Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Το σπίτι του ΠΑΟΚ στη Θέρμη

Δημοφιλή

Τα έργα προοπτικής και ανάπτυξης για τον ΠΑΟΚ δεν σταματούν. Δέκα χρόνια μετά την ιστορική περίοδο που ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε τον Δικέφαλο του Βορρά, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ συνεχίζει να οραματίζεται μεγάλα έργα τα οποία θα σημαδέψουν τα βήματα του ΠΑΟΚ για τα επόμενα πολλά χρόνια. Βασικό έργο είναι μέσα από το οποίο ο Σαββίδης εγγυάται την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ είναι και το νέο αθλητικό κέντρο το οποίο θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Θέρμης.

Η Νέα Τούμπα θα γράψει ιστορία, αλλά η εκτόξευση του ΠΑΟΚ μπορεί να έρθει και μέσα από το αθλητικό κέντρο του, εκεί όπου θα στεγάζονται όλες οι ομάδες ποδοσφαίρου, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά και οι ακαδημίες που παράγουν και θα παράγουν τους επόμενους μεγάλους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, για μία ακόμη επένδυση άνω των 10 εκατομμυρίων από την πλευρά του Σαββίδη, που εδώ και χρόνια ήθελε να βάλει καλύτερες βάσεις στις υποδομές του ΠΑΟΚ, έτσι ώστε όλα τα τμήματα να στεγάζονται στον ίδιο, υπερσύγχρονο τρόπο.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΑΣΗ

Ο συγκεκριμένος χώρος που επιθυμεί να πάρει ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης έχει έκταση 200 στρεμμάτων και ανήκει βεβαίως στο Δήμο Θέρμης. Πρόκειται για μεγάλη έκταση στον κάμπο της Θέρμης, μεταξύ Ραιδεστού και Ταγαράδων, μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και εκεί όλα δείχνουν ότι θα υλοποιηθεί το νέο μεγάλο έργο για το σπίτι του ΠΑΟΚ.

Η FORZA βρέθηκε στο χώρο και έχει καταγράψει όλη την έκταση που απασχολεί πολλά χρόνια τους αρμόδιους του Δικεφάλου. Είναι μια έκταση κοντά στο υδάτινο πάρκο, που βρίσκεται στην περιοχή των Ταγαράδων, με “μέτωπο” προς τη Νέα Ραιδεστό, που φαίνεται στο βάθος…

Για τη μίσθωση αυτής της έκτασης για 99 χρόνια, έχει γίνει ήδη συζήτηση με τον Δήμο και ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να πληρώσει ένα ενοίκιο που θα είναι γύρω στις 100 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, ενώ θα υπάρχουν και άλλα ωφέλη για την περιοχή και τον Δήμο.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Η όλη συζήτηση και με του υπευθύνους της Θέρμης γίνεται με στόχο να νοικιάσει ο ΠΑΟΚ την έκταση και να φτιάξει εκεί ένα συγκρότημα με έξι γήπεδα ποδοσφαίρου! Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος.

Το ένα το βασικό θα έχει κερκίδες με τη χωρητικότητα να προσδιορίζεται αρχικά στις πέντε χιλιάδες θέσεις! Εκεί θα είναι και η έδρα του ΠΑΟΚ Β για να γίνονται αγώνες του πρωταθλήματος SuperLeague 2.  Στην ίδια έκταση ο ΠΑΟΚ θέλε να κατασκευάσει ξενοδοχείο, αλλά και ξενώνες για τις ακαδημίες του στις οποίες συμμετέχουν εκατοντάδες νεαροί ποδοσφαιριστές, Μέσα στις σκέψεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι και η κατασκευή γυμναστηρίου, φυσικά και κλειστής πισίνας.  Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα εξυπηρετούν την πρώτη ομάδα και όλες τις ακαδημίες που πρέπει να συστεγαστούν μια και είναι γνωστό ότι σήμερα η κάθε ομάδα προπονείται και σε άλλο γήπεδο.

Ο βασικός στόχος είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ την έκταση και αφού γίνει κάτι τέτοιο μέσα σε ένα χρόνο να είναι έτοιμο και το αθλητικό κέντρο το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τονίζουμε και πάλι ότι το κόστος κατασκευής μπορεί να φθάσει και να ξεπεράσει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

ΤΟ ΜΑSTERPLAN KAI H ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ήδη καταθέσει το σχετικό masterplan στο Δήμο Θέρμης. Από εδώ και πέρα ο Δήμαρχος της περιοχής θα πρέπει να κάνει την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο που θα πάρει και την τελική απόφαση. Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2022. Πώς θα γίνει αυτό; Ο ΠΑΟΚ εδώ και πολύ καιρό έχει προχωρήσει αθόρυβα τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία πλέον βρίσκεται σε ένα στάδιο ωρίμανσης.

Από την πλευρά του ο Δήμος μπορεί να μισθώσει την έκταση στον ΠΑΟΚ. Όταν παλιότερα τέθηκε το θέμα αυτό, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.  Νομοθετικά το θέμα λύθηκε τον Ιούλιο του 2014, όταν απέκτησαν οι Δήμοι τη δυνατότητα να μισθώνουν μακροχρόνια χώρους για αθλητικούς σκοπούς.

Η ΠΑΛΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ

Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη για κατασκευή Αθλητικού κέντρου στη Θέρμη δεν είναι νέα. Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2013 είχε επιτευχθεί κατ’ αρχήν συμφωνία με τον δήμο Θέρμης για συγκεκριμένη έκταση. Μετά όμως και όσο ο χρόνος περνούσε, τα γραφειοκρατικά εμπόδια αποδείχτηκαν απροσπέλαστα και έτσι στα τέλη του 2014 εγκαταλείφθηκε και η υπόθεση της Θέρμης.

Λίγα χρόνια μετά το Νοέμβριο του 2016, μιλώντας στο Πολιτιστικό Κέντρο Σουρωτής, όπου ανέπτυξε τον σχεδιασμό του για την ανάπτυξη της Σουρωτή ΑΕ, ο Σαββίδης είχε αναλύσει τους λόγους, για τους οποίους έμεινε στα χαρτιά η δημιουργία ενός μεγάλου αθλητικού κέντρου στη Θέρμη: «Με αναγκάζεται να ασχοληθώ με την πολιτική. Το πρώτο πρόβλημα είναι η ελληνική γραφειοκρατία. Δεύτερον υπάρχει πολλή δημοκρατία στην Ελλάδα. Σε συνθήκες κρίσης πρέπει να υπάρχει λίγο λιγότερη δημοκρατία και καθόλου γραφειοκρατία» είπε για τις δυσκολίες και συμπλήρωσε: «Είναι μια καταπληκτική περιοχή. Έχει θερμά νερά κάτω από το έδαφος που θα βοηθούσε σε στρατηγική ανάπτυξη του αθλητικού κέντρου. Ήρεμη, επίπεδη επιφάνεια η θάλασσα είναι κοντά, το αεροδρόμιο είναι κοντά. Ήμουν έτοιμος να επενδύσω 150 εκατ. ευρώ στην ανάπτυξη και να δημιουργήσω θέσεις εργασίας σε 3 με 5 χρόνια. Τα δύο χρόνια έχουν περάσει και δεν πήγαμε μπροστά, αλλά πίσω γιατί δεν έχω πια την επιθυμία να κάνω κάτι που δε θέλουν».

Τώρα η υπόθεση επανέρχεται και ο ΠΑΟΚ είναι πολύ αποφασισμένος να προχωρήσει αφού αυτό το έργο θα τον εκτοξεύσει και αγωνιστικά, πριν βεβαίως μπει και στο νέο του γήπεδο.

ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΑΠO ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Δήμαρχος στη Θέρμη και τότε, αλλά και τώρα είναι ο Θόδωρος Παπαδόπουλος που έχει κάνει πάρα πολλές επαφές με τους ανθρώπους της ΠΑΕ και την οικογένεια Σαββίδη. Ο Δήμαρχος που έζησε όλες τις δυσκολίες εκείνης της πρώτης περιόδου ενδιαφέροντος και γνωρίζει ότι τα βασικά γραφειοκρατικά ζητήματα έχουν ξεπεραστεί λέει για την τωρινή προσπάθεια: « Από πλευράς ΠΑΟΚ με ενημέρωσαν για την επιθυμία να προχωρήσουμε σε συνεργασία και με στόχο την κατασκευή του αθλητικού κέντρου. Είμαστε ακόμη σε συζητήσεις και δεν έχουν καταλήξει οριστικά».

Ο κ. Παπαδόπουλος θυμάται τα αρχικά ζητήματα, τονίζει ότι νομοθετικά έχουν ξεπεραστεί τα πιο βασικά από τα εμπόδια που υπήρχαν και πλέον… «Ο ΠΑΟΚ θα έρθει να συμμετέχει σε δημοπρασία για να πάρει τον χώρο και να προχωρήσει το πρότζεκτ. Από τον ΠΑΟΚ κατατέθηκε το master plan, που είναι απαραίτητο για εμάς. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το κόστος πριν περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εγώ θα εισηγηθώ και το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει».


Τελευταία νέα

Μόνο ο ΠΑΟΚ κι η Πλζεν είναι από τώρα στους «16»

Ο ΠΑΟΚ κι η Βικτόρια Πλζεν είναι οι μόνες ομάδες που εξασφάλισαν την πρωτιά στον όμιλό τους από την...

Στην ίδια κατηγορία