Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο καθοριστικός ρόλος της Γκοντζάρεβα στις μεταγραφές

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την διαδικασία των μεταγραφών κάνοντας ένα εξαιρετικό ντεμαράζ στο τέλος και αφού είχε φανεί το ότι θα συμμετάσχει στους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Ο Ιβάν Σαββίδης δικαιώθηκε για την επιλογή ρίσκου – αναμονής και εν τέλει η δουλειά του έγινε εμφατικά. Αν είχε ακολουθήσει άλλη τακτική, σήμερα το ρόστερ θα είχε σίγουρα πολύ μικρότερη ποιότητα από αυτή που εν τέλει έχει. Αν πήγαινε στις διαθέσιμες επιλογές Ιουνίου, αυτές δεν θα ήταν από την κορυφή της λίστας αλλά απλά από τη λίστα. Σήμερα, η ομάδα έχει στο ρόστερ της τις βασικές ή επιλογές που ήταν πολύ ψηλά στις λίστες.

Άπαντες αναρωτιούνται, το πως είναι δυνατόν να έγινε ο ΠΑΟΚ πιο λειτουργικός από τη μέρα που αποχώρησε ο Ζοσέ Μπότο. Ο ΠΑΟΚ χωρίς τεχνικό – αθλητικό διευθυντή, αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικός από την περίοδο που ήταν αυτός εκεί.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είχε καλά αντανακλαστικά για πολλούς λόγους. Αρχικά, με τον καιρό να έχει περάσει, οι πρώτες επιλογές που δεν είχαν βρει λύσεις ήταν σίγουρα πιο διαλλακτικές. Όμως δεν ήταν μόνο αυτό.

Υπήρξε μία ξεκάθαρη ιεραρχία. Το τμήμα σκάουτινγκ επέλεγε ποδοσφαιριστές με βάση τα χαρακτηριστικά που ήθελε ο Λουτσέσκου, αυτός έδινε την έγκριση και η Μαρία Γκοντζάρεβα, έκανε τις επαφές με παίκτες και ομάδες.

Η Μαρία βέβαια αποδείχτηκε η πλέον κομβική γιατί δεν δίστασε να ανοίξει το παιχνίδι. Έβαλε στο κόλπο εκπροσώπους παικτών που είναι φιλικοί προς τον ΠΑΟΚ. Μοίρασε τις δουλειές, είχε την σωστή πληροφορία προσέγγισης της κάθε επιλογής και με αυτή την τακτική κέρδισε χρόνο.

Είναι σαφές πως αυτή η επιλογή της Γκοντζάρεβα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φτάσει ο ΠΑΟΚ σε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους. Σίγουρα όχι ο Μπότο, όπως κακώς αναφέρεται σε δημοσιεύματα. Η σχέση του Μπότο με τον ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από κακή.

Το ερώτημα που βέβαια πλανάται πάνω από το κεφάλι μου, είναι το αν μπορεί να πάει ο ΠΑΟΚ χωρίς τεχνικό διευθυντή. Η απάντηση είναι όχι, αλλά δεν είμαι και υπέρμαχος της πρόσληψης κάποιου ξέμπαρκου.

Το θέμα τεχνικός διευθυντής δεν αφορά μόνο τα μεταγραφικά, τα πάρε – δώσε και τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν και αφορούν το ρόστερ.

Η διαχείριση της καθημερινότητας είναι το πλέον σημαντικό στοιχείο. Και εκεί δεν υπάρχει κάποια λύση σήμερα.

Το ζητούμενο όμως για τον ΠΑΟΚ, είναι να δημιουργήσει έναν τεχνικό διευθυντή. Γιατί αποδείχτηκε πως σε αυτό το πόστο, αν δεν αγαπάς τον σύλλογο, μπορείς να του κάνεις μεγάλη ζημιά.

 


Τελευταία νέα

Ο Τάισον είναι… έφηβος και το δείχνει

Ο Τάισον μπορεί να διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έχει αναγεννηθεί στον ΠΑΟΚ,...

Στην ίδια κατηγορία