Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επικράτησε της ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Παλατάκι με την παρουσία κόσμου έγινε κόντρα στην ΑΕΚ σήμερα (14/9). Ο Δικέφαλος είχε κερδίσει τα δύο προηγούμενα ματς της προετοιμασίας κόντρα στην Ελευθερούπολη και τον Αίαντα Ευόσμου, ωστόσο σήμερα ο βαθμός δυσκολίας ήταν ανεβασμένος συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα φιλικά.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 81-79 επί της ΑΕΚ, δείχνοντας χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όπου το ματς έγινε ροντέο. Η ΑΕΚ ήταν ανεβασμένη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Δικέφαλος με σοβαρότητα πήρε μία ακόμη νίκη σε φιλικό.

Ο Άρης Λυκογιάννης επέλεξε τους Χαντς, Ράιλι, Σαλούστρο, Μαργαρίτη και Ρένφρο στην αρχική πεντάδα του Δικεφάλου. Αρκετά δεμένη φάνηκε η ομάδα στα πρώτα λεπτά της φιλικής αναμέτρησης.

Οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν 20 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, ενώ έλεγχαν σε όλη τη διάρκεια το παιχνίδι. Ο Τζέιλεν Ράιλι φορτώθηκε τρία φάουλ στα μισά του πρώτου μέρος, με τον κόουτς Λυκογιάννη να αναγκάζεται να τον αντικαταστήσει. Λεπτά συμμετοχής στο πρώτο δεκάλεπτο πήραν και οι Φράνκε, Ντάρκο Κέλι και Τσιακμάς, οδηγώντας την ομάδα στο +4 στο τέλος της πρώτης περιόδου (20-16).

Διαφορετικό σχήμα δοκίμασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Χρηστίδη να περνάει στο παρκέ για πρώτη φορά στον αγώνα. Με φόρα ξεκίνησαν οι «ασπρόμαυροι» και στο δεύτερο δεκάλεπτο, παίρνοντας προβάδισμα δέκα πόντους (28-18) μέσα σε δύο λεπτά, χάρη στις προσωπικές ενέργειες των Φράνκε και Χρηστίδη.

Η διαφορά αυξήθηκε περισσότερο πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει «κεφάλι» 13 πόντων χάρη στον Φράνκε. Ολλανδός κέρδισε αρκετά φάουλ και με το 7/7 στις βολές βοήθησε σημαντικά τον Δικέφαλο να μπει μπροστά στο σκορ (33-26).

Κατέβασε ταχύτητα ο Δικέφαλος στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου, με τους Καμπερίδη και Κωνσταντινίδη να περνούν στο παρκέ. Η ΑΕΚ μείωσε σημαντικά τη διαφορά με το 39-35 να αναγκάζει τον κόουτς Λυκογιάννη να πάρει τάιμ άουτ. Ο Δικέφαλος πήγε στα αποδυτήρια με το 46-40, δεχόμενος 24 πόντους από την Ένωση.

Αρκετά βελτιωμένη αμυντικά παρατάχθηκε η Ένωση στο δεύτερο ημίχρονο, μην αφήνοντας χώρους στον ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά, η είσοδος του Ρένφρο στο παρκέ βοήθησε την ομάδα και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με τον Αμερικανό να συμβάλλει τα μέγιστα. Ο Δικέφαλος μπήκε και πάλι σε ρόλο οδηγού στο ματς, καθώς προσπέρασε με οκτώ πόντους (53-45) στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου.

Χαμηλά έμεινε το σκορ στην τρίτη περίοδο, με την ομάδα του Ηλία Καντζούρη να ροκανίζει τη διαφορά φτάνοντας στους τρεις (58-55) τρία λεπτά πριν το τρίτο δεκάλεπτο. Το φινάλε του τρίτου μέρους δεν εξελίχθηκε ιδανικά για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, καθώς δέχθηκε διαδοχικούς πόντους, με την ΑΕΚ να περνάει μπροστά στο σκορ (61-63) χάρη στο buzzer beater του Κόνιαρη.

Ανέβηκε αγωνιστικά η ΑΕΚ στην τελευταία περίοδος, οδηγώντας το ματς σε θρίλερ. Υπήρξαν αρκετές εναλλαγές στο σκορ στο τελευταίο μέρος, με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο έως το τέλος. Ο Σλαφτσάκης έδωσε προβάδισμα τριών πόντων (75-72) δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, δίνοντας ανάσα στον Δικέφαλο. Η ΑΕΚ ισοφάρισε, αλλά ο Πόλει πέτυχε νέο τρίποντο, βάζοντας και πάλι τον ΠΑΟΚ μπροστά (78-75).

Ο ΠΑΟΚ πήρε την τρίτη διαδοχική του νίκη σε φιλικό παιχνίδι, κερδίζοντας την Ένωση με 81-79!

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: 81-79

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 46-40, 61-63, 81-79


Τελευταία νέα

«Πελάτισσα» του ΠΑΟΚ η Λαμία

Ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με τη Λαμία στην ομώνυμη πόλη και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, Super League ετοίμασε την...

Στην ίδια κατηγορία