Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γιατί το φετινό γκρουπ είναι πιο ισχυρό, πιο πλούσιο σε ταλέντο, πιο αρμονικό

Δημοφιλή

Ο θυμόσοφος λαός συνηθίζει να λέει: «από Μάρτη καλοκαίρι και από Αύγουστο χειμώνα». Η εξελικτική πορεία του φετινού ΠΑΟΚ οφείλεται στους δύσκολους, αλλά εύστοχους χειρισμούς του καλοκαιριού.

Είναι ακόμα νωρίς. Πολύ νωρίς. Υπάρχει όμως διάχυτη η αίσθηση -είναι σχεδόν βεβαιότητα- ότι η φετινή ομάδα είναι καλύτερη από την περσινή. Το βλέπεις, το μυρίζεις, το αισθάνεσαι πως το φετινό γκρουπ είναι πιο ισχυρό, πιο πλούσιο σε ταλέντο, πιο αρμονικό.

Δεν έχει να κάνει μόνο με τα νέα πρόσωπα που ήρθαν, αλλά και την ωρίμανση και την εξέλιξη όσων έμειναν. Έχει να κάνει και με αυτούς που αποχώρησαν. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε και έκαψε πολύ από το λίπος του και δείχνει πιο υγιής, πιο στιβαρός, πιο συμπαγής.

Αν κοιτάξει κανείς την φετινή διαδρομή, όσων έφυγαν το καλοκαίρι, θα επιβεβαιώσει ότι σχεδόν σε κάθε περίπτωση ο Δικέφαλος έπραξε το σωστό, έκανε την ορθή επιλογή.

Ο ΠΑΟΚ πόνεσε πολύ, σχεδόν θρήνησε, την αναγκαστική πώληση του Ίνγκι Ίνγκασον, όμως σήμερα η απουσία του δείχνει απειροελάχιστη. Το αγωνιστικό και αρχηγικό του κενό δεν έχει φανεί στο γήπεδο και αν κάποιος νοσταλγεί τις παλιές, καλές ημέρες, αυτός είναι ο Ισλανδός!

Η ομάδα που πήγε (Μίντιλαντ) δεν παίζει σε ευρωπαϊκούς ομίλους, απέχει από την κορυφή του πρωταθλήματος της Δανίας και εκείνος μετά από ένα μακρύ διάστημα προσαρμογής, όπου ήταν μεταξύ πάγκου κι εξέδρας, στα τελευταία δύο παιχνίδια βρήκε φανέλα βασικού.

Ο Ελ-Καντουρί δεν κατάφερε να βρει ομάδα, ο Μπίσεσβαρ το ίδιο. Ο Νέλσον Ολιβέιρα βρήκε στα τέλη Αυγούστου (Κόνιασπορ) και μετά από 4 επίσημα παιχνίδια δεν έχει κουνήσει τα δίχτυα.

Ο Κούρτιτς έχει κάνει μόλις ένα 90λεπτο και παραμένει σε πολύ ρηχά νερά στην ρουμανική Κραϊόβα και ο Λούκας Τέιλορ, αφού έμεινε ελεύθερος από την Σαχτάρ Ντόνετσκ συνεχίζει στην παγκοσμίως άγνωστη ουκρανική Πολισία Ζίτομιρ.

Ο Κάργας βρήκε στέγη στην Ανόρθωση, ο Νάρεϊ γέμισε λεφτά αλλά περνάει απαρατήρητος στην μετριότατη Αλ-Καλέτζ που είναι 11η σε 14 ομάδες στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας και ο Τιάγκο Ντάντας έχει παίξει όλα κι όλα 33 λεπτά (!) στο ολλανδικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Άλκμααρ!

Από όλους αυτούς που αποχώρησαν το καλοκαίρι, αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο μόνος που ήταν για ψηλότερα ήταν ο πιο αδικημένος στην συνείδηση όλων. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο επέμεινε να μετακομίσει στην Γαλλία και την Ναντ και είναι ο μόνος που έχει δει την μετοχή του να αναβαθμίζεται. Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει ξεκινήσει βασικός και στα 8 φετινά παιχνίδια των «καναρινιών» στην Ligue 1, έχει προσαρμοστεί άμεσα, δείχνει ότι έχει το επίπεδο του πρωταθλήματος και μοιάζει ικανός και για ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα. Το πιο εντυπωσιακό από όλα; Έχει ηρεμήσει, έχει πάρει μόλις μία κίτρινη κάρτα (!) και ξεχωρίζει σε μία μέτρια ομάδα που δύσκολα θα κυνηγήσει κάτι περισσότερο από μία άνετη παραμονή.

Δεν ήταν όλες αυτές οι αποχωρήσεις αυτονόητες επιλογές. Για κάποιους ο ΠΑΟΚ το σκέφτηκε μια, δυο και τρεις φορές αν έπρεπε να τραβήξει χωριστό δρόμο. Ωστόσο, ο εκ του αποτελέσματος δείχνει να δικαιώθηκε και μάλιστα πανηγυρικά.

Το πρόσημο στο οικονομικό ισοζύγιο ανάμεσα σε πωλήσεις / αγορές ήταν εντυπωσιακά θετικό, ενώ και σε αγωνιστικό επίπεδο ο Δικέφαλος δείχνει πολύ καλύτερος και με πολύ μεγάλο περιθώριο εξέλιξης στο μέλλον.

Σε ένα καλοκαίρι που ο σύλλογος κινήθηκε χωρίς την παρουσία τεχνικού διευθυντή σε θεσμικό ρόλο, σε ένα καλοκαίρι που οι διοικητικές επιλογές και οι χειρισμοί στα μεταγραφικά θέματα αμφισβητήθηκαν όσο ποτέ, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά θετικό.


Τελευταία νέα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 85χρονος που πυροβόλησε αδέσποτο

Αδέσποτο σκύλο τραυμάτισε με πυροβόλο όπλο 85χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή του Δήμου Δέλτα για παραβίαση της νομοθεσίας...

Στην ίδια κατηγορία