Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τακουρίδης: «Μπορούμε να πετύχουμε πολλά φέτος»

Δημοφιλή

Αφορμή δοθείσης από το Super Cup που πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του ο ΠΑΟΚ έχοντας υπερκεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού στου Ρέντη με 2-3 σετ, ο Γιάννης Τακουρίδης σε συνέντευξή του στον «City 106.1» και την εκπομπή «Full Επίθεση» στάθηκε στην κατάκτηση του τροπαίου, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για τη συνέχεια.

Στο επίκεντρο των προσωπικών του τοποθετήσεων μεταξύ άλλων η επιλογή του να ενταχθεί στον ΠΑΟΚ, τα επτά τρόπαια που έχει κατακτήσει με την ομάδα, το απαιτητικό πρώτο κομμάτι της φετινής αγωνιστικής περιόδου, τα νέα πρόσωπα του ρόστερ, η «μάχη» του πρωταθλήματος και η Ευρώπη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την επιλογή του να ενταχθεί στον ΠΑΟΚ και τα επτά τρόπαια που έχει κατακτήσει με την ομάδα:

«Το έχει δείξει και η ιστορία μέχρι σήμερα. Εννοείται πως δε μετάνιωσα ποτέ που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω ότι όλη αυτή η πορεία θα συνεχιστεί».

Για το δύσκολο πρώτο κομμάτι της σεζόν:

«Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Βέβαια, ελαφρυντικά υπήρχαν πολλά. Υπήρχαν τραυματισμοί και αλλαγές στο ρόστερ συνεχώς. Το τελευταίο διάστημα προπονηθήκαμε όλοι μαζί για να είμαστε έτοιμοι για αυτό το δεύτερο διάστημα των αγώνων, που είναι και το πιο σημαντικό και είμαι χαρούμενος για αυτόν τον αγώνα, όπου κρίθηκε και το τρόπαιο».

Για τον τελικό και την κατάκτηση του Super Cup:

«Ήταν ένα έντονο παιχνίδι με διαδοχικές αλλαγές. Είναι πολύ σημαντική η θέληση που δείξαμε. Ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών. Δεν είχε οργανωμένους φιλάθλους, είχε λίγα άτομα. Δε νομίζω να έπαιξε ρόλο η έδρα, ίσως ο Ολυμπιακός να είχε ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά εμείς είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε τελικούς μακριά από το σπίτι μας».

Για την έδρα του χθεσινού τελικού:

«Αν το πάρουμε μεμονωμένα, ήταν μία απόφαση να γίνει το παιχνίδι με αυτές τις συνθήκες. Έγινε κλήρωση και ήταν 50-50. Γενικά, υπάρχει ένα παράπονο, κυρίως για τις διοργανώσεις του Κυπέλλου που γίνονται στη Νότια Ελλάδα. Χθες έγινε στο γήπεδο του Ολυμπιακού, αλλά έγινε με κλήρωση».

Για τα νέα πρόσωπα του ρόστερ:

«Είναι και οι δύο πολύ καλοί παίκτες. Με τέτοιες κινήσεις βελτιώνεται η ποιότητα και η λειτουργία της ομάδας. Ο ένας είναι ένα νέο παιδί που ξεκινάει τώρα να κάνει το βήμα παραπάνω κι ενσωματώθηκε πολύ γρήγορα. Μπήκε στο κλίμα. Από την άλλη, ο Αλεξέι είναι ένας αθλητής του άλλου άκρου. Έχει πάρει σχεδόν τα πάντα, έχει παίξει στα πιο δύσκολα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και χαρακτήρας και μας δίνει πολλά».

Για το τι δίνει το τρόπαιο αυτό στην ομάδα:

«Το τρόπαιο αυτό έρχεται πάνω στις αλλαγές που έχει κάνει η ομάδα και στο ξεκίνημα της τελικής ευθείας, με φόντο το τέλος. Οι αγώνες οι πιο κρίσιμοι είναι κοντά και είναι σημαντικός ο τίτλος αυτός, γιατί μας δίνει τόνωση. Η ομάδα μπορεί να πετύχει και φέτος πολλά. Είναι μία βάση, για να δουλέψουμε πάνω σε αυτήν ενόψει της συνέχειας».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος:

«Είναι και τα πλέι οφ, με τις διασταυρώσεις. Πάνω-κάτω δύσκολα θα αλλάξει η βαθμολογία μέχρι το τέλος, οπότε στους ημιτελικούς θα παίξουμε με μειονέκτημα έδρας ήταν με ΠΑΟ, είτε με Ολυμπιακό. Θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί ισάξια με τους αντιπάλους μας».

Για τα τρόπαια που έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ:

«Είναι μεγάλο επίτευγμα όλο αυτό με τους τίτλους και χαιρόμαστε που το συνεχίζουμε μία ακόμη χρονιά. Είναι μεγάλη η διάρκεια όπου ο ΠΑΟΚ είναι παρών στους τίτλους, στους τελικούς. Είναι μεγάλο επίτευγμα και χαιρόμαστε πραγματικά πολύ. Εύχομαι να προσθέσουμε κι άλλα τρόπαια φέτος».

Για την Ευρώπη:

«Η Ευρώπη είναι κάτι έξτρα πάντα σε μία χρονιά. Όσο προχωράς σε μία διοργάνωση έρχονται και καλύτερα παιχνίδια. Το είδαμε και φέτος, όταν παίξαμε με την ιταλική ομάδα, που είναι από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Είναι πιο δύσκολο να έρθει μία τέτοια διάκριση, αλλά θα ήταν πολύ καλό. Πέρυσι ίσως να είχαμε μία ευκαιρία με την Μακάμπι, που αποκλειστήκαμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί με τηλεκάρτα ο «Κοκός»

Στο άκουσμα της απόφασης του ανακριτή -για την υπόθεση δολοφονίας του Λυγγερίδη-για την προφυλάκιση του, ο 31χρονος οργανωμένος οπαδός...

Στην ίδια κατηγορία