Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σε σταθερή ανοδική τροχιά

Δημοφιλή

Από τους πρωταγωνιστές της φετινής ξέφρενης πορείας της Κ-19 του ΠΑΟΚ είναι κι ο Αλέξανδρος Αδάμ, βασικό στέλεχος της ομάδας του Στέλιου Μαλεζά, που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.

Η καταγωγή του είναι από τη Λαμία, ωστόσο είναι γεννημένος (23 Μαρτίου 2005) στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας του, Γιώργος Αδάμ, είναι γυμναστής ποδοσφαίρου και έχει εργαστεί σε σειρά ομάδων, όπως ο Αρης, ο Ηρακλής, ο Πανσερραϊκός, ο Ολυμπιακός Βόλου κι η Λαμία (αυτή την περίοδο εργάζεται στην ομάδα της Μυκόνου, που μετέχει στη Γ΄ εθνική, έχοντας τον Βαγγέλη Βλάχο στη θέση του τεχνικού διευθυντή).

Σε ηλικία πέντε χρόνων ο Αδάμ άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας, όπου τον πήγε ο παππούς του (εκείνο το διάστημα ο πατέρας του ανήκε στο προπονητικό επιτελείο της Ανόρθωσης). Από μικρός του άρεσε και το τένις, άθλημα στο οποίο μάλιστα είχε και έφεση, με την πάροδο των χρόνων, ωστόσο, αφιερώθηκε στο ποδόσφαιρο.

Ο Αδάμ διακρίνονταν ως φορ και δεν άργησε η στιγμή, που σκάουτερ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ τον ξεχώρισαν. Με προσωπικούς χειρισμούς ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος έπεισε την οικογένεια του Αλέξανδρου ότι ήταν προς το συμφέρον τους να επιλέξουν τη Θεσσαλονίκη και το Δικέφαλο. Ετσι, το καλοκαίρι του 2018, μόλις στα δεκατρία του χρόνια, ο Αδάμ εγκαταστάθηκε στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Πρωταθλητής πέρσι με την Κ-17, φέτος έχει παρουσία ως δεξί εξτρέμ (διακρίνεται για την ταχύτητά του, όπως και για την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός) και στα δώδεκα ματς πρωταθλήματος (στα έντεκα ως βασικός) με την Κ-19, με την οποία πέτυχε και το πρώτο του γκολ στο παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό. Διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες, ο Αδάμ (τελειώνει φέτος το Λύκειο και προετοιμάζεται παράλληλα και για τη συμμετοχή του στις πανελλήνιες εξετάσεις) έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Ας σημειωθεί ότι με τον αθλητισμό ασχολείται κι η αδελφή του, Ράνια, η οποία είναι αθλήτρια του τάε κνβον ντο. Μοναδική της οικογένειας Αδάμ, που δεν είναι ενεργή στον αθλητισμό, είναι η μητέρα τους, Δήμητρα, η οποία, όμως, με τα τόσα χρόνια ενασχόλησης του συζύγου και των παιδιών της, έχει γίνει κι αυτή άνθρωπος του αθλητισμού…


Τελευταία νέα

Συμβόλαια: Οι πέντε συν τρεις παίκτες, που μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο

Η σεζόν φθάνει στο τέλος της, για τον ΠΑΟΚ απομένουν άλλα τρία παιχνίδια και σιγά-σιγά το βλέμμα αρχίζει να...

Στην ίδια κατηγορία