Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ, που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο κι οι άλλοι τρεις του ανταγωνισμού

Δημοφιλή

Mπαίνουμε πλέον στο δεύτερο μισό της σεζόν, στο οποίο θα κριθούν τα πάντα. Τα δεδομένα προφανώς έχουν αλλάξει εντελώς, σε σχέση με τα δεδομένα που είχαμε τον Αύγουστο, όταν άρχιζε το πρωτάθλημα…

Σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι κατά γενική παραδοχή, η ομάδα που παίζει το πιο αποτελεσματικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, είναι η ομάδα που πραγματικά σκορπά… τρόμο ώρες ώρες μέσα στο γήπεδο, που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και όλη η φίλαθλη Ελλάδα θα συμφωνήσει ότι αν παραμείνει εκεί ως το τέλος, κανείς δε θα μπορεί να μιλήσει για… αδικία.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει την αναγνώριση όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας, αυτό το παραδέχονται πια ακόμη και οι εχθροί του. Κατά βάθος, όλοι θα ήθελαν να είναι στη θέση του!

Τι υπάρχει πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ;

Υπάρχει ένας Παναθηναϊκός, που εδώ και σχεδόν ένα μήνα είχαμε όλοι καταλάβει ότι στην πρώτη αφορμή ο Γιοβάνοβιτς θα τελειώσει. Που παρότι είναι μια αρκετά ακριβή ομάδα, δεν εντυπωσίαζε μ΄ αυτό που έπαιζε, που συμπτωματικά ξεκλείδωσε παιχνίδια με πέναλτι, που προκάλεσαν συζήτηση.

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να χωρίσει με τον Γιοβάνοβιτς (μπορεί και να είναι λογική αυτή η επιλογή…), όμως αυτή η επιλογή προκάλεσε αναταράξεις και έδειξε ότι δεν υπάρχει ΣΥΜΠΝΟΙΑ. Παρά την καλή πορεία της τελευταίας διετίας, φάνηκε ότι υπάρχει πάντα ένας “ηλεκτρισμός” μέσα και γύρω από τον οργανισμό του. Καμιά ομάδα δεν πήγε πολύ μπροστά, χωρίς να έχει καλυμμένα τα νώτα της.

Γενικώς με όσα έγιναν στον Παναθηναϊκό στο θέμα του προπονητή και την επιλογή ενός προπονητή ξεπερασμένης τεχνολογίας, που μοιάζει με αλεξικέραυνο, η λογική λέει ότι τον οδηγεί στην… απώλεια εδάφους.

Πίσω από τον ΠΑΟΚ υπάρχει και ο Ολυμπιακός, που δεν ξέρω ποιος θα πόνταρε σήμερα το ευρώ του ότι θα μπορούσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Είναι μια ομάδα που την τελευταία διετία έχει χάσει τον προσανατολισμό της, αλλάζει δεκάδες παίκτες, που πάνε κι έρχονται, όπως πάνε κι έρχονται κι οι προπονητές. Παρότι έχει ποιοτικούς παίκτες, δίνει την εικόνα μιας ομάδας χωρίς σταθερές, χωρίς συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό πλάνο, με αναλώσιμους προπονητές κι αυτό έχει αρχίσει να προκαλεί μια δυσφορία στο κοινό του. Ο Ολυμπιακός δίνει πια την εντύπωση ότι είναι ένας οργανισμός που δεν ξέρει πια, πως φτιάχνεις ομάδες – πρωταθλήτριες. Δεν βλέπω πως μπορεί να το αλλάξει άμεσα…

Η τετράδα κλείνει με την ΑΕΚ, που έχω την αίσθηση ότι σ΄ αυτή τη φάση, φαίνεται πως θα είναι η ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα, που έχει πάρα πολύ ποιοτικό ρόστερ, το οποίο ωστόσο ποδοσφαιρικά είναι “προχωρημένης” ηλικίας. Ίσως είναι κι ο λόγος που δεν κατάφερε στο πρώτο μισό της σεζόν να είναι εκεί που ήταν ο στόχος της. Προσπαθώντας να παίξει σε πολύ υψηλές εντάσεις, υπήρξαν απώλειες, πολλοί τραυματισμοί, έκανε απρόσμενες γκέλες και έμεινε εκτός Ευρώπης.

Στο δεύτερο μισό δεν θα έχει Ευρώπη, θα επιστρέψουν σιγά σιγά οι τραυματίες και η ΑΕΚ θα μπει και πάλι στη μάχη.

Παρότι ο προπονητής της, κόντρα στο ρεύμα, ουδέποτε μου έκανε “κλικ”, ούτε και τώρα μου κάνει, πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα επανέλθει, γιατί έχει πολύ καλό ρόστερ, είναι ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ οργανισμός και μην ξεχνάμε ότι είναι ίσως η μοναδική ομάδα, που συμπτωματικά δεν έχει πραγματικά παράπονα από τους διαιτητές.


Τελευταία νέα

Ο Λουτσέσκου δεν ασχολήθηκε, αλλά έμαθε

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου άκουσε για την ένταση μετά τη λήξη του ματς με την ΑΕΚ, είδε τα βίντεο, αλλά...

Στην ίδια κατηγορία