Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ενας… γιατρός για τον ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Μετά από πέντε χρόνια στην Πυλαία, όπου ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, ο Γιάννης Μπάτζιος κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, υπογράφοντας στον ΠΑΟΚ. Ο ταλαντούχος πίβοτ, και παράλληλα φοιτητής ιατρικής, μιλά στη FORZA για την προοπτική του Δικεφάλου, τους στόχους και τα όνειρα του.

Πως αισθάνεσαι για τη μεταγραφή σου στον ΠΑΟΚ;

«Για έμενα ο ΠΑΟΚ αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα που έχω κάνει στην αθλητική μου πορεία. Ξεκίνησα το χάντμπολ από τη ΧΑΝΘ, έπαιξα στην Πυλαία για πέντε χρόνια, αλλά ποτέ δεν περίμενα να φτάσω μέχρι τον ΠΑΟΚ. Είδα την πρόταση σαν τη μεγαλύτερη μου ευκαιρία και την αποδέχθηκα».

Με ποιες προσδοκίες έρχεσαι στην ομάδα; Τι θες να πετύχεις σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο;

«Προφανώς οι προσδοκίες μου είναι μεγάλες ερχόμενος σε με τέτοια ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και ήθελα να είμαι μέλος ενός τέτοιου συνόλου, να το ζήσω αυτό. Επίσης, ένα μεγάλο κίνητρο είναι και η παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο στόχος μου είναι να βρω τον ρόλο μου στην ομάδα και να την βοηθήσω να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται, γιατί όχι και με κάποιο τίτλο. Το όνειρο μου, μακροπρόθεσμα,  είναι να κατακτήσω τίτλους, και το πρωτάθλημα και να φτάσω στην Εθνική Ελλάδας».

Ήσουν μέλος της ομάδας της Πυλαίας που έγραψε ιστορία, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας. Θεωρείς ότι είναι εφικτό να το πετύχετε και με τον ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα έχω κίνητρο να κατακτήσω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Έζησα την κατάκτηση του Κυπέλλου με την Πυλαία, ήταν κάτι που ούτε εμείς οι ίδιοι δεν το πιστεύαμε. Τώρα θέλω να συμβάλλω κι εγώ από τη μεριά μου όπως μπορώ για την κατάκτηση ενός τίτλου, κι αυτή τη φορά δεν θα αποτελεί έκπληξη. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ, αλλά και πέρσι ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να τις κοντράρει στα ίσια».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Με δεδομένο ότι σπουδάζω Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα πρωινά μου, μέσα στη σεζόν, είναι αφιερωμένα εκεί. Από τη σχολή τελειώνω είτε το μεσημέρι, είτε το απόγευμα. Στο κενό διάστημα που μένει μέχρι την απογευματινή προπόνηση της ομάδας, προσπαθώ να ξεκουραστώ για να μπορώ να δώσω τα πάντα».

Πως συνδυάζονται οι υποχρεώσεις μιας απαιτητικής σχολής, με το χάντμπολ και τον πρωταθλητισμό;

«Δεν είναι εύκολο, αλλά όλα στηρίζονται στον προγραμματισμό που θα κάνεις. Από τη σχολή, στο διάβασμα αλλά και την ξεκούραση, προκειμένου να είσαι στο 100% στις προπονήσεις. Όταν θέλεις να δώσεις βάση και στα δύο, πρέπει να κάνεις και απαραίτητες θυσίες».

Μεταβάλλεται κάπως το πρόγραμμα σου το καλοκαίρι;

«Η προηγούμενη σεζόν τελείωσε αργά για εμένα με τις υποχρεώσεις στη σχολή κι η επόμενη ξεκινά νωρίς. Έτσι τις λίγες ημέρες που έχω στη διάθεση μου θέλω να ξεκουραστώ σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά. Φυσικά κάνω κάποιες προπονήσεις, αλλά όταν έχω τον χρόνο θα πάω στη θάλασσα».

Με όλες αυτές τις υποχρεώσεις, υπάρχει χρόνος για τον εαυτό σου;

«Πάντα υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Προσωπικά θα προτιμήσω να μείνω στο σπίτι και να χαλαρώσω, παίζοντας στο Playstation. Εφόσον έχω λίγο περισσότερο χρόνο και είμαι ξεκούραστος, θα βρεθώ με τους φίλους μου, είτε έξω, είτε σε κάποιο σπίτι».

Θεωρείς τον εαυτό σου φίλαθλο;

«Είμαι φίλαθλος ναι. Για το χάντμπολ θα ενημερωθώ για το αποτελέσματα του πρωταθλήματος, αλλά ίσως να μην δω χάντμπολ. Μου αρέσει αρκετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, όποτε μπορώ θα παρακολουθήσω NBA».


Τελευταία νέα

Ετοιμάζεται για το αντίο ο Βιεϊρίνια

Τρείς αγωνιστικές απέμειναν για το τέλος της φετινής σεζόν του ΠΑΟΚ, τρείς «τελικοί» τους οποίους πρέπει να κερδίσει ώστε...

Στην ίδια κατηγορία