Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Όλα καλύτερα από ό,τι περίμενα!»

Δημοφιλή

Από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ και την… νομική! Η 20χρονη τερματοφύλακας της νταμπλούχου ομάδας χάντμπολ του Δικεφάλου, Εμμανουέλα Τσικνάκη, μιλά στη FORZA για την πρώτη της χρονιά στην ομάδα, τους στόχους της αλλά και την ζωή της μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με το χάντμπολ;

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το χάντμπολ από τα εννέα μου χρόνια. Είχα δει ένα… διαφημιστικό φυλλάδιο για το άθλημα και μου κίνησε την περιέργεια. Ρώτησα και τον γυμναστή μου στο Δημοτικό και αποφάσισα να ξεκινήσω, στις ακαδημίες του Καματερού».

Πότε κατάλαβες ότι θα ασχοληθείς σοβαρά με το άθλημα;

«Αρχικά, είχαμε καλές ακαδημίες στην ομάδα του Καματερού. Πήραμε αρκετά ηλικιακά πρωταθλήματα και μου κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον. Στη συνέχεια μπήκε και η υπόθεση των Εθνικών ομάδων και ξεκίνησα να το βλέπω ακόμα πιο σοβαρά».

Ούσα από την Αθήνα, ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη πως προέκυψε;

«Ένας από τους λόγους είναι ότι σπουδάζω Νομική στη Θεσσαλονίκη και το ΑΠΘ. Με την μεταφορά μου στη πόλη ήρθε και η πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Στη Θεσσαλονίκη ήρθα για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του 2019, ενώ αγωνιζόμουν παράλληλα στο Καματερό».

Πως ήταν η προσαρμογή σου στην πόλη:

«Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα, είχα έρθει πάρα πολλές φορές και ήξερα την πόλη. Είχα πολύ καλούς φίλους μέσα από το χάντμπολ και προσαρμόστηκα εύκολα. Αυτό που με δυσκόλεψε αρκετά ήταν οι συγκοινωνίες, κατά τα άλλα δεν συνάντησα κάποιο άλλο πρόβλημα».

Ποιες η πρώτες σου εντυπώσεις από την παρουσία σου στον ΠΑΟΚ:

«Ήξερα ότι έρχομαι σε ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ και μάλιστα εύκολα, άρα είχα επίγνωση των απαιτήσεων που υπάρχουν. Ήθελα να το ζήσω όλο αυτό. Προσπάθησα να δουλέψω, να αφομοιωθώ με την ομάδα και να ανταπεξέλθω στο απαιτητικό πρόγραμμα. Αυτά που συνάντησα στον ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερα από όσα περίμενα αρχικά. Δουλεύουμε σε επαγγελματικά πρότυπα, είναι κάτι που δεν είχα ξαναζήσει σε τέτοιο βαθμό. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ».

Οι στόχοι σου για την τρέχουσα σεζόν;

«Εννοείται ότι θέλουμε να κατακτήσουμε για ακόμα μια φορά το νταμπλ. Σε ατομικό επίπεδο θέλω να βελτιωθώ όσο μπορώ, μέσα από την προπόνηση και τους αγώνες».

Πως είναι η συνεργασία σου με την άλλη τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Μπρούνα Καμπόιμ;

«Η θέση του τερματοφύλακα είναι μοναχική και απαιτεί μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, να μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο, ενώ στηρίζεται και στην συνεργασία των τερματοφυλάκων. Η Μπρούνα είναι μια πάρα πολύ έμπειρη παίκτρια που με βοηθάει με τις συμβουλές της, σε προπόνηση και αγώνες».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Δυο με τρεις φορές την εβδομάδα έχουμε πρωινή προπόνηση, οπότε η ημέρα ξεκινάει συνήθως στο γήπεδο. Στη συνέχεια έχω έτοιμα τα πράγματα μου για να πάω απευθείας στη σχολή, ενώ η ημέρα συνεχίζεται και με την απογευματινή προπόνηση. Είναι δύσκολο και κουραστικό πρόγραμμα».

Με ένα τέτοιο «φορτωμένο» πρόγραμμα, υπάρχει ελεύθερος χρόνος;

«Ελεύθερος χρόνος υπάρχει μόνο το βράδυ, αλλά εκείνη την ώρα είσαι αρκετά κουρασμένος για να κάνεις κάτι παραπάνω, πέραν του να ξεκουραστείς. Αν υπάρχει μια ελεύθερη Κυριακή μου αρέσει να πηγαίνω κάποια βόλτα στην πόλη, για καφέ, σινεμά».

Αγαπημένες σου σειρές ή ταινίες;

«Μου αρέσουν οι ταινίες αλλά και οι σειρές μυστηρίου. Αγαπημένες μου σειρές ήταν το “How to Get Away with Murder” και το “Souls”»

Τι μουσική ακούς;

«Ακούω τα πάντα, ίσως μόνη μου να επιλέξω ελληνική έντεχνη μουσική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία