Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Γοργά βήματα ανέλιξης για Νικολακούλη

Δημοφιλή

Εντάχθηκε στην ακαδημία του ΠΑΟΚ σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, προερχόμενος από τη Λάρισα, και την προπερασμένη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2 ο διεθνής (με την παίδων) τερματοφύλακας Βασίλης Νικολακούλης έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ Β΄.

Γεννημένος στη Λάρισα στις 20 Μαΐου 2005, άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο σε ηλικία έξι ετών στην ομάδα του Παναγροτικού Νίκαιας και δύο χρόνια αργότερα μεταπήδησε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ. Mέχρι που τον ανακάλυψαν οι σκάουτερ του ΠΑΟΚ

Η πρώτη εμπειρία του Νικολακούλη με το Δικέφαλο ήταν τον Ιούνιο του 2019, όταν ακολούθησε την αποστολή της Κ-14 στη Μαδρίτη, συμμετέχοντας σε τουρνουά στην ισπανική πρωτεύουσα. Συμπαίκτες από τότε είναι οι Κωνσταντίνος Γκούμας, Νίκος Δεληγιάννη, Μηνάς Βασιλειάδης, Δημήτρης Κωττάς και Αλέξανδρος Αδάμ. Εξι μήνες αργότερα εντάχθηκε οριστικά στην ακαδημία του Δικεφάλου και στην Κ-15, μετακομίζοντας στο Σπίτι των Ακαδημιών.

Τη σεζόν 2021-22 παραχωρήθηκε δανεικός στην ομάδα νέων της Ξάνθης και με την επανένταξή του στον ΠΑΟΚ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Από την περσινή αγωνιστική περίοδο ο ύψους 1,87 μ. γκολκίπερ άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής στην Κ-19 (στο τέλος της σεζόν μέτρησε εννέα παρουσίες, μία λιγότερη από τον Σπύρο Αγγελίδη, που συνεχίζει στη Βέρντερ Βρέμης), όντας ο βασικός τερματοφύλακας της Κ-19 του ΠΑΟΚ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της φετινής σεζόν. Μέχρι που το προπερασμένο Σάββατο, στο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ Β΄ με τον Καμπανιακό (2-3), o διεθνής με την εθνική παίδων έγινε ο δεύτερος νεαρότερος γκολκίπερ, που κάνει ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ σε επαγγελματική κατηγορία (ο Μάριος Σιαμπάνης δεν είχε κλείσει τα δεκαοχτώ του χρόνια όταν είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση-ως αλλαγή-στο εντός έδρας παιχνίδι της 19ης Φεβρουαρίου 2017 με τη Βέροια, που είχε λήξει 4-0 υπέρ των γηπεδούχων).

Ο Νικολακούλης («δουλεύει πολύ, έχει πάθος για αυτό που κάνει, είναι μετριόφρων, ακούει τους προπονητές του και επιδιώκει καθημερινά να γίνεται καλύτερος» λένε άνθρωποι, που τον γνωρίζουν καλά), που πέρσι τελείωσε το Λύκειο, έχει δύο αδέλφια, που παίζουν ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικές ομάδες της Λάρισας. Ο 20χρονος Γιάννης, επίσης τερματοφύλακας, παίζει στο Δαμασιακό και ο 24χρονος Θάνος (κεντρικός αμυντικός) στον Απόλλωνα Λάρισας.


Τελευταία νέα

Κοντά σε Ατρόμητο ο Γκαρσία

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ο Ατρόμητος μετά την αποχώρηση του Σάσα Ίλιτς. Στην κορυφή της λίστας της ομάδας του...

Στην ίδια κατηγορία