Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο τελευταίος χορός…

Δημοφιλή

Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που τόσοι πολλοί μεγάλοι σταρ διεκδικούν την ποδοσφαιρική τους αθανασία σε μία τελευταία ζαριά να φτάσουν στο απόλυτο ποδοσφαιρικό Έβερεστ.

Ο Λιονέλ Μέσι θα επιχειρήσει για πέμπτη φορά να κατακτήσει το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την συλλογή του με μία ομάδα που τον βοήθησε να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα που επίσης του έλειπε.

Ο Νεϊμάρ, ο οποίος θέλει δύο γκολ για να πιάσει τον Πελέ στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της σελεσάο, ψάχνει κι αυτός την απόλυτη ποδοσφαιρική εξύψωση, σε μία Βραζιλία που τρέχει το ίδιο πρότζεκτ εδώ και 6 χρόνια με τον Τίτε, έβγαλε αήττητη την προκριματική φάση και δείχνει εκπληκτική πληρότητα σε όλες τις θέσεις.

Τελευταία ευκαιρία και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πάει κι αυτός στο πέμπτο Μουντιάλ της καριέρας του, σκουριασμένος, ντεφορμέ και πιο αμφισβητημένος από ποτέ, με μία Πορτογαλία που θα είναι μία κλασική ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Τελευταία ευκαιρία για τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος με την Κροατία άγγιξε την απόλυτη έκπληξη πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας, αλλά και για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε μία Πολωνία που περιμένει σχεδόν τα πάντα από αυτόν.

Τελευταία ευκαιρία για τον Λουίς Σουάρες και την παρέα του από την Ουρουγουάη, που αποτελεί παραδοσιακή δύναμη σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και για την παρέα από το Βέλγιο (Αζάρ, Λουκάκου, Κουρτουά, Καράσκο, Βερτόχνεν, Αλντερβάιρελντ, Βιτσέλ) που θα παραδώσει την σκυτάλη στην επόμενη γενιά μετά από αυτή την διοργάνωση.

Οι Άγγλοι έχοντας ως σταθερά τον Χάρι Κέιν και με μία εκπληκτική νέα φουρνιά με Μπέλιγχαμ, Φόντεν, Σακά θα προσπαθήσει να πετύχει ότι της ξέφυγε στο Euro, η Γαλλία θα έχει τον Κιλιάν Μπαπέ αλλά όχι τους Καντέ, Πογκμπά για την υπεράσπιση του τίτλου της, ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η Ολλανδία που είναι πάντα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.

Η Ισπανία είναι γεμάτη νιάτα, ενθουσιασμό και πιτσιρικαρία (Γκάβι, Πέδρι, Νίκο Γουίλιαμς, Φάτι, Πίνο, Έρικ Γκαρσία) που εγγυάται το μέλλον, όχι όμως και το παρόν, η Γερμανία είναι μία μικρή Μπάγερν Μονάχου με ότι συνεπάγεται αυτό (Νόιερ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Μουσιάλα, Γκνάμπρι, Σανέ, Τόμας Μίλερ), ενώ ψάχνουμε να βρούμε ποια από τα dark horses θα κάνουν την έκπληξη.

Σε μία διοργάνωση, όπου η απουσία φιλικών και προετοιμασίας θα μετρήσει πολύ, η συνοχή και η χημεία θα παίξει μεγάλο ρόλο και ομάδες που παίζουν χρόνια μαζί όπως η Δανία, η Ελβετία, η Κροατία, το Μεξικό έχουν τον πρώτο ρόλο για την υπέρβαση / έκπληξη.

Η ΜΠΑΛΑ

Για έναν περίπου μήνα θα όλοι θα υποκλίνονται σε αυτή. Από τα δικά της τερτίπια θα κριθεί ένας παγκόσμιος τίτλος. Η επίσημη μπάλα της διοργάνωσης βαφτίστηκε «Al Rihla» και παρουσιάστηκε επίσημα από την Adidas στις 30 Μαρτίου του 2022. Το σχέδιο της είναι επηρεασμένο από την αρχιτεκτονική, την κουλτούρα και την σημαία του Κατάρ, στα αραβικά το όνομα της σημαίνει «το ταξίδι» και σχεδιάστηκε κυρίως από υλικά (κόλλες, μελάνια) που έχουν ως βάση το νερό.

Η ΜΑΣΚΟΤ

Το όνομα της είναι «Laʼeeb» και στα αραβικά σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει… «παικταράς». Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα γλυκό φαντασματάκι, όμως στην ουσία δεν είναι παρά η ενσάρκωση σε καρτούν της ειδικής αμφίεσης των Αράβων, με το λευκό κομμάτι ύφασμα που φορούν στο κεφάλι τους. Η μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε επίσημα αποκαλυπτήρια την 1η Απριλίου του 2022 κατά την διάρκεια της κλήρωσης των ομίλων εκφράζει το νεανικό πνεύμα, την χαρά, την δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση.

ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί μόλις σε 8 διαφορετικά γήπεδα, τα οποία παράγουν μηδενικά απόβλητα και οι ανώτερες βαθμίδες των οποίων θα αποσυναρμολογηθούν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και θα δοθούν σε χώρες με λιγότερο ανεπτυγμένες αθλητικές υποδομές. Η μέση θερμοκρασία κατά την διάρκεια της διοργάνωσης αναμένεται να είναι στους 25°C με μικρή πιθανότητα βροχής, αφού ο Νοέμβριος θεωρείται μεταβατική περίοδος μετά τα μακριά καλοκαίρια (Μάιος-Σεπτέμριος) όπου η μέση θερμοκρασία μπορεί να ξεπερνά τους 40°C.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ

Ανάμεσα στους μεγάλους απόντες, υπάρχουν οι μεγάλοι άτυχοι που θα λείψουν λόγω τραυματισμού όπως ο Καντέ, ο Πογκμπά, ο Κορόνα, ο Μανέ, ο Μπενζεμά. Υπάρχουν οι παίκτες που αγωνίζονται σε εθνικές που δεν είναι και τόσο πιστές σε τόσο μεγάλα ραντεβού όπως ο Σαλάχ, ο Χάαλαντ, ο Όντενγκαρντ, ο Όμπλακ, ο Αλάμπα, ο Άντι Ρόμπερτσον, ο υπέροχος Χβίτσα Κβαρατσκέλια. Υπάρχουν παίκτες που δεν προτιμήθηκαν όπως ο Ρις Τζέιμς, αλλά και μία ολόκληρη φουρνιά πρωταθλητών Ευρώπης που θα λείψουν λόγω της απουσίας της Ιταλίας. Εντάξει, δεν γίνεται να χωρέσουν όλοι, κάποιοι αναγκαστικά θα έλειπαν…


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία