Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολες οι πρεμιέρες σε ομίλους

Δημοφιλή

Από το Γιβραλτάρ και την αναμέτρηση με τη Λίνκολν αρχίζει ο ΠΑΟΚ τη διαδρομή του στο Κόνφερενς Λιγκ κι η FORZA θυμάται τις επιδόσεις του σε πρεμιέρες ομίλων.

Για το Δικέφαλο είναι μια καλή ευκαιρία ο αγώνας της Πέμπτης, προκειμένου να νικήσει για πρώτη φορά σε πρεμιέρα ομίλων μακριά από τη Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν έχει καταφέρει στις προηγούμενες απόπειρές του.

Η πρώτη από αυτές ήταν τη σεζόν 2005-06, πριν καν το κύπελλο ΟΥΕΦΑ μετονομαστεί σε Γιουρόπα Λιγκ. Και την πρώτη αγωνιστική έφυγε ηττημένος από το Ντόνετσκ, όπου η Σαχτάρ επικράτησε 1-0 με πέναλτι του Μπραντάο στο 67΄. Ο Γιώργος Κωστίκος είχε χρησιμοποιήσει τους Φερνάντες, Ακιέλ (88΄ Χριστοδουλόπουλος), Χασιώτη, Ουντέζε, Ζαγοράκη (86΄ Εγκωμίτης), Μπαλάφα (72΄ Σικαμπάλα), Ηλιάδη, Κωνσταντινίδη, Χαραλάμπους, Σαλπιγγίδη και Μίετσελ. Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν με εννέα βαθμούς οι Ραπίντ, Σαχτάρ και Στουτγκάρδη, 4ος έμεινε ο ΠΑΟΚ με τρεις βαθμούς και ουραγός η Ρεν χωρίς βαθμό.

ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΜΑΛΕΖΑ

O αγώνας της 16ης Σεπτεμβρίου 2010 στο Βέλγιο εναντίον της Κλαμπ Μπριζ ήταν ο πρώτος, που έδωσε ο ΠΑΟΚ σε φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ. Η αποστολή του Δικεφάλου, που προέρχονταν από κακή εμφάνιση και ισοπαλία στην Τρίπολη με τον Αστέρα με 0-0, ταξίδεψε δύο ημέρες πριν το παιχνίδι. Την παραμονή, δε, του αγώνα ο Παντελής Κωνσταντινίδης είχε βρει την ευκαιρία να συναντηθεί στη Λιέγη με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος άρχιζε τότε την προπονητική του καριέρα, όντας βοηθός του Ντομικίκ Ντ’ Ονόφριο στην τοπική Σταντάρ. Στο ματς με την Κλαμπ Μπριζ (ντεμπούτο Ελ Ζαρ) ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 61΄ με το γκολ του Κουεμάχα, είχε ωστόσο απάντηση στο 79΄ με τον Μαλεζά (το μοναδικό του γκολ σε 26 ευρωπαϊκές συμμετοχές), που έδωσε το βαθμό στην ομάδα του. Ο Παύλος Δερμιτζάκης είχε παρατάξει τους Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Μαλεζά, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς (89′ Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη (90’+1΄ Φιλομένο) και Παπάζογλου (73′ Ελ Ζαρ). Ο ΠΑΟΚ είχε ακολουθήσει με έντεκα βαθμούς –ως δεύτερος-τη Βιγιαρεάλ στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας εκτός την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την Μπριζ.

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΕ

Ένα χρόνο αργότερα η διαδρομή του ΠΑΟΚ στη φάση ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ θ’ άρχιζε από την Τούμπα και την αναμέτρηση με την Τότεναμ (24. 645 εισιτήρια). Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι αδικούνταν από το τελικό 1-1 του αγώνα της 15ης Σεπτεμβρίου 2011, έχοντας χαμένο πέναλτι στο 31΄ με τον Λίνο (είχε ευστοχήσει στην πρώτη εκτέλεση, αλλά ο Σέρβος διαιτητής Μάζιτς διέταξε επανάληψη επειδή ο Κοντρέρας είχε μπει στην περιοχή). Επιπλέον, στις καθυστερήσεις του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Ίβιτς. Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε χρησιμοποιήσει τους Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Μαλεζά, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αρίας, Φωτάκη (62′ Ιβιτς), Σαλπιγγίδη, Βιεϊρίνια και Αθανασιάδη. Σε όμιλο με τις Ρούμπιν Καζάν, Τότεναμ και Σάμροκ Ρόβερς, ο ΠΑΟΚ, όχι μόνο προκρίθηκε, αλλά τερμάτισε και πρώτος με δώδεκα βαθμούς.

ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΒΟΥΚΙΤΣ

Η πρεμιέρα των ομίλων της σεζόν 2013-14 βρήκε τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα (ο Δικέφαλος ήταν τιμωρημένος από το ματς της προηγούμενης σεζόν με τη Ραπίντ Βιέννης) της Σαχτέρ Καραγκάντι. Λίγο μετά την έναρξη του β΄ μέρους η ομάδα από το Καζακστάν άνοιξε το σκορ, αλλά οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Στο 75΄ ο Αθανασιάδης ισοφάρισε σε 1-1 και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βούκιτς (στο 85΄ είχε μπει αλλαγή) διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Για την ομάδα του Ολλανδού προπονητή είχαν παίξει οι Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας (65′ Λίνο), Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ (58′ Σαλπιγγίδης), Νίνης (85′ Βούκιτς), Λούκας, Στοχ και Αθανασιάδης. Στο τέλος, με δώδεκα βαθμούς (όσους κι η Άλκμααρ) ο Δικέφαλος πήρε την πρόκριση για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας εκτός τόσο τη Μακάμπι Χάιφα, όσο και τη Σαχτέρ Καραγκάντι.

ΤΟ ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ

Στην πρεμιέρα των ομίλων για τη σεζόν 2014-15 ο ΠΑΟΚ διέλυσε την Ντιναμό Μινσκ με 6-1 με τα γκολ των Νίκολιτς (αυτογκόλ στο 3΄), Αθανασιάδη (11΄, 16΄, 28΄), Παπαδόπουλου (50΄) και Τζανδάρη (89΄). Πρόσωπο του αγώνα ήταν ασφαλώς ο Αθανασιάδης, ο οποίος μια εβδομάδα νωρίτερα είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, που είχε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Στην πράξη, βέβαια, δεν τηρήθηκε κατά γράμμα, αφού ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση του, ο Κλάους έφυγε για το Ισραήλ και τη Μακάμπι Χάιφα. Το παιχνίδι με τους Λευκορώσους ήταν σημαδιακό και για τους άλλους δύο σκόρερ. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πετύχαινε το ένα από τα συνολικά οχτώ γκολ με τον ΠΑΟΚ στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα, ενώ ο Φάνης Τζανδάρης είχε σημειώσει το μοναδικό του τέρμα στη διάρκεια της σύντομης θητείας του στην Τούμπα. Για την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη είχαν αγωνιστεί οι Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς (72′ Σπυρόπουλος), Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Μακ (46′ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης (67′ Γκολάσα). Με επτά βαθμούς, ο Δικέφαλος τερμάτισε 3ος στον όμιλο πίσω από τις Φιορεντίνα (13 β.) και Γκινγκάμπ (δέκα βαθμοί), ξεπερνώντας μόνο τη Ντιναμό Μινσκ (τέσσερις β.).

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ

Χωρίς σκορ είχε ολοκληρωθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γκαμπάλα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων της σεζόν 2015-16. Για την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ είχαν παίξει οι Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης, Σάμπο (Ζάιρο 85΄), Πέλκας (Γκολάσα 76΄), Ροντρίγκες, Μακ και Αθανασιάδης (Μπερμπάτοφ 59΄). Ο ΠΑΟΚ είχε καταλήξει 3ος με μόνο επτά βαθμούς, βλέποντας την πλάτη των Κράσνονταρ (13 β.) και Μπορούσια Ντόρτμουντ (δέκα β.) και έχοντας αφήσει πίσω του μόνο την Γκαμπάλα (δύο βαθμοί, που προήλθαν από ισάριθμες ισοπαλίες χωρίς σκορ κόντρα στο Δικέφαλο).

IΣΟΠΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΝΙΚΗ…

Στη γεμάτη Τούμπα ο ΠΑΟΚ είχε υποδεχθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 τη Φιορεντίνα, που ήταν και το φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο, στον οποίο συμμετείχαν και οι Καραμπάχ και Σλόβαν Λίμπερετς. Συνεπώς, η «λευκή» ισοπαλία δεν… πείραξε τους γηπεδούχους, που είχαν, μάλιστα, για καλύτερό τους παίκτη τον Γλύκο, ο οποίος, όσες φορές κι αν χρειάστηκε, κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Για την ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς είχαν παίξει οι Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (57’ Σάχοφ), Κάμπος (58’ Κρέσπο), Ροντρίγκες και Αθανασιάδης (79’ Τιάμ). Στο τέλος, ο Δικέφαλος πρόλαβε το τρένο της πρόκρισης, ακολουθώντας την ιταλική ομάδα στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ…

Η πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2018-19 έφερε αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας την πανίσχυρη Τσέλσι. Η αγγλική ομάδα πήρε το προβάδισμα στο σκορ μόλις από το 7΄ με το γκολ του Γουίλιαν και δεν είχε δυσκολευτεί ιδιαίτερα να το συντηρήσει μέχρι και το σφύριγμα της λήξης στην αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου 2018.

Για τους γηπεδούχους του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν αγωνιστεί οι Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Χατσερίντι, Τόσκα, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ (69’ Πρίγιοβιτς), Ζαμπά (81’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (62’ Ουάρντα) και Ελ Καντουρί.

Ο ΠΑΟΚ μόλις είχε βγει από την περιπέτεια των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι προκρίσεις επί της Βασιλείας και της Σπάρτακ Μόσχας τον είχαν φέρει αντίπαλο της Μπενφίκα στα πλέι οφ, όπου και τερματίστηκε η πορεία του στη διοργάνωση. Μαζί και η… όρεξη γενικότερα της ομάδας για την ευρωπαϊκή της διαδρομή, αφού ήταν πασιφανής η στροφή στο πρωτάθλημα και η απόλυτη προσήλωση στο στόχο κατάκτησης του τίτλου. Ετσι, μετά τη νίκη με 4-1 στο Μπορίσοφ επί της Μπάτε για τη 2η αγωνιστική, ο Δικέφαλος έκανε… αγγαρεία στα εναπομείναντα ματς του ομίλου (μέτρησε μόνο ήττες), από τον οποίο προκρίθηκε, εκτός των Λευκορώσων (εννέα βαθμοί), και η Τσέλσι με 16 βαθμούς (Βίντι επτά β., ΠΑΟΚ τρεις β.).

ΣΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΜΑΤΟΣ

Πέρσι η φάση των ομίλων άρχισε στις 22 Οκτωβρίου, όταν κι η ομάδα του Φερέιρα ήρθε ισόπαλη με την Ομόνοια (το τελικό 1-1 διαμόρφωσε ο Μουργκ στο 56΄). Ο αγώνας ήταν σημαδιακός για τον Λέο Μάτος, που φόρεσε για τελευταία φορά την ασπρόμαυρη φανέλα. Για τους γηπεδούχους έπαιξαν οι Ζίβκοβιτς, Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (62’ Ροντρίγκο), Σβαμπ, Εσίτι (46’ Αουγκούστο), Γιαννούλης, Μουργκ (73’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς και Τσόλακ (62’ Σφιντέρσκι). Με μόνο μια νίκη και συνολικά έξι βαθμούς, ο ΠΑΟΚ ήρθε 3ος, πίσω από Αϊντχόφεν και Γρανάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία