Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Στέφανος Τζίμας: Κι ο κλήρος πέφτει στο «γενναίο»

Δημοφιλή

Η θετική αλλά… καθυστερημένη έκβαση του σήριαλ Σαμάτα φέρνει τον 17χρονο φορ σε πρώτο πλάνο ενόψει Μπεϊτάρ.

Τα… deja vu της φετινής προετοιμασίας σε σχέση με την περσινή συνεχίστηκαν και στην υπόθεση φορ. Πέρυσι, στο δρόμο για τις αναμετρήσεις με τη Λέφσκι Σόφιας, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε να αντιμετωπίσει το κενό που δημιουργήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας αλλά και στην κορυφή της επίθεσης εκεί που ο Γιώργος Κούτσιας είχε κληθεί εσπευσμένα στην Ολλανδία, με την άδειά του να κόβεται λόγω έλλειψης φορ.

Φέτος ο Ρουμάνος τεχνικός ξαναζεί ακριβώς το ίδιο σκηνικό, με το κενό στο δεξί άκρο της άμυνας είναι μεγάλο καθώς Σάστρε και Λύρατζης έχουν προβλήματα τραυματισμού και ο Βιεϊρίνια είναι τιμωρημένος. Όσο για την επίθεση; Ο φετινός Κούτσιας λέγεται Τζίμας, με τον 17χρονο να ταξιδεύει απευθείας από τη Μάλτα και την εθνική νέων, στην Ολλανδία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δούλεψε στην προετοιμασία με τους Μπράντον Τόμας και Βασίλη Γκορντεζιάνι. Ο Στέφανος Τζίμας πήρε αμέσως χρόνο συμμετοχής στο πρώτο φιλικό που έγινε στην Ολλανδία από τη μέρα που ταξίδεψε εκεί. Και αυτό έγινε διότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ τον υπολογίζει ως λύση για την πρώτη αναμέτρηση με αντίπαλο την Μπεϊτάρ. Ο Λουτσέσκου έχει ήδη μιλήσει δημόσια για τον Τζίμα, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Από τη μια, ο προπονητής του ΠΑΟΚ γνωρίζει καλά τις αγωνιστικές δυνατότητας του Τζίμα αλλά ξέρει πως θα πρέπει προετοιμάσει το έδαφος ώστε ο Τζίμας να κληθεί να σηκώσει το βάρος που του αναλογεί και όχι την όλη πίεση που δημιουργήθηκε στην υπόθεση φορ.

Η εικόνα του Στέφανου Τζίμα στα λεπτά που αγωνίστηκε απέναντι από την Γκενκ «μιλούσε» από μόνη της. Ο 17χρονος μπήκε προς το φινάλε του αγώνα και έδειχνε να μην τον κρατάει τίποτα. Έδωσε όσες περισσότερες μάχες μπορούσε είτε για την διατήρηση είτε για την ανάκτηση της κατοχής, και πίεσε στα όρια του φάουλ κυνηγώντας φάσεις που έμοιαζαν χαμένες.

Ο Στέφανος Τζίμας έχει προλάβει να συστηθεί αναφορικά με το ποιος είναι ως ποδοσφαιριστής και δη επιθετικός. Πέρυσι, σκόραρε σε όλες τις αγωνιστικές βαθμίδες στις οποίες αγωνίστηκε, από την Κ19 και τον ΠΑΟΚ Β μέχρι και το πρωτάθλημα.

Πρόκειται για παιδί το οποίο στον ΠΑΟΚ το… περιμένουν πως και πως. Από τα πρώτα του βήματα, «είπε» σε όλους ότι αξίζει της προσοχής. Ήδη έχει αφήσει την ηλικιακή του κατηγορία. Στα 17 του ήταν μόνιμο μέλος της Κ19, σκόραρε στην τελική φάση του Euro U19 και δείχνει μεγάλη ωριμότητα αναφορικά με τη διαχείριση της κατάστασης που βιώνει. Και αυτό είναι ακριβώς το κομμάτι στο οποίο ο Λουτσέσκου δίνει το βάρος, από τη στιγμή που σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Τζίμας κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιούται τις ευκαιρίες που θα πάρει.

ΈΝΑΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ-«ΖΙΖΑΝΙΟ»

Ο τρόπος με τον οποίο ο Στέφανος Τζίμας αγωνίστηκε στην αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Νορβηγία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων όταν ενδεικτικός του στυλ παιχνιδιού του. Τα γκολ που πέτυχε ήταν κερασάκι στην τούρτα της παρουσίας του. Με επαφές με τη μπάλα στο μεσοδιάστημα, παίζοντας όσο πιο χαμηλά μπορούσε για να βοηθήσει στην πρώτη πάσα, με συμμετοχή στην εξέλιξη της φάσης και φυσικά με καλά τελειώματα. Και αν «προτρέξει» κανείς

και σκεφτεί πως όλα αυτά τα έκανε με αντιπάλους ποδοσφαιριστές που είναι κοντά στη δική του ηλικία, θα πρέπει να θυμηθεί τις πρώτες του εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν. Για παράδειγμα, στην αναμέτρηση του Δικεφάλου με τον Ιωνικό, παιχνίδι στο οποίο πέτυχε το πρώτο του γκολ σε επίπεδο Super League, ο Τζίμας είχε, πλην του γκολ, άλλη μια τελική στην εστία, πετυχημένη μονομαχία τόσο για την απόκτηση κατοχής όσο και για την διατήρηση κατοχής μπάλας, πετυχημένη εναέρια μονομαχία, ντρίμπλα αλλά και τάκλιν. Όλα αυτά σκιαγραφούν τον τρόπο με τον οποίο Τζίμας αγωνίζεται καθώς δείχνει πως ένα πλήρες φορ που θα πρέπει να «χτίσει» πάνω στις εξαιρετικές βάσεις που δείχνει πως έχει.


Τελευταία νέα

Μία παρακάμερα σκέτο όνειρο! (video)

Μέσα σε ένα 14λεπτο video οι ιθύνοντες του PAOK TV, προσπάθησαν να συνοψίσουν μια βραδιά απόλυτης τρέλας στην Τούμπα,...

Στην ίδια κατηγορία