Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Οι έμπειροι που θα τον… κουβαλήσουν

Δημοφιλή

Σε ένα νέο ρόστερ προφανώς και παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία. Και φυσικά το πως συνδυάζεις αυτήν την εμπειρία με την ποιότητα και το ταλέντο των πιο νέων παικτών. Ειδικά, όταν μιλάμε για τον Ρουμάνο προπονητή.

Ο τρόπος διαχείρισης του ρόστερ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελεί το πρώτο μεγάλο στοίχημα στο δεύτερο πέρασμα του Ρουμάνου τεχνικού από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ο 52χρονος προπονητής φημίζεται για τη διαχείριση των ποδοσφαιριστών του, παίρνει άριστα για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί (εντός και εκτός γηπέδων) κατορθώνοντας να τους κάνει μέρος του γκρουπ και από κομπάρσους να τους μετατρέπει σε πρωταγωνιστές.

Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους. Μην ξεχνάμε ότι αυτή την στιγμή το ρόστερ διαμορφώνεται από 35-36 ποδοσφαιριστές, με έντονο το στοιχείο των νεαρών παικτών, για τους οποίους έχει πει πως αν τον πείσουν θα πάρουν ευκαιρίες, ανεξαρτήτου αν είναι 18 ή 35 ετών, αλλά αυτό απομένει να φανεί στην πράξη.

Σημείο αναφοράς στο προηγούμενο διάστημα της παρουσίας του στο τιμόνι του ασπρόμαυρου καραβιού υπήρξε η τυφλή εμπιστοσύνη που έδειξε σε έμπειρους ποδοσφαιριστές και ψημένους στον πρωταθλητισμό, μια προσέγγιση που ενδεχομένως να μην αλλάξει ούτε στο νέο ξεκίνημά του, καθώς θεωρεί σημαντικό το πρώτο διάστημα με υποχρεώσεις στα προκριματικά του Conference League και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μιλάμε για εννιά ποδοσφαιριστές άνω των 30 ετών, που σε θεωρητική βάση αυτή την στιγμή αποτελούν το γκρουπ των έμπειρων της ομάδας, έχουν φάει με το κουτάλι τα γήπεδα και έχουν τίτλους και επιτυχίες στο παλμαρέ τους. Ποιοι είναι αυτοί; Ανά θέση, έχουμε και λέμε:

**Τερματοφύλακες: Πασχαλάκης (32 ετών), Ζ. Ζίβκοβιτς (32 ετών)

**Αμυντικοί: Βαρέλα (33 ετών), Κρέσπο (34 ετών), Βιεϊρίνια (35 ετών)

**Μέσοι: Σβαμπ (30 ετών), Ελ Καντουρί (31 ετών), Καγκάβα (32), Μπίσεσβαρ (33 ετών)

Η αποτύπωση του ρόστερ δείχνει ένα έλλειμα εμπειρίας στο κομμάτι της επίθεσης, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να κινηθεί η ομάδα για την απόκτηση του Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος έχει εμπειρία και παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα, γνωρίζει την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και στις 8 Αυγούστου συμπληρώνει το 30ο έτος της ηλικίας του.

Το σίγουρο είναι πως ο Ρουμάνος τεχνικός δε θα βιαστεί να πάρει οριστικές αποφάσεις, αλλά περιμένει να δει το πως θα ανταποκριθεί ο Σίντζι Καγκάβα, σε τι κατάσταση έχει επιστρέψει ο αγαπημένος του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ από την Κύπρο. Για τους δύο χαφ η αξιολόγηση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους, αλλά όσοι έχουν ζήσει εντός μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ξέρουν ότι το πρώτο διάστημα είναι κρίσιμο.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί ανανέωσε πρόσφατα για άλλα τρία χρόνια, ωστόσο δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια, στις 21 Αυγούστου θα κλείσει τα 31 του, ένα μήνα αργότερα θα έρθει και η σειρά του Στέφαν Σβαμπ, για μια μεσαία γραμμή που μπορεί να υστερεί σε άλλα ζητήματα, αλλά από εμπειρία είναι μια χαρά.

Στην άμυνα η τριάδα των Βαρέλα-Κρέσπο-Βιεϊρίνια μπορεί ηλικιακά να ξεπερνάει τα… 100 χρόνια στο σύνολο της, αλλά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως σ’ αυτούς τους τρεις θα στηριχθεί τώρα στην αρχή ο Λουτσέσκου.

ΒΑΡΕΛΑ

O Φερνάντο Βαρέλα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και είναι έτοιμος να σπάσει το φράγμα των 200 συμμετοχών με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς την προηγούμενη πενταετία έφτασε να μετράει 192 συμμετοχές (30 γκολ), με τον προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχει τις περισσότερες (78) και στο ξεκίνημα της σεζόν, λόγω της απουσίας του Ίνγκασον, ίσως αποδειχθεί άκρως πολύτιμος και σημαντικός.

ΚΡΕΣΠΟ

Πάνω κάτω τα ίδια νούμερα εμφανίζει και ο Χοσέ Κρέσπο, με τον Ισπανό στόπερ να μπαίνει, επίσης, στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, μετρώντας 184 αγώνες στα «ασπρόμαυρα» εκ των οποίων οι 79 έγιναν με τον Λουτσέσκου στην άκρη του πάγκο.

ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Ο Μαροκινός δίχως να εντυπωσιάζει το ποδοσφαιρικό κοινό, κάνει όλους τους προπονητές, με τους οποίους έχει συνεργαστεί, να… τρελαίνονται για πάρτη του! Στα 31 του ανανέωσε για άλλα τρία χρόνια, μετράει ήδη τέσσερις σεζόν στην Τούμπα και είναι το ίδιο διψασμένος για τίτλους, ειδικά τώρα που θα συνεργαστεί για δεύτερη φορά με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

H ΕΝΑΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΑ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ήρθε στα 22 του χρόνια στον ΠΑΟΚ κι αυτό το καλοκαίρι ξεκινάει την ένατη σεζόν του στα «ασπρόμαυρα», έχοντας ως παρακαταθήκη τα 47 γκολ και τις 40 ασίστ σε 243 συμμετοχές. Αριθμοί που τον κατατάσσουν στην πρώτη 25αδα των ποδοσφαιριστών όλων των εποχών για το «Δικέφαλο».

Στην ένατη χρονιά θα ξαναδούμε τον Πορτογάλο αρχηγό στο ρόλο του αριστερού μπακ. Για εκεί τον προορίζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Βιεϊρίνια στο ένα άκρο της αμυντικής τετράδας θα δουλέψει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, γνωρίζοντας πως χρειάζεται άμεση ενίσχυση η ομάδα στην συγκεκριμένη θέση, καθώς ο Βιεϊρίνια δεν μπορεί να βγάλει όλη τη σεζόν με την ίδια ένταση.

Οι χρονιές του αρχηγού στον ΠΑΟΚ:

2008-09: 21 αγώνες με 1 γκολ και 1 ασίστ

2009-10: 38 αγώνες με 7γκολ και 9 ασίστ

2010-11: 47 αγώνες με 11 γκολ και 10 ασίστ

2011-12: 23 αγώνες με 9 γκολ και 5 ασίστ

2017-18: 29 αγώνες με 2 γκολ και 7 ασίστ

2018-19: 37 αγώνες με 6 γκολ και 4 ασίστ

2019-20: 23 αγώνες με 6 γκολ και 3 ασίστ

2020-21: 25 αγώνες με 5 γκολ και 1 ασίστ

Οι ποδοσφαιριστές είναι σαν «το παλιό καλό κρασί», κάτι που το επιβεβαιώνει ο Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος γνωρίζει ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία του χρονιά στα γήπεδα. Έχει πει ότι θα το αποφασίσει στο τέλος της, αλλά μέχρι τότε θέλει να απολαύσει την κάθε στιγμή.

Στα 35 του, αφού τόσα χρόνια δείχνει, πλέον, το… κοντέρ της ζωής, ο «κάπτεν» του «Δικεφάλου» πήρε τις απαραίτητες ανάσες, ξεκουράστηκε και είναι έτοιμος να ζήσει νέες περιπέτειες με την αγαπημένη του ομάδα και γιατί όχι να μην σηκώσει κι άλλες κούπες στο τέλος της φετινής διαδρομής.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

*Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα του Σουρινάμ στις 9 Ιουνίου κόντρα στον Καναδά για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γι’ αυτό και πήρε επιπλέον ημέρες άδειας.

Ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικος έχει κληθεί στην 23αδα της εθνικής ομάδας και για τα παιχνίδια του Golden Cup, που είναι προγραμματισμένα για τις 17/7 έως 21/7 (η φάση των ομίλων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Επιστρέψαμε σε… εργοστασιακές ρυθμίσεις»

Για τον τρίτο ημιτελικό της Α1 Χάντμπολ γυναικών, ο ΠΑΟΚ mαteco αντιμετώπισε τον ΑΕΣΧ Πυλαίας, επικρατώντας με 26-19 και με 2-1 νίκες, έχοντας «καρπωθεί» την πρόκριση...

Στην ίδια κατηγορία