Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λεωνίδας Παπαδόπουλος: «Γνωρίστε το νέο ΠΑΟΚ!»

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ από φέτος μετρά ένα τμήμα παραπάνω, αφού ξεκινά το ταξίδι της, από τη δεύτερη Εθνική κατηγορία, η ομάδα ποδοσφαίρου Σάλας του Δικεφάλου. Ο προπονητής του νεοσύστατου τμήματος, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, βγαίνει «Τετ Α Τετ» στη FORZA και μας μιλά για το νέο εγχείρημα των «ασπρόμαυρων», αλλά και τις δικές του, μεγάλες, φιλοδοξίες.

Πως αισθάνεστε που είστε μέλος αυτού του εγχειρήματος;

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί ήταν κάτι για το οποίο έκανα αρκετά χρόνια επαφές για να πραγματοποιηθεί. Ήμουν επτά χρόνια στην Αθήνα, όπου το ποδόσφαιρο σάλας είναι διαδεδομένο και  μέσω ενός γνωστού στην ΠΑΕ, το προσπαθούσα. Ήθελα να έρθει αυτό και στη Θεσσαλονίκη και είμαι διπλά χαρούμενος που θα ξεκινήσει αυτό μέσα από τον ΠΑΟΚ. Είμαστε σε ένα σύλλογο με τόσα πολλά σωματεία, έχουμε ανθρώπους που γνωρίζουν το πως πρέπει να τρέχει ένα τμήμα, και αυτό θα μας βοηθήσει σε ότι χρειαστούμε».

Ποια τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ σε αυτούς τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του τμήματος;

«Επειδή έχω υπάρξει ποδοσφαιριστής σάλας, μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν βρίσκονται καν στο επίπεδο που βρισκόμαστε εμείς τώρα, στο πρώτο διάστημα της λειτουργίας μας. Μέρα με τη μέρα μεγαλώνουμε. Έχουμε γήπεδο για να κάνουμε προπόνηση, το Παλατάκι, τα αποδυτήρια μας, τις μπάλες μας. Αυτά δεν είναι δεδομένα για όλες τις ομάδες στον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Πως θα εξηγούσατε τις διαφορές του ποδοσφαίρου σάλας σε έναν φίλαθλο;

«Μιλάμε για ποδόσφαιρο, οπότε δεν θα είναι δύσκολο για τον κάθε φίλαθλο να καταλάβει το άθλημα. Παίζουμε ποδόσφαιρο σε μικρότερο, κλειστό χώρο, με δύο ομάδες των πέντε ποδοσφαιριστών. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα, τα σουτ, οι ντρίμπλες, οι επαφές με τη μπάλα είναι περισσότερες για κάθε παίκτη, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και η τεχνική. Η διαφορά του με το γνωστό ποδόσφαιρο είναι ότι έχει περισσότερη στρατηγική, με πολλές κομπίνες σε στημένες φάσεις και πλάγια άουτ. Συνοπτικά, θα μπορούσαμε να το πούμε ένα 5 επί 5, με μεγάλη οργάνωση».

Ο ΠΑΟΚ χτίζεται με ποδοσφαιριστές που έχουν εμπειρία στο χορτάρι. Πόσο δύσκολη είναι η προσαρμογή τους;

«Φυσικά είναι δύσκολη η προσαρμογή. Για αυτό το λόγο ξεκινήσαμε νωρίτερα από κάθε άλλη ομάδα στη Β’ Εθνική, κάνοντας προετοιμασία εδώ και ένα μήνα. Όμως δεν είναι ακατόρθωτο να καταφέρουμε ωραία πράγματα φέτος. Εδώ πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν υπήρχε κανένας αθλητής του ποδοσφαίρου σάλας στη Θεσσαλονίκη. Εμείς προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους ποδοσφαιριστές μας σε αυτό το κομμάτι, και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό σημείο».

Ποιά είναι η δική σας φιλοδοξία, σε αυτό το πρώτο εγχείρημα στην προπονητική;

«Σκοπός μου είναι μια καλή πορεία, ακόμα και η άνοδος, στο πρωτάθλημα που ξεκινάει στις 22 Οκτωβρίου. Η φιλοδοξία μου είναι να κάνουμε το άθλημα γνωστό στη Θεσσαλονίκη και σταδιακά να υπάρχουν ακαδημίες και παιδιά που εκπαιδεύονται πάνω σε αυτό. Είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να έχει ένα «δάσος» που παράγει ποδοσφαιριστές.  Υπάρχουν πολλά παραδείγματα μεγάλων ποδοσφαιριστών που ξεκίνησαν από τη σάλα και έναν καριέρα στο χορτάρι, καθώς βοηθάει σημαντικά στην τεχνική, το να δουλεύεις σε μικρούς χώρους».

Τι εμπειρίες αποκομίσατε από τη συνάντηση με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ;

«Εμείς για την προώθηση των διαρκείας μας είχαμε πάει στη Νέα Μεσημβρία. Μάλιστα στο σποτάκι μας συμμετείχαν οι Κωνσταντέλιας και Τζίμας. Πολλοί παίκτες από το εξωτερικό είδαμε ότι γνώριζαν το άθλημα μας, καθώς στην Πορτογαλία, στη Βραζιλία και αλλού, διδάσκεται από τις μικρές ηλικίες. Μας υποδέχθηκαν όμορφα από την ΠΑΕ, και βγήκε ένα ωραίο αποτέλεσμα».

Τι μήνυμα θα στέλνατε στον κόσμο;

«Προσκαλούμε τους φιλάθλους καταρχάς να έρθουν  να γνωρίσουν το άθλημα , να έρθουν στο γήπεδο της Μίκρας όπου θα διεξάγονται τα εντός έδρας παιχνίδια μας, να παρακολουθήσουν έναν αγώνα και είμαι σίγουρος ότι θα το αγαπήσουν».


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία