Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η τελευταία χρονιά του Βιεϊρίνια κι οι σπουδές στο αθλητικό μάνατζμεντ

Δημοφιλή

Ο Πορτογάλος γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η καλοκαιρινή προετοιμασία. Για τον ίδιο ήταν η τελευταία…

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ήταν 22 ετών όταν βρέθηκε για πρώτη φορά ντυμένος στα «ασπρόμαυρα» επί ολλανδικού εδάφους, πιο συγκεκριμένα στο προπονητικό κέντρο του Ντόρβερθ, το καλοκαίρι του 2008, γι’ αυτό και οι εικόνες στα γήπεδα της Ολλανδίας ήταν τόσο οικίες και τόσο ίδιες, αυτό το διάστημα της παραμονής του στο Τέχελεν.

Αυτό το καλοκαίρι ο Πορτογάλος αρχηγός ετοιμάστηκε στην Ολλανδία για την ενδέκατη σεζόν του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Από το καλοκαίρι του 2021 και μετά, ο Πορτογάλος έχει υπογράψει δυο μονοετείς ανανεώσεις συμβόλαιο και φέτος έκανε την τρίτη. Και τελευταία…

Ο Βιεϊρίνια κέρδισε το δικαίωμα να επιλέξει την ημέρα και τον τρόπο που θα θελήσει να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Κι αυτή θα έρθει στο τέλος της σεζόν 2023-24. Εξάλλου, όπως είπε χαριτολογώντας τις πρώτες του στιγμές στην προετοιμασία «ήρθα να ετοιμαστώ για… το Last Dance»!

Ο Πορτογάλος διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του, καθώς έκλεισε τα 37 τον περασμένο Ιανουάριο. Την περσινή σεζόν μέτρησε μόλις 888 λεπτά συμμετοχής με 22 αγώνες, και το τελευταίο διάστημα, στις όποιες δημόσιες τοποθετήσεις προέβη, αναφέρθηκε στη θέλησή του να συνεχίσει να αγωνίζεται για έναν ακόμα χρόνο, διάστημα που θα ετοιμαστεί για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Άλλωστε, όλα δείχνουν πως πρώτη μέρα του Βιεϊρίνια με τα ποδοσφαιρικά παπούτσια κρεμασμένα θα τον βρει και πάλι στον ΠΑΟΚ, κοντά στα αποδυτήρια, ως κομμάτι του αγωνιστικού τμήματος.

Αυτοί που δε θα πρέπει να ανησυχούν είναι οι προπονητές, βλέπετε ο Βιεϊρίνια δεν είχε ποτέ βλέψεις να ακολουθήσει την προπονητική. Δεν μπορεί, δε νιώθει καλά, δεν έχει το προφίλ για προπονητής. Γι’ αυτό και το επόμενο βήμα θα είναι να σπουδάσει γύρω από το αθλητικό μάνατζμεντ. Όπως αποκάλυψε στο διάστημα της παραμονής του στην Ολλανδία, θέλει να σπουδάσει πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, εξάλλου το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει πολλά πόστα που θα μπορούσε να αναλάβει. «Θέλω να δω τι μου ταιριάζει και από που θα μπορούσα περισσότερο να βοηθήσω την ομάδα. Φέτος θα βοηθήσω την ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι γιατί είμαι ακόμη ποδοσφαιριστής και θα είμαι κοντά με ανθρώπους που κάνουν τέτοιες δουλειές ώστε να μπορώ στο μέλλον να βελτιώσω κάποια πράγματα», είπε μιλώντας στον Σταύρο Κόλκα και τον Δημήτρη Τζορμπατζόγλου.

Αυτό το καλοκαίρι ο Βιεϊρίνια ξεκινάει την ενδέκατη σεζόν του στα «ασπρόμαυρα», έχοντας ως παρακαταθήκη τα 49 γκολ και τις 43 ασίστ σε 303 συμμετοχές. Αριθμοί που τον κατατάσσουν στην πρώτη ενδεκάδα όλων των εποχών για το «Δικέφαλο».

Στην ενδεκάτη χρονιά θα τον ξαναδούμε σε όποιο ρόλο του δώσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στην προετοιμασία έπαιξε κυρίως στο δεξιό άκρο της άμυνας, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ζόαν Σάστρε και Λευτέρης Λύρατζης, αλλά μπορεί να τον δούμε και στα αριστερά, όπου προς το παρόν υπάρχουν διαθέσιμοι Μπάμπα Ράχμαν και Ράφα Σοάρες.

«Θέλω μέχρι την τελευταία μέρα του συμβολαίου μου να δώσω το 200% του εαυτού μου, να μπορώ να βοηθήσω και αν θα γίνει να τελειώσω την καριέρα μου με έναν τίτλο έχει καλώς. Για εμένα προτεραιότητα είναι να βοηθήσω την ομάδα να βελτιωθεί συγκριτικά με την περσινή σεζόν, γιατί δεν ήταν καλή», λέει με νόημα.

 


Τελευταία νέα

Κεντζιόρα: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους» (pic)

Ο... οργανωτής του μίνι πάρτι που στήθηκε μπροστά στη Θύρα 4 μεταξύ των φίλων του ΠΑΟΚ και του αγωνιστικού...

Στην ίδια κατηγορία