Η κίνηση του ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Λούκας Τέιλορ ως ελεύθερο από την Ντνίπρο μιας και το συμβόλαιό του έληξε, δεν είναι από αυτές που θα «κάνουν πρωτοσέλιδο». Δεν είναι «εμπορική» μεταγραφή και γίνεται σε μια θέση στην οποία ο Λέο Μάτος άφησε, φεύγοντας, πολύ ψηλά τον πήχη στις απαιτήσεις των φιλάθλων. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι, τα πρωτοσέλιδα δεν παίζουν μπάλα.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά την εξονυχιστική ανάγνωση του ασπρόμαυρου ρόστερ, θέλησε να αναζητήσει στην αγορά ποδοσφαιριστή με καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτούς που έχει σε συγκεκριμένες θέσεις και μια από αυτές είναι στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ρουμάνος τεχνικός, με την επιστροφή του, σκέφτεται να επαναφέρει ο Βιεϊρίνια εκεί που τον είχε εκείνος τοποθετήσει, στα αριστερά, και ξεκίνησε την αναζήτηση για το άλλο άκρο.
Ο Λούκας Τέιλορ έρχεται να προστεθεί στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ με βάση τα χαρακτηριστικά που διαθέτει στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Βραζιλιάνος ακραίος αγωνιζόταν είτε ως εξτρέμ είτε ως ακραίος μέσος στο διάστημα που έπαιζε στην πατρίδα του, και με την έλευσή του στην Ευρώπη, οπισθοχώρησε, έχοντας αγωνιστεί σε 35 παιχνίδια ως δεξί μπακ και 33 παιχνίδια ως δεξί μπακ χαφ.
Το δυνατό σημείο στο παιχνίδι του είναι τα όσα κάνει μπροστά από τη μεσαία γραμμή και οι αριθμοί που συνοδεύουν τις επιδόσεις του είναι εκείνοι που σκιαγραφούν το αγωνιστικό του προφίλ. Στην περίπτωση του Λούκας Τέιλορ, η αντιστοιχία γίνεται με τον Ροντρίγκο Σοάρες, τον βασικό ακραίο μπακ της δεξιάς πλευράς της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Η σύγκριση των επιδόσεών τους αρχίζει και αποκρυπτογραφεί τον «άγνωστο» Λούκας Τέιλορ. Το πρώτο στατιστικό που μπορεί κάποιος να σταθεί δεν είναι άλλο από τη διαφορά στο ποσοστό ευστοχίας σε γεμίσματα. Ο Ροντρίγκο Σοάρες τελείωσε τη σεζόν με ποσοστό στο 26,5% και ο Λούκας Τέιλορ με ποσοστό 45,4%.
Η διαφορά είναι τέτοια που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και δίνει αυτομάτως το πρώτο «πόντο» στον Τέιλορ. Σε αυτό το σημείο έρχεται να μπει στην εξίσωση ο τρόπος παιχνιδιού του ΠΑΟΚ και ο αντίστοιχος της Ντνίπρο. Η Ουκρανική ομάδα, ως μια μικρομεσαία του πρωταθλήματός τους, είχε σε ένα σημαντικό ποσοστό των αγώνων της το ρόλο της ομάδας που αμύνεται και παραχωρεί την κατοχή στον αντίπαλο. Το ποσοστό ευστοχίας σε γεμίσματα μπορεί να είναι μεγαλύτερο όταν υπάρχουν λιγότερα κορμιά μέσα στη μεγάλη περιοχή, μια κατάσταση που αντιμετώπιζε συχνά ο Ροντρίγκο Σοάρες.
Το γεγονός αυτό δεν βγάζει από τη συζήτηση την αξία του ποσοστού ευστοχίας στις σέντρες, αλλά το θέτει στη πιο σωστή της βάση. Ένα ακόμα στατιστικό που καταγράφει τη διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού έχει να κάνει με τις πάσες προώθησης παιχνιδιού ανά 90λεπτο με τον Τέιλορ να μετρά σχεδόν 12 και τον Ροντρίγκο Σοάρες σχεδόν 16, κατα μέσο όρο. Με τον ΠΑΟΚ να κάνει περισσότερες επιθέσεις σε κάθε του παιχνίδι, είναι λογικό όλοι οι παίκτες του να έχουν αυξημένα ποσοστά σε τέτοιου είδους πάσες.
Ένα στοιχείο που διαθέτει ο Τέιλορ έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητά τους σε κλειστούς χώρους, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό πρόκριμα για μια ομάδα που θα παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο στο Ελληνικό πρωτάθλημα και θα κληθεί να διασπάσει άμυνες. Είναι ένα στοιχείο το οποίο ο Βραζιλιάνος το έδειξε και στην Ντνίπρο και καλείται να το δείξει και με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.