Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε για πρώτη φορά στη Σκωτία

Δημοφιλή

Πριν από 25 χρόνια η αποστολή του ΠΑΟΚ είχε ταξιδέψει στη Σκωτία για ν΄ αντιμετωπίσει τη Ρέιντζερς για τα προκριματικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, έχοντας τον τίτλο του αουτσάιντερ απέναντι στη φημισμένη αντίπαλό της.

Η αμέσως προηγούμενη σεζόν (1997-98) είχε ολοκληρωθεί με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει στη 4η θέση και να εξασφαλίζει την έξοδο του στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, διοργάνωση στην οποία συμμετείχε κι η Ρέιντζερς ως δευτεραθλήτρια Σκωτίας.

Μάλιστα, πριν τα ματς με το Δικέφαλο, η Ρέιντζερς είχε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ιρλανδικής Σέλμπουρν, την οποία είχε αποκλείσει με συνολικό σκορ 7-3.

Το ζευγάρι της Ρέιντζερς με τον ΠΑΟΚ είχε αναδειχθεί μετά την κλήρωση της 31ης Ιουλίου 1998. Μόλις τρεις ημέρες μετά, ο Ντικ Αντβοκάατ, προπονητής της Ρέιντζερς, βρίσκονταν στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας για να παρακολουθήσει από κοντά τον ΠΑΟΚ στη φιλική του αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. «Είχαμε κενά στην άμυνα. Ο προπονητής της Ρέιντζερς θα χάρηκε μ’ αυτά που είδε στο γήπεδο» είχε σχολιάσει στις δηλώσεις του ο Ολεγλ Μπλαχίν μετά την ήττα της ομάδας του με 3-0 (ο Ουκρανός προπονητής μετρούσε μόλις 20 ημέρες στον πάγκο του ΠΑΟΚ, έχοντας διαδεχτεί τον Αγγελο Αναστασιάδη).

Όταν την Τρίτη 11 Αύγουστου 1998 (ώρα έναρξης στις 21.45, δίχως τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα) οι δύο ομάδες είχαν το πρώτο ραντεβού τους στο «Αϊμπροξ», ο ΠΑΟΚ δεν ήταν απόλυτα έτοιμος, όπως παραδέχονταν κι ο Μπλαχίν. «Είμαστε έτοιμοι κατά 80%. Πήραμε παίκτες την τελευταία στιγμή και ακόμη δεν έχουμε μονταριστεί. Πάντως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες» τόνιζε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που συμπλήρωνε: «Η Ρέϊντζερς έχει πολύ δυνατό κέντρο και εμείς πρέπει εκεί να ρίξουμε το βάρος μας. Πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιος θα είναι κυρίαρχος σε αυτό το νευραλγικό χώρο».

Το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ «στράβωσε» από πολύ νωρίς, αφού από το 7΄ έπαιζε με δέκα παίκτες, εξαιτίας αποβολής του Μαχαιρίδη, ο οποίος έκανε το χειρότερο δυνατό ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ. «Από τη μια ο δικός μου υπερβάλλων ζήλος, από την άλλη η τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη, που μου έδειξε ο διαιτητής (σ. σ. ο Δανός Κιμ Νίλσεν), είχαν ως αποτέλεσμα να αποχωρήσω από το γήπεδο μετά από μόλις επτά λεπτά αγώνα» είχε δηλώσει σχετικά ο Μαχαιρίδης σε παλαιότερη συνέντευξή του στη FORZA. Aπό τη φάση, πάντως, της πρώτης κίτρινης κάρτας, ο Ντιούρι, είχε υποστεί κάταγμα στον αστράγαλο, μένοντας για πολύ καιρό μακριά από τη δράση. Ο Νίλσεν, βέβαια, στη φάση της δεύτερης κίτρινης είχε εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα του, τιμωρώντας τον Μαχαιρίδη για καθυστέρηση…

Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν το ημίχρονο με 0-0, όμως στο διάστημα 55΄-68΄ δέχτηκαν δύο γκολ (Καντσέλσκις και Γουάλας οι σκόρερ), χάνοντας το ματς με 2-0.

Ρέιντζερς: Νιέμι, Πορίνι, Μουρ, Αμορούζο, Νούμαν, Καντσέλσκις, Μ. Φέργκιουσον (67΄ Αλμπερτς), Ιαν Φέργκιουσον, Φαν Μπρόκχορστ (78΄ Γκατούζο), Γουάλας, Ντιούρι (7΄Αμάτο).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Καπετανόπουλος, Μαχαιρίδης, Ολιβάρες, Νάγκμπε, Κατσαμπής, Κωνσταντινίδης, Τουρσουνίδης (46΄ Ζαφειρίου), Βρύζας (65΄ Κομίνχες), Φραντζέσκος.


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία