Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει… δικαίωμα να φοβηθεί την Μπεϊτάρ

Δημοφιλή

Η FORZA ακτινογραφεί την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μπεϊτάρ στην Τούμπα και καταγράφει όλα όσα έδειξαν παλιοί και νέοι απέναντι σε μια ομάδα την οποία ο Δικέφαλος δεν έχει δικαίωμα να φοβηθεί.

Το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μπεϊτάρ κρίνεται οριακά δίκαιο στη θεωρητική «ζυγαριά» του ποδοσφαίρου. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως το χαμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ και το δοκάρι της Μπεϊτάρ «αλληλοεξουδετερώνονται» και αυτό που μένει είναι η κυριαρχία του Δικεφάλου που δε μετουσιώθηκε σε μεγάλη φάση.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ Ο ΠΑΟΚ

Η Μπεϊτάρ βρέθηκε στην Τούμπα έχοντας έναν και μόνο στόχο. Να μη δεχθεί γκολ. Γνωρίζοντας τι αδυναμίες της η ομάδα από το Ισραήλ προσπάθησε να έχει όσο πιο κοντά μπορούσε τις γραμμές της και με την τριάδα στο κέντρο της άμυνας, προσπάθησε να στείλει τον ΠΑΟΚ στα άκρα. Αυτό που ο Δικέφαλος κατάφερε να κάνει σωστά, και σε ένα βαθμό χωρίς να δυσκολευτεί ήταν η ανάκτηση της κατοχής. Από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου και μετά, η Μπεϊτάρ αντιλήφθηκε πως δυσκολεύεται να περάσει τη μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου είτε ξεκινούσε την ανάπτυξή της από την πρώτη κοντινή πάσα του τερματοφύλακα, σε μια προσπάθεια «build up» από την πίσω ζώνη, είτε προσπαθούσε να κάνει το μεγάλο γέμισμα για μια πρώτη κεφαλιά πάσα.

Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να τρέξει για να κλείσει όλους τους χώρους κάτω από τη μεσαία γραμμή, και υπήρξαν ελάχιστες φορές που η Μπεϊτάρ έσπασε γρήγορα το πρέσινγκ του Δικεφάλου. Και αυτό, είναι ένα στοιχεία που ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να το έχει στο μυαλό του στη ρεβάνς που θα γίνει στο Ισραήλ. Μπορεί η Μπεϊτάρ να έχει την ώθηση του κόσμου στο πλευρό της αλλά ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να επαναλάβει απλά τα… βασικά για να μπορέσει να περιορίσει τους «κιτρινόμαυρους».

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπεϊτάρ οπισθοχώρησε ακόμα περισσότερο και ουσιαστικά «κατασκήνωσε» μπροστά από τη μεγάλη περιοχή, θέλοντας να φύγει με μηδέν παθητικό, που ήταν και το μοναδικό ζητούμενο. Και μόνο το γεγονός πως ο τερματοφύλακάς της πήρε κάρτα για καθυστερήσεις στις αρχές του δευτέρου μέρους, δείχνει πολλά για τον τρόπο σκέψης των Ισραηλινών.

Ένα ακόμα στοιχεία που είχε ο ΠΑΟΚ και είναι σίγουρο που θα έχει περάσει απαρατήρητο λόγω της αναποτελεσματικότητας του είναι πως δεν υπήρξε φορά που να πήγε σε βεβιασμένη τελική προσπάθεια. Μπορεί, κατά το κοινώς λεγόμενο, να μη του έβγαινε σχεδόν τίποτα, αλλά ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ψάχνει την καλύτερη δυνατή τελική προσπάθεια. Καταγράφηκαν σουτ εκτός περιοχής αλλά σχεδόν όλα έγιναν με τους ποδοσφαιριστές που τα επιχείρησαν να έχουν καθαρό οπτικό πεδίο και χώρο για το σουτ. Ο ΠΑΟΚ έχει στοιχεία ομάδας που έχει δουλέψει αλλά σίγουρα, στην αναμέτρηση με την Μπεϊτάρ, δεν μπόρεσε να το αποδείξει, μετουσιώνοντας τα σε μια νίκη που θα μπορούσε να την είχε πάρει.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης και τον Γιάννη Κωνσταντέλια στη θέση του επιτελικού μέσου. Με βάση τον τρόπο που ήταν δομημένη η αμυντική γραμμή της Μπεϊτάρ, ο μόνος τρόπος να μπορούσε ο ΠΑΟΚ – σε ροή αγώνα και με τους Ισραηλινούς πίσω από τη μπάλα – να απειλήσει από τον άξονα ήταν με το να προκύψει συνεργασία ανάμεσα στον φορ και το «10άρι», έστω και σε μικρό χώρο για να βγει μια πάσα σε πρώτο χρόνο που θα δημιουργούσε επικίνδυνη κατάσταση. Μπράντον και Κωνσταντέλιας κατάφεραν να συνεργαστούν μόνο μια φορά. Και τη μοναδική φορά που το έκαναν, αυτό έγινε σε πρώτο χρόνο και η άμυνα της Μπεϊτάρ έγινε άνω – κάτω. Ήταν φάση στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους στην οποία ο Κωνσταντέλιας ζήτησε πέναλτι σε επαφή μέσα στη περιοχή, στην προσπάθειά του να κάνει τελική προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βάλει αυτό το στοιχείο στη ρεβάνς. Η Μπεϊτάρ έχει αδυναμίες και τις «καμούφλαρε» παίζοντας σχεδόν στο 1/3 του γηπέδου. Με τον Σαμάτα σαφώς πιο έτοιμο στην αναμέτρηση στο Ισραήλ ο ΠΑΟΚ κερδίζει πολλούς πόντους και θα πρέπει να τους αξιοποιήσει.

Η ΜΠΕΪΤΑΡ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΗΣ

Στην αναμέτρηση της Τούμπας, η Μπεϊτάρ έδειξε ακριβώς μέχρι το που φτάνει το πάπλωμα της. Μια ομάδα που δεν έχει την πολυτέλεια να της λείπει κάποιος βασικός ποδοσφαιριστής, και η απουσία του Φράιντεϊ έπαιξε σημαντικό ρόλο, με τον Νικολαέσκου να μοιάζει μόνος του στην επίθεση. Στη Θεσσαλονίκη, η Μπεϊτάρ έψαχνε τις αντεπιθέσεις και αυτό θα μπορεί να το κάνει ακόμα καλύτερα με τον Φράιντεϊ στο πλευρό του Νικολαέσκου.

Το σημαντικό που θα πρέπει να εξεταστεί δεν είναι άλλο από τη μορφή που θα έχει η αναμέτρηση της Πέμπτης στο Ισραήλ. Είναι δεδομένο πως η Μπεϊτάρ θα προσπαθήσει, λόγω έδρας και κόσμου, να δείξει λίγο πιο κυριαρχικά στοιχεία, με τον ΠΑΟΚ να έχει αυτή τη φορά στη μεσαία του γραμμή τον Ντόουγκλας Αουγκούστο έναν ποδοσφαιριστή σημείο αναφοράς για τον Δικέφαλο, σε ένα νευραλγικό πόστο. Σε ένα ζευγάρι που φάνηκε πως ίσως πολλά κριθούν στις λεπτομέρειες, και η πρόκριση θα παιχτεί για τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας, είναι σημαντικό για τον Δικέφαλο να μην αφήσει την Μπεϊτάρ να.. πάρει θάρρος.

Για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να αναδείξει τις αδυναμίες της Μπετάρ θα πρέπει να έχει ένα πιο… πειστικό φορ και να ψάξει να κάνει πράγματα σε πρώτο χρόνο. Οι φορές που ο ΠΑΟΚ άλλαξε με τη μία πάνω από τρεις πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ

Οι Γουίλιαμ Έκονγκ, Μπάμπα Ράχμαν και Αλί Σαμάτα ήταν τα νέα πρόσωπα, με τους Έκονγκ και Σαμάτα να γράφουν την πρώτη τους επίσημη συμμετοχή και τον Μπάμπα να έχει την ιδιαιτερότητα πως έγραψε την πρώτη του συμμετοχή σε… γεμάτο γήπεδο, καθώς στο εξάμηνο που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, το 2021, τα γήπεδα ήταν κλειστά λόγω κορονοϊού.

Ο Εκόνγκ αποτελούσε την κάλυψη του Μιχαηλίδη, έδειξε να έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τις όποιες καταστάσεις πίεσης δημιούργησαν οι παίκτες της Μπεϊτάρ. Στο κέντρο της άμυνας, το θέμα του παρτενέρ και της εξοικείωσης με αυτόν παίζει ρόλο, με τον Νιγηριανό να καλείται πλέον να προσαρμοστεί και στο επίπεδο της δυάδας, καθώς για αρκετά χρόνια έχει αγωνιστεί ως μέλος τριάδας στο κέντρο της άμυνας.

Ο Μπάμπα Ράχμαν θύμισε σε πολλούς τον… Μπάμπα Ράχμαν της πρώτης θητείας. Το ζητούμενο για τον Γκανέζο δεν είναι άλλο από τα γεμίσματά του, για τα οποία θα κριθεί και όταν οι συνθήκες στην αντίπαλη περιοχή θα ήταν καλύτερες από αυτές που δημιουργήθηκαν στο ματς της Τούμπας με την Μπεϊτάρ. Έχει ταχύτητα και μπορεί να συνδυαστεί σε πρώτο χρόνο. Αυτά είναι δυο στοιχεία που δεν τα «έχασε» όσο έλειπε από την Τούμπα.

Ο Αλί Σαμάτα μπήκε στο ματς και με δυο κινήσεις έδειξε τα… βασικά. Και το κακό είναι πως τα βασικά ήταν αυτά που έλειπαν από τον ΠΑΟΚ. Ο Τανζανός δεν χρειάστηκε χρόνο για να δηλώσει την παρουσία του στο ματς, και το ζητούμενο είναι να αρχίσει να «δένει» με την ομάδα. Το τάισμα του είναι κάτι που θα πρέπει να δουλευτεί καθώς δεν μπορεί να έρθει από τη μια μέρα στην άλλη.


Τελευταία νέα

Πολύτιμες «ανάσες» στον ΠΑΟΚ

Διήμερο ρεπό χορηγήθηκε από πλευράς Ράζβαν Λουτσέσκου στο αγωνιστικό τμήμα μετά την εντός έδρας Κυριακάτικη (28.04) αναμέτρηση με την...

Στην ίδια κατηγορία