Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Του… πάνε οι Κροάτες

Δημοφιλή

Μπορεί το εμπόδιο της Μπεϊτάρ να έχει προτεραιότητα και άπαντες στον ΠΑΟΚ να έχουν κάνει «focus» στις διπλές αναμετρήσεις με τους Ισραηλινούς, ωστόσο ο Δικέφαλος έμαθε τον αντίπαλο του για τον τρίτο προκριματικό, σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει αυτός την πρόκριση.

Αυτή θα είναι η Χάιντουκ Σπλιτ, με τους «ασπρόμαυρους», εφόσον όλα κυλήσουν όπως τα θέλουν, να έρχονται για δεύτερη φορά αντιμέτωποι με ομάδα από την Κροατία, στα πλαίσια των προκριματικών του Conference League.

Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2021 και στην παρθενική χρονιά της διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ απέκλεισε στον τρίτο προκριματικό την Μποέμιανς από την Ιρλανδία και βρήκε μπροστά του στα Play Off την Ριέκα, την οποία και απέκλεισε παρά την ισοπαλία (με την ισοφάριση μάλιστα με αυτογκόλ να έρχεται στο 94′), της Τούμπας με 1-1.

Στη ρεβάνς του Ρουγιέβιτσα ο ΠΑΟΚ με γκολ των Ελ Καντουρί και Μουργκ επικράτησε με 0-2 και πήρε το εισιτήριο για τους πρώτους ομίλους της διοργάνωσης, συνεχίζοντας το μεγάλο του ταξίδι, που σταμάτησε στη φάση των προημιτελικών.

Συνολικά οι «ασπρόμαυροι» έχουν δώσει έξι αναμετρήσεις με ομάδες από την Κροατία κατά την ευρωπαϊκή τους παρουσία, με την προϊστορία να είναι υπέρ τους.

Πρώτη συνάντηση ήταν για τη φάση των ομίλων του Europa League της σεζόν 2010-11, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης με ένα μεγάλο διπλό στο Μαξιμίρ, στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την οποία είχε κερδίσει και στο παιχνίδι της Τούμπας.

Η μοναδική ήττα του Δικεφάλου από Κροάτες ήρθε από την ίσως πιο… άσημη ομάδα που βρέθηκε στον δρόμο του, την Λοκομοτίβα. Στο πρώτο παιχνίδι του δεύτερου προκριματικού του Europa League, της σεζόν 2015-16, η Λοκομοτίβα επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Κροατία με 2-1, με τον Δικέφαλο να παίρνει τελικά την πρόκριση με το εμφατικό 6-1 της Τούμπας.


Τελευταία νέα

O «τελειωμένος» Εκόνγκ, η δυσκολία για Σαμάτα

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έκλεισε όλα τα θέματα ανανεώσεων στη διάρκεια της σεζόν, όμως έχουν προκύψει πάρα πολλά που...

Στην ίδια κατηγορία