Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο στην ΕΕΑ

Δημοφιλή

Κανείς Έλληνας πολίτης και φίλαθλος δεν μπορεί να πιστέψει όσα βλέπει και ακούει να αποκαλύπτονται για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Τη σύνθεσή της, τον απροκάλυπτο τρόπο που λειτουργεί και όλα όσα αποκαλύπτονται κάθε μέρα για το πώς ο Λευτέρης Αυγενάκης σχετίζεται με όλη αυτή την σκανδαλώδη διαδικασία.

Από που να αρχίσει και να τελειώσει κανείς σε ένα θέμα που εξ’ αρχής είναι ύποπτο. Από τις σχέσεις των Μελών με παράγοντες; Από τα μεταξύ τους ραντεβού; Από τις καταγγελίες για ανθρώπους που ήθελαν να χρηματιστούν; Από το σκεπτικό της εισήγησης που ακόμη δεν έχει εκδοθεί 13 ημέρες μετά την ανακοίνωση εκείνης της Δευτέρας;

Μία βρώμικη διαδικασία που αφορά λειτουργία Επιτροπής η οποία έχει οριστεί και ελέγχεται από το ελληνικό κράτος.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάθε μέρα προκαλεί την Επιτροπή και τα μέλη της. Κάθε μέρα τους κατηγορεί για το ότι περιμένουν το σκεπτικό από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και μετά θα το δημοσιοποιήσουν: «Το σκεπτικό της γνωμοδότησης αγνοείται από τις 27.01.2020 και όπως φαίνεται όσο συνεχίζεται η δίκη των στημένων αγώνων, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κατηγορείται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, είναι δύσκολο να βρεθεί χρόνος από τη νομική του υπηρεσία να γραφτεί έστω μια υποτυπώδης «τεκμηρίωση» για την ΕΕΑ».

Η σιωπή τους προς αυτές τις αλλεπάλληλες και πολύ σοβαρές κατηγορίες είναι αν μη τι άλλο ενοχική. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο στον ελληνικό αθλητισμό και αυτό πρέπει να σχολιαστεί. Ποτέ ξανά σοβαρή υπόθεση δεν είχε την ίδια διαδικασία. Να ανακοινωθεί με αυτό τον τρόπο μία απόφαση και να καθυστερήσει τόσες πολλές ημέρες το σκεπτικό. Είναι και αυτό ένα γεγονός που φανερώνει πόσο καλά στημένο είναι το παιχνίδι μόνο και μόνο για να προκαλέσει ένταση και εκνευρισμό, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει δικαίωμα υπεράσπισης των επί της ουσίας θέσεων που έχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΓΕΝΑΚΗ-ΤΖΟΥΛΑΚΗ

Για την εξ’ αρχής σύσταση αυτής της Επιτροπής, προέκυψε και το πολύ σοβαρό θέμα της συγγενικής σχέσης του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο Νίκο Τζουλάκη. Ο ΠΑΟΚ αποκάλυψε ότι ο αδελφός του Υφυπουργού έχει κουμπαριά με τον πρόεδρο τον οποίο όρισε από το καλοκαίρι, γεγονός που προφανώς απέκρυψε από τον Πρωθυπουργό σε γεγονός το οποίο σαφώς και εγείρει μεγάλο θέμα ηθικής τάξης, ειδικά αν το συνδυάσεις και με τα όσα έχει κάνει συνολικά ο Λευτέρης Αυγενάκης τους τελευταίους μήνες.

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Ο ΠΑΟΚ δεν σταματάει να αποκαλύπτει πώς ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει να έχει άμεση σχέση με την ΕΕΑ και όλα αυτά βέβαια υπό την εποπτεία Αυγενάκη.

Πρώτα απ’ όλα με συγκεκριμένο έγγραφο της  Επιτροπής Ανταγωνισμού αποδεικνύεται η άμεση σχέση του δικηγόρου Τζουγανάτου με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι ο δικηγόρος από τον οποίο ο Ολυμπιακός ζήτησε την ανεξάρτητη γνωμοδότηση που προσκόμισε στην ΕΕΑ, γνωμοδότηση που… ποιος ξέρει; Μπορεί να έχει παίξει ρόλο ή και να χρησιμοποιείται στην συγγραφή του σκεπτικού. Και πώς γίνεται ο άνθρωπος που συνεργάστηκε επαγγελματικά με τον Ολυμπιακό να έχει τέτοιο ρόλο σε αυτή την τελευταία υπόθεση.

ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΚΑΙ MAIL

Ο Τζουγανάτος όμως έχει και άμεση σχέση με το νέο μέλος της ΕEA, Νίκο Φαραντούρη. Φιλική και επαγγελματική. Με τον ΠΑΟΚ να αναρωτιέται: «Για τα mail του Φαραντούρη όσο ήταν νομικός σύμβουλος της ΔΕΠΑ προς συνεργάτες του ζητώντας μετ’ επιτάσεως οι γνωμοδοτήσεις να είναι από τον Τζουγανάτο θα ασχοληθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας ηλεκτρονικού εγκλήματος; Ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει την άρρηκτη σχέση Τζουγανάτου- Φαραντούρη…».

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗ

Και μέσα σε όλα να και ο συνεργάτης του Αυγενάκη, ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπραουδάκης που –και καλά- παραιτήθηκε, επέστρεψε στη θέση του και τώρα ο ΠΑΟΚ ζητάει  από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ανοίξει τα τηλέφωνα του και να εξετάσει πού βρισκόταν στις 20.01.2020 περί τις 11 μ.μ. , όταν υπάρχουν στοιχεία ότι συναντήθηκε και αυτός με όλους τους προαναφερόμενους, μαζί και με στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

ΈΡΕΥΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ… ΛΑΘΟΣ

Αν τα μέλη της ΕΕΑ θεωρούσαν ότι μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα μέχρι του σημείου να ανακοινώνουν τέτοια απόφαση την ώρα διεξαγωγής αγώνα του ΠΑΟΚ, τότε έκαναν και άλλο λάθος και θα απολογηθούν γι’ αυτό.

Η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου έστειλε σχετική αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα ερευνά τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων.  Όλα αυτά για πιθανές ευθύνες υποκίνησης βίας, με βάση το γεγονός ότι η ανακοίνωση της γνωμοδότησης έγινε την ώρα διεξαγωγής του αγώνα, κάτι που δεδομένα οδήγησε σε ένταση εντός του γηπέδου και αργότερα σε πορεία στα γραφεία της ΝΔ.

ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΟΥΠΑ

Μέσα σε όλα εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ο Ειρήνη Μαρούπα που σκεπτόμενη όλα όσα έχουν γίνει, έφθασε στο σημείο να αναφέρει: «Όλοι κάνουμε λάθη βέβαια, αλλά δεν αποκλείω να δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ ή στα διοικητικά δικαστήρια, όπου γίνονται αναιρέσεις, αιτήσεις ακύρωσης και εκεί δεν θα ελέγξουν αυτά που ελέγξαμε εμείς, αλλά εάν το σκεπτικό μας έχει σωστή αιτιολόγηση. Η απόφαση της ΕΕΑ δεν θα ακυρωθεί, παρά μόνο εάν έγινε κάποιο τυπικό νομικό λάθος, που δεν το αποκλείω, γιατί έχω μεγάλη εμπειρία από τα δικαστήρια».

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ

Πέρα από όλα τα πρακτικά θέματα με τη σύσταση της Επιτροπής αυτής, πέρα από τις καταγγελίες για τις διάφορες σχέσεις, αποκαλύπτονται εδώ και ημέρες και μερικά απίστευτα λάθη επί της διαδικασίας και της λειτουργίας της, που βάζουν σε σκέψεις ακόμη και για την κατάρτιση των μελών.

Να θυμίσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι στις αρχικές κλήσεις προς τους εμπλεκόμενους είχαν κάνει λάθος στο έγγραφο προς την Ξάνθη, ξεχνώντας να βάλουν ένα άρθρο με βάση το οποίο κατηγορούνταν η ΠΑΕ. Είχαν πει μάλιστα το περιβόητο: «Μα αυτό εννοούνταν…». Κάπως έτσι άλλωστε είχαν δώσει και την πρώτη αναβολή. Εκεί ήταν που αποδείχθηκε ότι ξέχασαν να καλέσουν την Dimera. Την εταιρία που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Τώρα αποκαλύφθηκε ένα ακόμη τρομερό λάθος τους.

Οι πιο πολλοί θα θυμούνται ότι εκείνη την Δευτέρα της απόφασης, η ΕΕΑ έσπευσε να καλέσει τον ΠΑΟΚ και για ένα ζήτημα ελέγχου μετοχών που είχε αποκτήσει ο Ιβάν Σαββίδης στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Στην Επιτροπή του Τζουλάκη έκαναν τον υπολογισμό των μετοχών του και αποφάνθηκαν πως είχε ποσοστό 5.6%. Κάπως έτσι θεωρούσαν ότι έπρεπε να έχει πάρει άδεια μια και ο νόμος ορίζει ότι έτσι γίνεται για κάθε ποσοστό άνω του 5%.

Στον ΠΑΟΚ ωστόσο, από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να επισημάνουν πως οι μετοχές του Ιβάν Σαββίδη όχι μόνο δεν είναι της τάξης του 5.6%, αλλά δεν ξεπερνούν το 1%, με την Επιτροπή να αντιλαμβάνεται το… λάθος της και να μην τον καλεί εν τέλει σε ακρόαση.

Και όμως, το κατάφεραν και αυτό! Σε ένα τόσο απλό και πρακτικό θέμα. Οι συγκεκριμένοι που αφού δεν έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν, έπρεπε να τους είχαν ήδη απομακρύνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία