Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πάνω απ’ όλα το… κόμμα!

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ βάλλεται από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο σύνολο των νομών της Μακεδονίας βάζουν πάνω απ’ όλα την κομματική τους ταυτότητα. Και γι’ αυτό σιωπούν.

Λίγη ώρα μετά την εισήγηση, την περασμένη Δευτέρα, της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απαίτησε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την άμεση απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο χαρακτήρισε επίορκο, επικίνδυνο για τον αθλητισμό και τη συνοχή της χώρας.

Η FORZA απευθύνθηκε στο σύνολο των βουλευτών της κυβέρνησης, που εκλέγονται στη Θεσσαλονίκη (Α΄ και Β΄ περιφέρεια), καθώς και στους υπόλοιπους νομούς της Μακεδονίας, ζητώντας την άποψη τους επί του θέματος. Τι (δεν) μας απάντησαν;

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΡΝΗΣΗ

Ο Θόδωρος Καράογλου (Β΄ Θεσσαλονίκης) βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες στο Παρίσι. Ετσι κι αλλιώς, ενημερωθήκαμε ότι ο υφυπουργός εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) δεν επιθυμεί να κάνει καμία δήλωση. Το ίδιο αρνητικός ήταν και ο Σάββας Αναστασιάδης, επίσης βουλευτής στην Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Από το γραφείο του Στράτου Σιμόπουλου (Α΄ Θεσσαλονίκης) επικαλέστηκαν τη συμμετοχή του σε επιτροπές της Βουλής και, συνεπώς, την αδυναμία του να βρει χρόνο για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

«Αφήστε το τηλέφωνο σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας» μας μεταφέρθηκε από τους συνεργάτες των Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, Ελενας Ράπτη, Σταύρου Καλαφάτη, Αννας Ευθυμίου (όλοι τους βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης) και Δημήτρη Βαρτζόπουλου (Β΄ Θεσσαλονίκης). Ακόμη περιμένουμε…

Καμία απάντηση και από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, αλλά μόνιμος κάτοικος της Αθήνας.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι οι βουλευτές ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν απαρεγκλίτως την κομματική γραμμή και, σε καμία περίπτωση, να έρθουν σε διαφωνία, τουλάχιστον ανοιχτά, με έναν υφυπουργό της κυβέρνησής τους. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά. Το Μάιο του 2017, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρόεδρος τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπέλυε επίθεση κατά του Ιβάν Σαββίδη (ο οποίος άκουγε, εκείνη την εποχή, και τα περιπαικτικά σχόλια υψηλόβαθμων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας), οι βουλευτές Θεσσαλονίκης επέλεγαν και πάλι τη λύση (;) της σιωπής. Τα ίδια ακριβώς και πριν από δύο μήνες, όταν και πάλι η FORZA, με αφορμή (και) για τα όσα συνέβησαν πριν την έναρξη του ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, τους ζήτησε να καταθέσουν την άποψη τους για τα -μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα- πεπραγμένα του υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Αμφιβάλει, πλέον, κανείς ότι την ίδια στάση δεν θα τηρήσουν και στο μέλλον;

Προφανώς κι ο καθένας κρίνεται για όσα κάνει και για όσα δεν κάνει, για όσα λέει αλλά και για όσα δεν λέει.

*Ο Δημήτρης Κούβελας (Α΄ Θεσσαλονίκης) δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. Και μας παρέπεμψε στην τοποθέτηση του –στην προσωπική του σελίδα στο facebook-την επομένη της ανακοίνωσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Οι αγώνες και τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται μέσα στα γήπεδα. Η εισήγηση της Ε.Ε.Α, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την εκδήλωση μίας πρωτοφανούς αυστηρότητας για τα ελληνικά αθλητικά χρονικά. Εύχομαι στη συνέχεια της διαδικασίας να επικρατήσει η νηφαλιότητα και να έρθει στο φως πράγματι η αλήθεια. Ο Πρωταθλητής ΠΑΟΚ αξίζει του σεβασμού σας!».

ΑΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Την ίδια στάση με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης κράτησαν και οι συνάδελφοι τους, που εκλέχτηκαν το περασμένο καλοκαίρι στους νομούς της Μακεδονίας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλοι επικαλέστηκαν φόρτο εργασίας και έλλειψη χρόνου για να τοποθετηθούν, άλλοι με διάφορες υπεκφυγές απέφυγαν να κάνουν το παραμικρό σχόλιο. Στην ουσία, καμία δήλωση δεν έγινε από τους Κώστα Μπλούχο (Δράμας), Νίκο Παναγιωτόπουλο, Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη (Καβάλας), Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσο Χατζηβασιλείου και Θεόφιλο Λεονταρίδη (Σερρών), Γιώργο Γεωργαντά (Κιλκίς), Γιώργο Βαγιωνά (Χαλκιδικής), Γιώργο Καρασμάνη, Διονύση Σταμενίτη και Βασίλη Βασιλεάδη (Πέλλης), Απόστολο Βεσυρόπουλο, Αναστάσιο Μπαρτζώκα και Λάζαρο Τσαβδαρίδη (Ημαθίας), Αννα Μάνη, Σάββα Χιονίδη και Φώντα Μπαραλιάκο (Πιερίας), Μιχάλη Παπαδόπουλο, Γιώργο Αμανατίδη, Στάθη Κωνσταντινίδη και Παρασκευή Βρυζίδου (Κοζάνης), Γιάννη Αντωνιάδη (Φλώρινας) και Ζήση Τζηκαλάγια (Καστοριάς).

Από το βουλευτή Γρεβενών (και πρώην πρόεδρο της Νίκης Βόλου) Ανδρέα Πάτση μας παρέπεμψαν σε δήλωση, που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή (Action24). «Γνωρίζαμε όλοι ότι υπήρχε αυτός ο φάκελος, ο οποίος θα εξετάζονταν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Δημιουργήθηκαν συνωμοσίες στο ότι δύο μέρες πριν, δύο μέλη της ΕΕΑ άλλαξαν, και η εισήγηση, και όχι απόφαση, προήλθε από αυτή την πλειοψηφία. Ήταν πολύ μεγάλο λάθος του υπουργού». Ερωτηθείς για το εάν «αδειάζει» τον κ. Αυγενάκη, απάντησε: «Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο». Ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με την τροπολογία της κυβέρνησης και, όταν ρωτήθηκε για το τι θα ψηφίσει στην ψηφοφορία της Τετάρτης, στην αρχή απέφυγε να διευκρινίσει την πρόθεση του, ωστόσο, τόνισε ότι «αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, βεβαίως και θα πειθαρχήσω». Όπως και ακριβώς συνέβη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία