Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νεραντζάκης: «Ο αντίπαλός μας είναι ο εαυτός μας»

Δημοφιλή

Μια σπουδαία και… απαραίτητη νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ mateco στην Πυλαία, κερδίζοντας με 87-63 τον Απόλλωνα Πάτρας για την 1η αγωνιστική των Play out της Basket League. Ο Δικέφαλος επέστρεψε στις νίκες, μετά από δύο μήνες, επικρατώντας επί του ουραγού του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Γνωρίζαμε την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, γιατί δεν ξέραμε τι θα παρουσιάσει στο παρκέ ο αντίπαλος. Όλη την εβδομάδα η προετοιμασία βάδισε στο άγνωστο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε στο αμυντικό κομμάτι. Έπρεπε να ήμασταν πιεστικοί, αλλά ήμασταν τελικά πιο νωθροί.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα μας άλλαξε στο αμυντικό κομμάτι. Μιλήσαμε στο ημίχρονο και είπαμε ότι η άμυνα θα μας δώσει τη νίκη. Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου είναι αυτή που πρέπει να παρουσιάζουμε σε 40 λεπτά για να πάρουμε περισσότερες νίκες. Την χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, γιατί είχαμε μείνει πολύ καιρό χωρίς νίκη».

Γιατί άργησε να αντιδράσει η ομάδα:

«Αυτά είχαμε συζητήσει από την αρχή, να είμαστε πιεστικοί και να μην μπορεί ο αντίπαλος να βρει χώρο στην επίθεση. Δεν μπορώ να βρω τακτική εξήγηση. Δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα, μέχρι να βρούμε το κατάλληλο για να παίξει με αυτή την μαχητικότητα. Ήμασταν σε αυτή την φιλοσοφία, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο φάνηκε αυτά που ψάχνουμε».

Και συμπλήρωσε:

«Θέλω να περάσω στην άμυνα ότι πρέπει να παλεύουμε για κάθε επίθεση σαν να είναι η τελευταία. Πρέπει να δείξουμε στους παίκτες πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε νίκες και να πάμε στα Play off».

Για την εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο:

«Το μόνο που μπορώ να δώσω ως εξήγηση είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Υπήρχαν βιαστικές επιθέσεις, που έδειχναν ότι υπήρχε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Παίζουμε πρώτα ενάντια στον εαυτό μας και μετά εναντίον του αντιπάλου. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν έχω δει κάποιον αθλητή να δείχνει αδιαφορία. Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να ξέρει ότι δεν παίζει κόντρα στον εαυτό του. Μια νίκη τονώνει την αυτοπεποίθηση ενός αθλητή».

Για το γεγονός ότι η ομάδα παίζει κάτω από τις δυνατότητές της:

«Η ομάδα μπορεί να μην είναι δομημένη για να κάνει πρωταθλητισμό ή να είναι στις πρώτες τέσσερις ομάδες, αλλά σίγουρα παίζει κατώτερο του αναμενομένου. Θα μπορούσα να δώσω μία δικαιολογία. Έγιναν πολλές αλλαγές κι αυτό δημιούργησε πρόβλημα στην χημεία των παικτών και στο πώς θα αγωνίζονται σε ένα παιχνίδι 40 λεπτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Σβαμπ κοντεύει τις 200 συμμετοχές σε τέσσερα χρόνια!

Από τα συμβόλαια, που ολοκληρώνονται στο τέλος της σεζόν, είναι κι αυτό του Στέφαν Σβαμπ. Ο Αυστριακός κεντρικός χαφ,...

Στην ίδια κατηγορία