Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο μικρός… μεγάλωσε νωρίς

Δημοφιλή

Οι συνομήλικοί του παίζουν στην Κ-17 του ΠΑΟΚ, όπου-τυπικά-ανήκει κι ο ίδιος. Ο Στέφανος Τζίμας, όμως, «βιάζεται» να μεγαλώσει και με τις επιδόσεις του έφθασε να αγωνίζεται, ως άγουρος επαγγελματίας, με τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου στη Σούπερ Λιγκ 2.

Στο παιχνίδι του προπερασμένου Σαββάτου στο γήπεδο του Μακεδονικού κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και σε ηλικία 16 ετών, 10 μηνών και 10 ημερών, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Β’ Εθνικής/Σούπερ Λιγκ, που πετυχαίνει δύο γκολ σε ένα αγώνα. Μια εβδομάδα νωρίτερα, είχε κάνει το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ Β΄ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου, όταν είχε περάσει ως αλλαγή στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη ανήμερα των Θεοφανίων του 2006, εντάχθηκε στην ακαδημία του Δικεφάλου το 2013, όταν και αποκτήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρου. Ο πατέρας του Τζίμα, άνθρωπος χαμηλών τόνων, δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και πάντα συμβούλευε το μικρό να κοιτάζει και τα μαθήματά του, μια και κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα κάνει καριέρα.

Αρχισε να γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό από την περσινή σεζόν, χάρη στις εντυπωσιακές επιδόσεις του με την Κ-17. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε συνολικά δεκατρείς συμμετοχές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πρόλαβε και πέτυχε δεκαπέντε γκολ. Φυσικά, ήταν πρωταγωνιστής και στο φάιναλ φορ του Βόλου, όπου πέτυχε δύο γκολ στη νίκη του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό με 3-1 επί του Ατρόμητου (στον τελικό οι νέοι του Δικέφαλου αναδείχτηκαν πρωταθλητές με το 2-0 κόντρα στον Αρη).

ΑΠΟ ΤΗΝ Κ-19 ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ Β΄

Το καλοκαίρι τον βρήκε να παίρνει μέρος στην προετοιμασία της Κ-19 (είχε κάνει από πέρσι ντεμπούτο) υπό τις οδηγίες του Στέλιου Μαλεζά. Φέτος έχει παίξει επτά φορές (πέντε ως βασικός) κι έχει σκοράρει τρεις φορές.

Όταν ο Πάμπλο Γκαρσία έμεινε στον ΠΑΟΚ Β΄ με ένα φορ (Πανίδης) εξαιτίας της προώθησης του Γκορτεζιάνι στην πρώτη ομάδα (μετά τη θλάση, που είχε υποστεί ο Μπράντον Τόμας), ο Τζίμας άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής στους αγώνες προετοιμασίας της δεύτερης ομάδας. Κι όταν ο Γκορτεζιάνι αποβλήθηκε στον αγώνα με τη Λάρισα και τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές, ο Τζίμας έπιασε την ευκαιρία και έστρεψε πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας με τα γκολ, που πέτυχε κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ο μεγάλος στόχος του δεν είναι άλλος από το να φθάσει να αγωνίζεται με την πρώτη ομάδα. Είναι, όμως, και υπομονετικός. Άλλωστε, πηγαίνει ακόμη στη Β΄ Λυκείου, όντας πολύ καλός μαθητής.

Πριν σχεδόν ένα χρόνο υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, που έχει ισχύ μέχρι το Δεκέμβριο του 2024 (τον περασμένο Μάιο ταξίδεψε ως φίλαθλος του ΠΑΟΚ στην Αθήνα για να δει από κοντά τον τελικό κυπέλλου στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Δικεφάλου). Ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος αδελφός του, Χρήστος, αγωνίζεται-κι αυτός επιθετικός-στην Κ-19 του Αρη.

Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΩΝ

Διεθνής με την παίδων, ο Τζίμας πλέον κλήθηκε και στην εθνική νέων από τον ομοσπονδιακό προπονητή Τάσο Θέο, συμμετέχοντας στις προπονήσεις, που διεξήχθησαν στα μέσα της εβδομάδας στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά. O Τζίμας ήταν ο μικρότερος σε ηλικία μεταξύ των συνολικά 25 παικτών, μια και είναι ο μοναδικός γεννηθείς το 2006 (όλοι οι υπόλοιποι είναι του 2004 και του 2005). Ο νεαρός φορ ήταν ένας από τους έντεκα παίκτες του ΠΑΟΚ, που κλήθηκαν στην εθνική νέων. Οι άλλοι δέκα ήταν οι Δημήτρης Μοναστηρλής, Ζήσης Τσίκος, Ταξιάρχης Φίλων, Δημήτρης Κωττάς, Χάρης Γεωργιάδης, Κώστας Γκούμας, Λάμπρος Σμυρλής, Νίκος Σπυράκος, Λευτέρης Τασιούρας και Αλέξανδρος Αδάμ. Από τρεις παίκτες έχουν η ΑΕΚ (Σπύρος Χατζηκυριάκος, Δημήτρης Βαλκάνης, Αλέξης Γκολφίνος) κι ο Ολυμπιακός (Νίκος Χρήστου, Ισίδωρος Κουτσίδης, Αντώνης Παπακανέλλος) και από έναν ο Αρης (Γιώργος Καρακασίδης), ο ΠΑΣ Γιάννινα (Θωμάς Βρακάς), ο Παναιτωλικός (Βαγγέλης Νικολάου), ο Αστέρας Τρίπολης (Βασίλης Καπέρδας) κι ο Παναθηναϊκός (Κώστας Βολάκης). Αλλοι τρεις παίκτες αγωνίζονται στο εξωτερικό, οι Δημήτρης Κεραμίτσης (Ρόμα), Αχιλλέας Οικονομίδης (Μαγδεμβούργο) και Μιχάλης Βοριαζίδης (Σλάβια Πράγας).

Προηγούμενο άρθροΗ βοήθεια κι η λύση
Επόμενο άρθροΕρμής Σελιμάι, έτσι ξαφνικά


Τελευταία νέα

Δικαίωσε τον Λουτσέσκου ο Κεντζιόρα

Το περσινό καλοκαίρι, ο Ράζβαν Λουτσέσκου ζήτησε την επιστροφή του Τόμας Κεντζιόρα στην Θεσσαλονίκη για να υπάρχει μια επιπλέον...

Στην ίδια κατηγορία