση και η Φλουμινένσε που ενδιαφέρεται, καθώς έχει κρατήσει ένα πολύ μικρό ποσοστό όταν το 2019 ο ΠΑΟΚ απέκτησε, αντί 3.000.000 ευρώ, τα δικαιώματα του Αουγκούστο από την Κορίνθιανς.

Οι «Τρικολόρ» ήταν η πρώτη ομάδα του Βραζιλιάνου, με τη φανέλα της «Φλου» αγωνίστηκε τα πρώτα δέκα χρόνια της καριέρας του. Η Φλουμινένσε τον παραχώρησε το 2018 στην Κορίνθιανς, διατηρώντας ένα ποσοστό της τάξης του 4% κάτι που σημαίνει ότι θα δικαιούται να λάβει ένα μικρό ποσό (πχ. αν η μεταγραφή κλείσει στα 6 εκατ. ευρώ, θα πάρει 240 χιλιάδες ευρώ) ως αποζημίωση.

 


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία