Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αυτό το καλοκαίρι παίζει με τη φωτιά

Δημοφιλή

Το σκηνικό στην Τούμπα την περασμένη Πέμπτη ήταν ωραίο από νωρίς, πολύς κόσμος στο γήπεδο, περισσότερος από ό,τι θα περίμενε κανείς, ωραία ατμόσφαιρα, όλα προμήνυαν ένα ωραίο ποδοσφαιρικό βράδυ.

Ήταν προφανές ότι από τον ΠΑΟΚ δεν περιμέναμε φοβερά πράγματα, περιμέναμε απλά ένα καλούτσικο παιχνίδι και μια νίκη απέναντι σε μια όχι και τόσο δυνατή ομάδα.

Το παιχνίδι έληξε 0-0, αυτό είναι το λιγότερο, θα μπορούσε να ευστοχήσει ο Σβάμπ στο πέναλτι, θα μπορούσε να μπει ένα γκολ, να έχει κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Δεν θα άλλαζε κάτι επί της ουσίας.

Ό,τι είδαμε το βράδυ της Πέμπτης, ήταν αρκετό για να προκαλέσει μια ανησυχία. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό που είδαμε, είναι αρκετά μακριά απ΄ αυτό που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ΠΑΟΚ, τα τελευταία 7-8 χρόνια.

Για να μην φλυαρούμε, από την ομάδα λείπει ποιότητα, αλλά και προσωπικότητα. Σε κάποιες θέσεις, μάλιστα, αυτή η έλλειψη είναι κραυγαλέα.

Θυμίζω απλά ότι πέρσι το καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ έψαχνε ομάδα να δώσει τον Τσιγγάρα και είχε σχεδόν αποφασίσει να μην κρατήσει τον Σβαμπ. Σήμερα αυτοί οι ποδοσφαιριστές καλούνται να σηκώσουν το βάρος σε μια νευραλγική θέση. Είναι καλοί και χρήσιμοι παίκτες για το ροτέισον. Ως εκεί.

Σέντερ φορ ξεκίνησε ο Μπράντον Τόμας, που ήταν αόρατος σε ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι, ενώ αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, μήπως και αλλάξει τη ροή του αγώνα, μπήκε ο Μουργκ, για τον οποίο ο ΠΑΟΚ ψάχνει εδώ και δυο χρόνια ομάδα να τον δώσει.

Ο ΠΑΟΚ ήταν μια ομάδα, που έχοντας αντίπαλο μια πολύ αδύναμη ομάδα, δεν κατάφερε ούτε να επιβληθεί πραγματικά, ούτε να την βάλει στην περιοχή της και να την σφυροκοπήσει.

Αυτό το βράδυ έδωσε την εντύπωση ότι είναι μια ομάδα που είναι στα πρώτα φιλικά, που έχει πολύ δρόμο μπροστά της, που πρέπει να περιμένει αρκετές προσθήκες για να δείξει ένα καλύτερο σύνολο.

Όλα αυτά δεν θα έλεγα ότι είναι… σοκαριστικά. Αυτό που κάνει την κατάσταση εξόχως ανησυχητική είναι το γεγονός ότι σ΄ αυτό το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ είχε ΜΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ. Δεν έπαιζε ο Αουγκούστο. Αυτή είναι λοιπόν η ομάδα του ΣΗΜΕΡΑ.

Έστω κι έτσι, με τον Αουγκούστο στην ενδεκάδα και τον Σαμάτα από το ξεκίνημα (έδειξε την Πέμπτη ότι είναι… κανονικός φορ), πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει στην Ιερουσαλήμ και θα προκριθεί. Δεν βλέπω πως θα χάσει απ΄ αυτή την Μπεϊτάρ.

Αν πούμε να δούμε λίγο πιο μακριά, τότε αρχίζει να μαυρίζει η ατμόσφαιρα.

Θεωρώ ότι ο σημερινός ΠΑΟΚ απέναντι σε μια ομάδα όπως η Χάιντουκ (δεν ξέρω γιατί κάποιοι την υποτιμούν) είναι το αουτσάιντερ, όχι το φαβορί.

Ο σημερινός ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι αρκετά τυχερός για να φτάσει ως το τέλος, να μπει στους ομίλους και οι πιθανότητες δεν φαίνεται να είναι μαζί του.

Και ο κίνδυνος είναι να μη φτάσει εκεί και να υποχρεωθεί να προχωρήσει μ΄ αυτή την ομάδα.

Δεν ξέρω γιατί δεν έχουν προχωρήσει οι μεταγραφές, γιατί δεν έχουν έρθει τουλάχιστο δύο χαφ, όχι χθες, αλλά πριν ένα μήνα.

Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ παίζει με τη φωτιά αυτό το καλοκαίρι…


Τελευταία νέα

Τα ποσοστά που πρέπει να αυξήσει ο ΠΑΟΚ

Αναμφίβολα ο ΠΑΟΚ τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει επιδείξει εξαιρετικά δείγματα «γραφής», παράγοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο σε μία σεζόν που...

Στην ίδια κατηγορία