Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ερμής Σελιμάι, έτσι ξαφνικά

Δημοφιλή

Ο Ερμής Σελιμάι μπήκε ξαφνικά στη… ζωή της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ. Ο πρόσφατος τραυματισμός του Μάριου Τσαούση δημιούργησε ένα κενό στη θέση του αριστερού μπακ, που έπρεπε να καλυφθεί για τις ανάγκες τουλάχιστον των καθημερινών προπονήσεων.

Κάπως έτσι ο 18χρονος μπακ έκανε την εμφάνισή του στο φιλικό της προπερασμένης Δευτέρας επί κυπριακού εδάφους κόντρα στην ισραηλινή Ασντόντ, αγωνιζόμενος στο τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού αντί του Ράφα Σοάρες.

Όπως συμβαίνει με κάθε νέο πρόσωπο, έτσι κι ο Σελιμάι τράβηξε την περιέργεια πολλών για το…ποιος είναι, το παρελθόν του, τις προοπτικές του.

Γεννημένος στις 25 Μαΐου 2004 στην Αλβανία, ο Σελιμάι αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ (μετά από μια περίοδο δοκιμαστικών προπονήσεων) το προπερασμένο καλοκαίρι από την ακαδημία του Πανερυθριακού. Πριν την ένταξή του στην ομάδα, που εδρεύει στη Νέα Ερυθραία Αττικής, είχε δοκιμάσει την τύχη του (χωρίς επιτυχία) σε Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό.

Ο νεαρός αριστερός μπακ είχε αρχικά ενταχθεί στην Κ-19 του Δικεφάλου, ωστόσο είχε χρησιμοποιηθεί από τον Πάμπλο Γκαρσία και σε αγώνες προετοιμασίας (κόντρα σε Λεβαδειακό και Πιερικό) της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου.

Για παίκτες, που είναι γεννημένοι εκτός Ελλάδας, η διαδικασία έκδοσης δελτίου δεν είναι μια απλή υπόθεση, κάθε άλλο. Ο Σελιμάι έπρεπε να περιμένει έξι μήνες, προκειμένου ν’ αποκτήσει το τυπικό δικαίωμα συμμετοχής στους επίσημους αγώνες. Τον περασμένο Μάρτιο ο Στέλιος Μαλεζάς τον είχε συμπεριλάβει για πρώτη φορά στην αρχική σύνθεση του εκτός έδρας αγώνα της Κ-19 κόντρα στην αντίστοιχη της Λαμίας (1-2), αλλά μόλις στο 16΄ της αναμέτρησης αναγκάστηκε να αποχωρήσει εξαιτίας τραυματισμού, που του στέρησε τη δυνατότητα παρουσίας στα παιχνίδια για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Σελιμάι είχε σταθεί διπλά άτυχος, μένοντας ουσιαστικά για μια ολόκληρη σεζόν χωρίς επίσημα παιχνίδια στα πόδια του. Κι αυτό, για έναν νεαρό παίκτη, στο ξεκίνημα, μάλιστα, της παρουσίας του σε μια μεγάλη ομάδα, είναι το χειρότερο, που θα μπορούσε να του συμβεί.

Το περασμένο καλοκαίρι ακολούθησε την προετοιμασία του ΠΑΟΚ Β΄, συμμετέχοντας και στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια. Προς το παρόν δεν έχει κάνει ακόμη το επίσημο ντεμπούτο με τη δεύτερη ομάδα, μετρώντας μία συμμετοχή με την Κ-19 στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (2-1), όταν χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Τον περασμένο Αύγουστο ο Σελιμάι, που έχει κληθεί στο παρελθόν στην εθνική ομάδα παίδων της Αλβανίας, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με το Δικέφαλο μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Κι αυτό, ασφαλώς, ήταν μια απόδειξη για το πόσο οι άνθρωποι του Δικεφάλου πιστεύουν στις δυνατότητές του, όπως και στις προοπτικές ανέλιξής του, παρά το γεγονός ότι την περασμένη σεζόν -για τους λόγους που προαναφέρθηκαν-έμεινε χωρίς επίσημα παιχνίδια.

Η τύχη, που δεν είχε μαζί του στην πρώτη σεζόν με τα ασπρόμαυρα, φαίνεται να του χαμογελάει στην αντίστοιχη φετινή. Πλέον έχει συστηθεί-έστω και σε παιχνίδι προετοιμασίας-με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και, από εδώ και πέρα, εξαρτάται κυρίως από τον ίδιο το πώς θα αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία, που του παρουσιάστηκε.


Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ εμπνέει υγεία (videos)

Κατόπιν της εντός έδρας επικράτησης επί της ΑΕΚ με 3-2 στην Τούμπα που σήμανε την τελευταία του αγωνιστική υποχρέωση...

Στην ίδια κατηγορία