Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το μεγάλο στοίχημα μπροστά του

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε κάποια υπέρβαση, αλλά απλώς το χρέος του να περάσει στη φάση ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ. Από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, ο Δικέφαλος ήταν υποχρεωμένος να τα καταφέρει, έστω και αν σε μια σειρά έξι αγώνων εγκυμονούσε ο κίνδυνος του απρόβλεπτου και του απροσδόκητου. Σε κάθε περίπτωση, όντας ισχυρός-θεωρητικά και πρακτικά-έναντι και των τριών ομάδων που αντιμετώπισε αυτό το καλοκαίρι-κατά σειρά Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Χαρτς-ανταποκρίθηκε στον τίτλο του φαβορί.

Πώς, όμως, δημιουργήθηκαν οι αμφιβολίες για το αν ο ΠΑΟΚ θα πετύχαινε τον πρώτο -και μίνιμουμ-ευρωπαϊκό του στόχο; Από τη μία η καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού-με ό,τι αυτό συνεπάγονταν για τις διαθέσιμες λύσεις για τον προπονητή-και από την άλλη το περσινό «κακό» παράδειγμα του αποκλεισμού από τη Λέφσκι Σόφιας, έκαναν πολλούς να είναι επιφυλακτικοί ως προς την ικανότητα της ομάδας του Λουτσέσκου να προσπεράσει τρία διαδοχικά εμπόδια. Στην πράξη, βέβαια, αποδείχτηκε ότι ένας σοβαρός ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να απειληθεί από αντιπάλους τέτοιου βεληνεκούς, που περισσότερο είχαν να προβάλλουν ως ατού τις δυνατές έδρες τους παρά τις αγωνιστικές τους περγαμηνές.

Φυσικά, η υπόθεση της Ευρώπης δεν τελειώνει εδώ για το Δικέφαλο. Αντίθετα, τώρα αρχίζει. Στο τέλος της περασμένης σεζόν έχασε τη-διπλή-ευκαιρία να παίζει τώρα στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά τώρα αυτό δεν αλλάζει. Οντας στο Κόνφερενς Λιγκ καλείται να πάει όσο πιο μακριά μπορεί, έστω κι αν οι ομάδες, που συμμετέχουν-από εδώ και πέρα-ακόμη και στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, κάθε άλλο παρά αμελητέες μπορεί να θεωρηθούν. Αλλά, αν ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει πορεία, εφάμιλλη της προπέρσινης, όταν είχε φθάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, στο Κόνφερενς Λιγκ, τότε…

Το στοίχημα, που πρέπει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, είναι να καταφέρει να συνδυάσει με όσο το δυνατό μεγαλύτερη επιτυχία και αποτελεσματικότητα την παράλληλη πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό, που δεν είχε κατορθώσει να κάνει πριν από δύο χρόνια, όταν ναι μεν είχε φθάσει να παίζει κόντρα στη Μαρσέιγ για τους «8» του Κόνφερενς Λιγκ, στο πρωτάθλημα, όμως, είχε τερματίσει δεκαεννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Από εδώ και πέρα, αρχίζουν τα δύσκολα για τον ΠΑΟΚ. Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα αρχίσουν τα ντέρμπι πρωταθλήματος και, παράλληλα, θα ριχτεί και στη μάχη των ευρωπαϊκών αγώνων. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που ο Λουτσέσκου θα πρέπει να ενσωματώσει στο σύνολο τα τελευταία αποκτήματα της ομάδας, όπως και όσα θα περάσουν την πόρτα της Τούμπας στο φινάλε της θερινής μεταγραφικής περιόδου.


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία