Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Έσβησε» το… ελληνικό πλάνο του Παναθηναϊκού

Δημοφιλή

Περίπατο έχει πάει το περιβόητο «ελληνικό πλάνο» στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς, αλλά οι κινήσεις των «πρασίνων» στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου.

Το «τριφύλλι» άλλαξε δαχτυλίδια με τέσσερις ξένους ποδοσφαιριστές (Ναγκί, Ανουάρ, Αγιούμπ, Καρλίτος) εκ των οποίων ο ένας (Καρλίτος) θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής την επόμενη σεζόν.

Σημειωτέων πως από τους τέσσερις ξένους παίκτες που ήρθαν στο Κορωπί, οι δύο (Ναγκί, Ανουάρ) έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης, δεδομένου πως είναι δανεικοί και οι οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων τους δεν είναι… «παίξε – γέλασε».

Με αυτά και με αυτά αποτελεί ανάμνηση το «ελληνικό πλάνο» που είχε γίνει… σημαία στο ξεκίνημα της σεζόν και υποτίθεται πως ήταν ένας από τους λόγους της καρατόμησης του Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος έδειξε μια ροπή προς τις μεταγραφές ξένων παικτών.

Συν τοις άλλοις κι έτσι για να΄χετε όλο το ρεπορτάζ, όλες αυτές οι αφίξεις ξένων ποδοσφαιριστών στο Κορωπί, δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους νεαρούς Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού που άλλα άκουγαν και περίμεναν κι άλλα βλέπουν να γίνονται στην πράξη.

Ο ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΟΝ ΚΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ!

Μικρός, πολύ μικρός ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Ακόμα πιο μικρός απ΄ ό,τι δείχνει και φαντάζεται κανείς. Κάτι που ήρθε να επιβεβαιώσει η μεταγραφή του Κάρλος Μιγκέλ Ριμπέιρο Ντίας (κατά κόσμον Καφού) στον Ολυμπιακό.

Άγκυρα στον Πειραιά έριξε ο Καφού στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου από την Λέγκια Βαρσοβίας και την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας 3,5 ετών.

Κι αυτή ακριβώς η μεταγραφή προκάλεσε πολλές και ιδιαίτερες συζητήσεις σε επίπεδο κορυφής στον Άρη.

Βλέπετε, για τον ίδιο παίκτη είχαν δείξει σοβαρό ενδιαφέρον οι «κίτρινοι» την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Κι ας μην διέρρευσε το παραμικρό προς τα έξω.

Ο Άγγελος Χαριστέας δούλευε αθόρυβα την περίπτωση του Καφού, κάνοντας μάλιστα τις πρώτες διερευνητικές επαφές κι έχοντας ασφαλώς κατά νου πως το συμβόλαιό του 26χρονου παίκτη με την Λέγκια έληγε το καλοκαίρι του 2020.

Παρεμπιπτόντως, ο τεχνικός διευθυντής του Άρη είχε σηκώσει μανίκια για την υπόθεση Καφού, χωρίς να θέτει ως προαπαιτούμενο την άμεση συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Βλέπετε, σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να αποζημιωθεί και η Λέγκια Βαρσοβίας και συν τοις άλλοις, ο Άρης «κουβαλά» το μεταγραφικό… ban της FIFA που του απαγορεύει τις μεταγραφές ξένων παικτών.

Ο Χαριστέας διερεύνησε την προοπτική απόκτησης του Καφού με ορίζοντα καλοκαιριού και σε μια χρονική περίοδο όπου ο παίκτης θα κυκλοφορούσε ως ελεύθερος. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον…ξενοδόχο και την «σφήνα» του Ολυμπιακού που έστειλε τον παίκτη στον Πειραιά και αυτομάτως του έκοψε την μεταγραφική…όρεξη για τον Πορτογάλο μέσο.

Φυσικά ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής δεν έκρυψε την έκπληξή του στις ιδιαίτερες συζητήσεις του με τον Θόδωρο Καρυπίδη για το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, με του δύο άνδρες να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως και ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι πολύ μικρός και πως στην προκειμένη περίπτωση, αποδείχτηκε πως είχαν τα ίδια μεταγραφικά… γούστα με τους Πειραιώτες. Συμβαίνουν κι αυτά.

KOYΪΖ: Ποιος άλλοτε ισχυρός άνδρας «μεγάλης» σουπερλιγκάτης ΠΑΕ που δεν περνά απαρατήρητος, προέρχεται από έναν (σιωπηρό) χωρισμό στην προσωπική του ζωή;

*Είναι αλήθεια αυτό που αλίευσε η στήλη από την πιάτσα των ατζέντηδων; Χώρισαν οι δρόμοι του Χρήστου Μανδά με τον agent Πολ Κουτσολιάκο; Ο 18χρονος τερματοφύλακας του Ατρόμητου και ο ομογενής μάνατζερ φέρονται να βαδίζουν σε διαφορετικούς δρόμους το τελευταίο διάστημα και να μην είναι πλέον μαζί. Κάτι που εφόσον πράγματι ισχύει, μπορεί να δημιουργήσει νέα (μεταγραφικά) δεδομένα για το νεαρό κίπερ.

ΈΧΕΙ ΚΑΒΑΝΤΖΑ ΤΟΝ ΓΚΕΡΓΚΕΛΙ

Δεν αγχώνεται ο Αλέξης Κούγιας για το μέλλον του Έγκμουντουρ Κρίστινσον στον Πηνειό. Μπορεί ο Ισλανδός τερματοφύλακας να μην έχει συμφωνήσει για την επέκταση του συμβολαίου που λήγει το καλοκαίρι, ωστόσο από πίσω του υπάρχει ο (new entry) Νάγκι Γκέργκελι. Κι ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, έχει να λέει τα καλύτερα για τον δίμετρο Ούγγρο κίπερ.

Η ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΚΙ Ο ΣΕΜΕΔΟ

Διερευνητική κρούση στον Ολυμπιακό για τον Ρούμπεν Σεμέδο πραγματοποίησε η Μπενφίκα εντός του Ιανουαρίου. Ωστόσο οι «Αετοί της Λισαβόνας» δεν έδειξαν τη διάθεση να καλύψουν τα «θέλω» των Πειραιωτών για την… περήφανη πώληση του Πορτογάλου στόπερ. Και με ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ, μεταγραφικό deal δεν μπορούσε να υπάρξει, από την στιγμή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τα άλλα πειραιώτικα παιδιά κοστολογούν τον παίκτη σε άλλα νούμερα.

*«All around» αποδεικνύεται ο Μιχάλης Μπούσης. Ο μεγαλομέτοχος του ΟΦΗ παρότι άπειρος και πρωτάρης στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, δείχνει πως διαθέτει το χάρισμα της επικοινωνίας με όλους τους «εταίρους» της Super League ανεξαρτήτως χρώματος και φανέλας.

Η… ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η μεταγραφή του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ αποτελεί προσωπική επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη. Και σίγουρα αν έφερε στην ούγια μια υπογραφή, αυτή ήταν του διοικητικού ηγέτη της Ένωσης και όχι του Ίλια Ίβιτς που μέχρι πρότινος είχε το απόλυτο πρόσταγμα των μεταγραφικών κινήσεων των «κιτρινόμαυρων» και έπαιζε…μπάλα μόνος του. Ο «Μελισσάν» θύμισε στον τεχνικό διευθυντή και την δική του παρουσία, φέρνοντας ξανά στην ΑΕΚ τον Αργεντινό επιθετικό και το τοτέμ των οπαδών της ομάδας.

*Όπως και ο προκάτοχός του Μίχαελ Σκίμπε, έτσι και ο ίδιος απολαμβάνει τον αττικό (ηλιόλουστο) ουρανό και τα νότια προάστια της Αθήνας. Ο Τζον Φαν΄τ Σιπ (περί ου ο λόγος) δεν ξεμυτίζει στον ελεύθερο χρόνο του από την Γλυφάδα και την Βουλιαγμένη. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει «ερωτευτεί» τις δύο περιοχές και όλη του η δραστηριότητα στην καθημερινότητα, αρχίζει και τελειώνει γύρω από την παραλιακή ζώνη της πρωτεύουσας. Με το «καλημέρα» ο νέος κόουτς της «γαλανόλευκης» έδειξε τις προτιμήσεις του.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΟΥΛΑ

Με νύχια και με δόντια παλεύει ο Παναιτωλικός για την αποφυγή του υποβιβασμού, όντας σε δύσκολη θέση. Κι ένα καλό ερώτημα είναι τι σκοπεύει να κάνει ο Φώτης Κωστούλας σε περίπτωση που δεν αποφευχθεί η μετάθεση στη δεύτερη κατηγορία. Θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι, ή θα ανοίξει την πόρτα της εξόδου έχοντας ξεκινήσει ήδη επαφές για την πώληση της ΠΑΕ;

*Πεπεισμένος για την επιστροφή του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League παρουσιάζεται ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Και προετοιμάζει το έδαφος εν όψει της νέας σεζόν, έχοντας ιδιαίτερα και σιωπηρά (σουπερλιγκάτα) ραντεβού.

ΑΕΚ

Η αλήθεια είναι πως ο Μάσιμο Καρέρα δείχνει πως είναι αυτό που λέμε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση στην ΑΕΚ. Και αν συνεχίσει έτσι τότε, δεν θα έχουν κανέναν λόγο στην Ένωση να σκέφτονται την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του το προσεχές καλοκαίρι. Τα πράγματα θα μπλέξουν μόνο αν κι εφόσον ιταλικές «σειρήνες» ηχήσουν στα αυτιά του 55χρονου κόουτς και υπάρξει το δέλεαρ της επιστροφής στο Καμπιονάτο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ακόμα και το σχέδιο της συμπόρευσης με τον Γιάννη Αλαφούζο περνά από το μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου το τελευταίο διάστημα. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού δεν βλέπει αρνητικά την συμμαχία με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ και την συνεργασία τους για τη δημιουργία του νέου γηπέδου στον Βοτανικό, έχοντας συζητήσεις αυτή την περίοδο με δύο εταιρείες. Μία αμερικάνικη και μία από το Ισραήλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σιγή ασυρμάτου στον Ολυμπιακό για το νέο συμβόλαιο του Πέδρο Μαρτίνς. Όχι πως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οι δύο πλευρές έχουν ανοίξει την κουβέντα σχετικά με την προοπτική επέκτασης της συνεργασίας τους. Εδώ που έφτασε το πράγμα είναι ολοφάνερο πως οι σχετικές συζητήσεις θα υπάρξουν μετά το τέλος της σεζόν κι αφού προηγουμένως γίνει το ταμείο που θα παίξει καταλυτικό ρόλο για το μέλλον του Πορτογάλου κόουτς στο λιμάνι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Πολλά πράγματα μαθαίνω πως δεν αρέσουν στον Σάββα Παντελίδη στον Ατρόμητο. Κι έτσι κι είχε τη δυνατότητα να τα αλλάξει, θα τα άλλαζε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωστόσο μεσούσης της σεζόν και να θέλει κανείς, δεν μπορεί να προβεί σε ριζικές αλλαγές. Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι. Φτάνει βεβαίως μέχρι τότε, να μην υπάρξουν τίποτα απρόοπτα. Μπάλα είναι και ποτέ κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπέος: «Ανοίξτε το κινητό του Γκορτσίλα…»

Με νέα του ανάρτηση στα social media, ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε να «ανοίξουν» το τηλέφωνο του διαιτητή, Ευστάθιου Γκορτσίλα,...

Στην ίδια κατηγορία