Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Οταν τα φώτα «έπεσαν» στον Φρατζέσκο

Δημοφιλή

Εχουν περάσει 22 χρόνια από το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην έδρα της Καλαμάτας, όταν είχε βρει απέναντί του τον «μίστερ-φάουλ».

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στην πρεμιέρα πρωταθλήματος της σεζόν 2000-01, παρουσία τριών χιλιάδων φιλάθλων (μεταξύ εκείνων ήταν 200 ΠΑΟΚτσήδες).

Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Κώστας Φρατζέσκος, ο οποίος στο τέλος της αμέσως προηγούμενης σεζόν είχε αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, μια και δεν συμπεριλαμβάνονταν στα σχέδια του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο αγώνας στην Καλαμάτα ήταν βραδινός (άρχισε στις 21.15) και η αποστολή του ΠΑΟΚ (τρεις ημέρες νωρίτερα είχε νικήσει 3-1 την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ) είχε ταξιδέψει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με πτήση τσάρτερ.

«Μας έλειψε το γκολ» έλεγε μετά το 0-0 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είδε την ομάδα του να ολοκληρώνει το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής (89΄) του Ουντέζε από τον Μποροβήλο. Επιπλέον, με εγκεφαλική διάσειση είχε αποχωρήσει ο Αμπονσά δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Με τους γηπεδούχους, στον πάγκο των οποίων βρίσκονταν ο Βασίλης Γεωργόπουλος (παίκτης του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1980), είχε παίξει ο Βαγγέλης Νάστος, δανεικός από τον ΠΑΟΚ. «Είμαι επαγγελματίας και το συμφέρον μου είναι να βοηθήσω την Καλαμάτα να μείνει στην κατηγορία» είχε σχολιάσει ο Φρατζέσκος.

Στο τέλος της σεζόν η Καλαμάτα υποβιβάσθηκε στη Β΄ εθνική, χωρίς έκτοτε να κάνει ξανά την παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία.

Καλαμάτα: Κελπέκης, Γεωργέας, Σεντεμέντες, Νάστος, Μπελεβώνης, Φρατζέσκος (66΄ Χίλτον), Σάμσον (11΄ Καλογιαννίδης), Μπεντίλ, Μπόατενγκ, Σοάρες (89΄ Γαλανόπουλος), Τρούπκος.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσαμπής, Αμπονσά (80′ Χασιώτης), Ουντέζε, Τετράτζε, Καμπς, Ναλιτζής, Γεωργιάδης, Οκκάς (75΄ Σπάσιτς).

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΒΡΥΖΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Εκείνο το Σαββατοκύριακο, που η αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκονταν στην Καλαμάτα, ολοκληρώνονταν η μετακίνηση του Ζήση Βρύζα στην Περούτζια (180 εκ. δρχ. το οικονομικό όφελος του ΠΑΟΚ). «Αισθάνθηκα την ανάγκη να αλλάξω ομάδα. Έπρεπε να φύγω, ήταν ο μοναδικός τρόπος να αποδείξω ποιος είναι ο πραγματικός Βρύζας» ήταν οι δηλώσεις του, μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του. Και στις 17 Σεπτεμβρίου 2000 έκανε το ντεμπούτο του με την Περούτζια σε παιχνίδι με την Μπολόνια.

*Ξένο σώμα με την υπόλοιπη ομάδα έμοιαζε ο Σαμοτούλσκι (βασικός ήταν ο Τοχούρογλου), που αγωνίζονταν μόνο στα ματς κυπέλλου. Τον Ιανουάριο που ακολούθησε, ο Πολωνός γκολκίπερ αποχαιρέτησε οριστικά την Τούμπα.


Τελευταία νέα

Το άγχος του Μίσιτς και ο ΠΑΟΚ

Ο Γιόσιπ Μίσιτς είναι ενήμερος για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ τον τσεκάρει και πως υπήρξε ενδιαφέρον για τον...

Στην ίδια κατηγορία