Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Την είχε ανάγκη αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Επέστρεψε στις νίκες, μετά από σχεδόν δύο μήνες ο ΠΑΟΚ mateco, o οποίος επικράτησε με 87-63 επί του Απόλλωνα Πάτρας για την 1η αγωνιστική των Play out της Basket League. Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πέτυχε την πρώτη του νίκη υπό τις οδηγίες του Στάθη Νεραντζάκη ως head coach.

Οι «ασπρόμαυροι» είναι πλέον στο 9-14 στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για να προβιβαστούν στα Play off και να διεκδικήσουν την 7η θέση, τον μοναδικό στόχο που απομένει την τρέχουσα σεζόν. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Μίχαλακ (17π.), Τσιακμάς (13π.) και ΜακΝίς (11π.).

Ο Στάθης Νεραντζάκης επέλεξε τους Φρίντρικσον, Αρσενόπουλο, Σχίζα, Τσαϊρέλη και Άλστον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα. Αρκετά δυναμικά μπήκε στο παρκέ του PAOK Sports Arena ο Απόλλων, ο οποίος βρήκε λύσεις στην επίθεση μέσω του περιφερειακού σουτ, σοκάροντας τον Δικέφαλο στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Μπλόντιν, Βισσαρίου και Μπράουν, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα στο ματς. Ο ΠΑΟΚ mateco απάντησε με Σχίζα και Τσαϊρέλη, προσπαθώντας να κόψει την ορμή των Πατρινών. Ο Απόλλων έφτασε στο +6 (11-17) στα μισά της πρώτης περιόδου, ωστόσο ο Δικέφαλος έκανε ένα σερί με τους Αρσενόπουλο και Σχίζα μειώνοντας σε 15-17. Η ομάδα του Χριστόπουλου κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Τζαμάνι ΜακΝίς με δύο διαδοχικά καρφώματα έγραψε το 23-26 του πρώτου μέρους.

Με πρόθεση να επιστρέψει δυναμικά στο παιχνίδι και να βάλει τις προϋποθέσεις νίκης μπήκε στο παρκέ ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Νίκος Τσιακμάς πέτυχε το πρώτο καλάθι, ωστόσο ο Μπλόντιν έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Πατρινούς (27-30). Με επιθέσεις από Φρίντρικσον και Μίχαλακ οι “ασπρόμαυροι” έφτασαν στο +3 (33-30) στα μισά του δεύτερο δεκάλεπτου.

Ο Απόλλων αντέδρασε και δεν άφησε τους γηπεδούχους να απομακρυνθούν περισσότερο. Μπράουν, Μπλόντιν και Όσμπορν βρήκαν σημαντικά καλάθια στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, φέροντας το ματς στα ίσα (37-37). Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Άλστον πέτυχε ένα σημαντικό τρίποντο, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του (40-37). Οι Καφεζάς και Μπράουν έφεραν σε ρόλο οδηγού στο ματς τον Απόλλωνα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (40-41). Οι δύο σέντερ του ΠΑΟΚ σκόραραν στα τελευταία δευτερόλεπτα, διαμορφώνοντας το 44-41 του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά τα πρώτα 20 αγωνιστικά λεπτά, οι Θεσσαλονικείς είχαν 65% στο δίποντο και 18% στο τρίποντο, ενώ οι Πατρινοί είχαν 68% και 45% αντίστοιχα. Εκεί, όπου υστερούσε το σύνολο του Στάθη Νεραντζάκη ήταν στα ριμπάουντ, αφού οι Πατρινοί είχαν τα διπλάσια στο πρώτο ημίχρονο (20 έναντι 11).

Ο Όσμπορν με ωραία προσπάθεια μείωσε στα πρώτα δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου, ωστόσο ο Σχίζας απάντησε άμεσα από μακριά για το 47-43. Οι βολές του Μπλόντιν σε συνδυασμό με το καλάθι του ΜακΝίς, έφεραν τους γηπεδούχους στο +5 (50-45). Οι Πατρινοί επέστρεψαν στον αγώνα, χάρη σε καλάθια του Μπράουν στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, παίρνοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων (50-54).

Διαδοχικές άστοχες επιθέσεις εκδήλωσαν οι δύο ομάδες, οι οποίες δεν βρήκαν καλάθι για περίπου δύο λεπτά. Ο Μίχαλακ ήταν εκείνος που «έσπασε» την δυστοκία, φτάνοντας τη διαφορά στο… καλάθι (52-54) ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση της τρίτης περιόδου. Ο Τσιακμάς με πέντε διαδοχικούς πόντους κι ένα απίστευτο buzzer beater τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους» στο φινάλε του τρίτου μέρους (57-56).

Τα καλάθια του Μίχαλακ και του Μαργαρίτη έφεραν στο +6 τον ΠΑΟΚ mateco (62-56), ο οποίος έδειχνε πως θέλει περισσότερο τη νίκη από τον αντίπαλό του. Με το ίδιο πάθος συνέχισαν οι Θεσσαλονικείς στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο μια απόφαση των διαιτητών προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του κόουτς Χριστόπουλου από την πλευρά του Απόλλωνα και του Θανάση Χατζόπουλου από την μεριά του ΠΑΟΚ. Οι δύο άνδρες αποβλήθηκαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο Δικέφαλος είχε πάρει προβάδισμα 15 πόντων (71-56) με τους Μαργαρίτη, Τσιακμά και Μίχαλακ να βγάζουν ωραίες συνεργασίες στην επίθεση και να «πληγώνουν» τον Απόλλωνα. Ο Τσιακμάς έκανε ήταν εξαιρετικός στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, βάζοντας δύσκολα στους Πατρινούς, αφού με δικό του έμμεσο τρίποντο έφτασε τη διαφορά στους 18 (74-56).

Σε «περίπατο» εξελίχθηκε το φινάλε του αγώνα, καθώς ο Δικέφαλος πήρε προβάδισμα με 23 (81-69), αφού Τάουνς και Μίχαλακ έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ του PAOK Sports Arena. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, με το τελικό σκορ να «γράφει» 87-63.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση τo Σάββατο 6 Απριλίου, όταν θα αντιμετωπίσει ο Δικέφαλος το Λαύριο εκτός έδρας για την 2η αγωνιστική των Play out.

ΠΑΟΚ – Απόλλων Πάτρας: 87-63

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 44-41. 57-56, 87-63

Διαιτητές: Θεονάς, Μαγκλογιάννης, Λουλουδιάδης

Τα στατιστικά:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Βλέπει τον Λουτσέσκου στους εφιάλτες του ο Αλαφούζος

Συνέντευξη έδωσε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος και μέσω αυτής έδειξε πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι... εφιάλτης του! Πιο...

Στην ίδια κατηγορία