Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Αμπερντίν έχει βρει τη συνταγή, που της ταιριάζει

Δημοφιλή

Από την ημέρα που ο Ντέρε ΜακΊνες αποχαιρέτισε τον πάγκο της τον Μάρτιο του 2021, μετά από 8 χρόνια στο τιμόνι της, η Αμπερντίν ζει σε ένα καθεστώς μόνιμης αβεβαιότητας. Ο Στίβεν Γκλας άντεξε 29 παιχνίδια στον πάγκο της. Ο Τζιμ Γκόντγουιν λίγα περισσότερα (35). Στα τέλη του Ιανουαρίου ο Μπάρι Ρόμπσον (φωτ.) ανέλαβε το πηδάλιο ως υπηρεσιακός και μέχρι τώρα αποδεικνύει ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Με 8 νίκες στα πρώτα 10 παιχνίδια του στον πάγκο οδήγησε τους «Ντονς» στην τρίτη θέση, όμως την ώρα που όλοι πανηγύριζαν εκείνος υπενθύμισε ότι ο σύλλογος πρέπει να κάνει βήματα προς τα μπροστά, να βγει από τον βούρκο.

Το ξεκίνημα φέτος ήταν απογοητευτικό. Χωρίς πολλές αλλαγές στο ρόστερ, η Αμπερντίν αποκλείστηκε στα πλέι-οφ του Europa League από την Χάκεν και έμεινε χωρίς νίκη στα 5 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, όπου πήρε μόλις δύο βαθμούς.

Οι Σκωτσέζοι ταξίδεψαν στην Γερμανία ως σάκος του μποξ για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League απέναντι στην Αϊντραχτ, όμως αίφνης έδειξαν σφυγμό. Ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες με 2-1 και πήραν ψυχολογία. Μόνος που απέναντι στην Ρος Κάουντι ο Ρόμπσον έπαιζε την θέση του. Κόντρα στην σύγχρονη προπονητική λογική, επέλεξε να κατεβάσει απαράλλαχτη την ενδεκάδα της Φρανκφούρτης και το 4-0 τον διατήρησε στην θέση του.

Αίφνης, η Αμπερντίν βρήκε κάπου να πατήσει. Με αυτό το αντιτουριστικό 5-4-1 μία εβδομάδα αργότερα πήγε στο «Αϊμπροξ» και προκάλεσε χάος. Από εκεί που ο Ρόμπσον ήταν με το ενάμιση πόδι στο ταμείο ανεργίας, με το 1-3 επί της Ρέιντζερς άφησε εκείνος χωρίς τον Μάικλ Μπιλ. Ήταν η πρώτη φορά που οι «Ντονς» σκοράρουν τρία γκολ σε αυτό το γήπεδο από το 1997, στην πρώτη εγχώρια εντός έδρας ήττα της Ρέιντζερς από ομάδα που δεν λέγεται Σέλτικ μετά από 3 χρόνια. Η Αμπερντίν είναι ακόμα χαμηλά στο πρωτάθλημα (9η), όμως τώρα έχει κάπου να πατήσει. Όσο συντηρητικό κι αν ακούγεται, οι Σκωτσέζοι θα υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ με 11 πολεμιστές πίσω από την μπάλα που θα κοιτάξουν πρώτα να καταστρέψουν και μετά να «κλέψουν» οτιδήποτε μπορούν.

 


Τελευταία νέα

Ο Μίχελ στοχεύει στην Ευρωβουλή!

Πλώρη για το ευρωκοινοβούλιο έβαλε ο Λούμπος Μίχελ, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προσεχείς εκλογές του...

Στην ίδια κατηγορία