Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Οι «βολεμένοι» Ινγκασον, Κούρτιτς, οι άνεργοι Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ολιβέιρα

Δημοφιλή

Που βρίσκεται σήμερα οι ποδοσφαιριστές, που αποχώρησαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από την Τούμπα, με την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν;

Mετά τη Νορβηγία (Βίκινγκ), το Βέλγιο (Λόκερεν), την Ισπανία (Γρανάδα), τη Ρωσία (Ροστόφ) και την Ελλάδα (ΠΑΟΚ), ο Ινγκι Ινγκασον μαθαίνει πλέον και τη Δανία, όντας παίκτης της Μίντιλαντ (αντίπαλος του ΠΑΟΚ τον προπερασμένο Φεβρουάριο στα παιχνίδια για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ). Όλα έγιναν γρήγορα στην περίπτωση του έμπειρου Ισλανδού κεντρικού αμυντικού, ο οποίος παρέμεινε παίκτης του Δικεφάλου για 4,5 χρόνια, φθάνοντας τις 148 συμμετοχές. Η Μίντιλαντ αποζημίωσε τον ΠΑΟΚ με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, προσφέροντας παράλληλα πενταετές συμβόλαιο στον Ινγκασον, στο πρόσωπο του οποίου βλέπει το νέο ηγέτη της αμυντικής της γραμμής.

Ο Κούρτιτς διανύει πλέον το 35ο έτος της ηλικίας του, η τελευταία του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ ήταν στις 30 Οκτωβρίου με την ΑΕΚ, ωστόσο βρήκε ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Κι αυτή είναι η Κραϊόβα, στην οποία αγωνίζεται ένας πρώην συμπαίκτης του στον ΠΑΟΚ, ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα.

ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΑΝ….

Τον Νέλσον Ολιβέιρα δεν τον πήραν και τα χρόνια (την περασμένη Τρίτη έκλεισε τα 32 του), ωστόσο η «φτωχή» παρουσία του στον ΠΑΟΚ την τελευταία διετία ασφαλώς τον δυσκολεύουν ως προς την αναζήτηση ενός καλού συμβολαίου για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια. Κι αν πρόπερσι είχε την ατυχία του σοβαρού τραυματισμού, πέρσι δεν κατάφερε να επανέλθει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και σκοραρίσματος, μένοντας στο τέλος σε μονοψήφιο αριθμό τερμάτων. Όχι πως δεν τέθηκε θέμα παραμονής του στο Δικέφαλο, οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του, ωστόσο, έκαναν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να κλείσουν γρήγορα και οριστικά το κεφάλαιο της μεταξύ τους σχέσης.

Ακόμη, η κατάληξη της σχέσης του ΠΑΟΚ με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είχε προδιαγραφεί από νωρίς στη διάρκεια της περασμένης σεζόν και κανείς δεν περίμενε την ολοκλήρωση της περιόδου για να την πληροφορηθεί. Εστω κι αν είχε σταθερά ρόλο αναπληρωματικού, ο 35χρονος μεσοεπιθετικός έχασε κάτι από την υστεροφημία του στα μάτια των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, αφού η παρουσία του δεν θύμιζε σχεδόν σε τίποτα τον παίκτη, που είχε διακριθεί με την ασπρόμαυρη φανέλα τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμη κι έτσι, πάντως, υπάρχει… περιέργεια για την επόμενη ομάδα του Μπίσεσβαρ, ο οποίος εξακολουθεί και δηλώνει «πιστός στρατιώτης» της εθνικής ομάδας του Σουρινάμ.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΤΑΝΤΑΣ

Aρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ελπίδων, o Τιάγκο Ντάντας ετοιμάζεται να βιώσει την εμπειρία του ολλανδικού πρωταθλήματος. Ο 22χρονος κεντρικός χαφ παραχωρήθηκε δανεικός από την Μπενφίκα στην Αλκμααρ, αφήνοντας πίσω του μια «γεμάτη» από συμμετοχές χρονιά με τον ΠΑΟΚ, που όμως δεν στάθηκε ικανή για να πείσει τους ανθρώπους του Δικεφάλου να τον κρατήσουν κοντά τους, με όποιο κόστος, τουλάχιστον για μια ακόμη σεζόν (ως δανεικό).

Από την άλλη, με μόλις εννέα συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της περσινής σεζόν, ο Ομάρ Ελ Καντουρί πέρασε άλλη μια χρονιά στο Δικέφαλο, που συνοδεύτηκε από προβλήματα τραυματισμών. Ακόμη κι έτσι, πάντως, ο 33χρονος Μαροκινός μεσοεπιθετικός θα δικαιούται, όταν κάποια στιγμή αποσυρθεί από την ενεργό δράση, τον τίτλο του βετεράνου παίκτη του ΠΑΟΚ, αφού με το Δικέφαλο κατέγραψε 173 συμμετοχές, αριθμός υπερδιπλάσιος ακόμη και από την αμέσως επόμενη ομάδα της σχετικής λίστας (με την Τορίνο κατέγραψε 76 παρουσίες).

ΜΙΑ… ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Η 13η (και τελευταία) συμμετοχή του Γιάννη Κάργα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε και γρουσούζικη. Η αποβολή του (κι ο τρόπος που εκείνη συνέβη) μόλις στο 10΄ του εκτός έδρας παιχνιδιού της 26ης Απριλίου με την ΑΕΚ (4-0) για τα πλέι οφ σήμανε και την αρχή του τέλους του στην Τούμπα. Εκτοτε ο 28χρονος στόπερ τέθηκε στο περιθώριο και ήταν θέμα χρόνου για να βγει και το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Κάργας, βέβαια, που είχε αγωνιστεί στο παρελθόν σε Λευκορωσία (Ντιναμό Μπρεστ) και Βουλγαρία (Λέφσκι Σόφιας), καθόλου δεν άργησε να βρει την επόμενο σταθμό στην καριέρα του, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ανόρθωση.


Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ κι ο Οζντόεφ…

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε το καλοκαίρι τον Οζντόεφ, κυρίως λόγω της προσωπικότητάς του και των ηγετικών προσόντων που έβγαζε στην...

Στην ίδια κατηγορία